Vad händer i Stockholm framöver?

PRESS
3 maj
kl: 15:01

Måns Kör Vidare Med Händerna I Bandage!

Måns kör vidare med händerna i bandage!

Den planerade vilodagen i Houston blev mer av en slags rehabdag. Måns som tillbringade en stor del av natten på sjukhus sov halva dagen men bestämde sig sedan för att fortsätta äventyret.

Trots skadorna han fick i kraschen. Och trots att han kan få men för livet.

Resultatet av kraschen: Ett brutet finger (som bröt på flera ställen), ett finger ur led, ett misstänkt brutet revben och ordentliga skavsår.

Måns har nu båda händerna i bandage - och det krävs en handkirurg för att rätta till skadorna. En kirurg som han inte kommer att få träffa förrän på måndag.

- Det gör jävligt ont. Höger lillfinger är av på flera ställen, men jag får inte gipsa förrän på måndag eftersom det är helg här och det fanns ingen specialistläkare på plats. Och ingen annan vågade gipsa. Vad gäller revbenet vet jag inget mera än att det gör ont. Det kostade några tusen dollar på sjukhuset så jag avstod röntga, det är svindyrt att söka vård i USA. Bara att röntga skulle kosta 2500 dollar (ca 21000 kronor) och man kan ändå inte göra något åt ett revben, säger han.

- Jag drog också ett finger på vänster hand ur led. Det känns så pinsamt, för jag klantade mig verkligen, säger Måns som kraschade när han cyklade in i exförbundskaptenen Christers Skogs bakhjul.

- Jag skulle vilja säga att jag låg i 80 km/h och fick en framhjulspunktering, men tyvärr, haha. Jag har båda händerna lindade nu. Jag måste få hjälp med att ta på mig byxorna på toaletten. Det är verkligen förnedrande.

Sjukhusbesöket var inte heller en angenäm upplevelse.

- De bedövade fingret som var ur led för att kunna dra det rätt, men sedan kom det in en annan sjuksköterska och började dra i fingret som är brutet, berättar Måns.

- "Does it still hurt?" frågade sköterskan och jag svarade: "Det är klart att det gör, du drar i fel finger!"

Trots smärtorna var Måns ändå med under rehab-dagen då gänget kollade in CGM/ABB:s demokontrollstation i Houston. Grabbarna gick omkring och blev mäkta imponerade.

- Det som ligger närmast oss och som CGM/ABB jobbar med är ergometri för operatörer och hälsa och välmående. Deras krav på säkerhet har vi verkligen fått erfara när vi sitter på våra operatörssadlar och susar fram oskyddade i 30-40 km/h med bilar i 120 km/h runt omkring oss, berättar Christer.

- Vi försöker hela tiden precis som de minimera riskerna genom att använda olika system. Men som vi har märkt och visste innan så är mental och fysisk utmattning den största faran för oss. Tappar vi koncentrationen under en bråkdel av en sekund så kan det gå illa.

Och det var precis det som hände Måns.

Trots att C2C4-gänget försöker att hålla koncentrationen uppe genom att med jämna mellanrum ha rörlighetsträning på cyklarna. Det är Björn leder dessa och det är inte exakt tid mellan dem så att det blir en en väckarklocka. Dessutom försöker grabbarna att ändra sittställning och kadens ganska ofta för att variera vilka muskler som arbetar. Men det går ändå aldrig att gardera sig.

- Vi ska nu efter Måns olycka snäppa upp vårt säkerhetstänk ytterligare. Pierre Schäring och Hampus Schäring från CGM kommer att cykla med oss och vi kommer under turen diskutera hur vi kan minimera riskerna. CGM som har sitt huvudsäte i Borås har byggt upp en miljö där de sitter och cyklar med oss kust till kust fast inomhus framför gigantiska skärmar där de kan se vår väg digitalt samt följa puls och effekt från operatören. Precis som vi gör på våra cyklar. Vi har wattmätare från Garmin och navigator där vi ser puls, hastighet, varvtal per minut samt sträcka. Den ger oss även vägvisning. För min del som är lite nördig så gör det att jag håller mig mer skärpt bakom styret, erkänner Christer.

Gänget har nu kört 247 mil och har bara en dag kvar i Texas innan de kommer in i Louisanna där cajunmat, alligatorer, Bourbon Street och besök av familjerna väntar i New Orleans.

- Men det bästa i dag är att Måns mår bättre. Jag är oerhört imponerad av hans vilja att fortsätta! Trots bandage kommer han alltså att försöka köra de 17 milen som är dagens etapp, säger Christer.

- Det finns inte på kartan att jag skulle bryta. Jag cyklar ju inte med fingrarna, så det är bara att trampa på. Men tidigare har vi cyklat igenom ökensand. Det funkar inte nu. Så vår följebil kommer att få åka i förväg och rekognisera, säger Måns.

Grymt! Kämpa Måns! Kämpa grabbar!

Namnsdag: Monika Mona

04 maj 1471 – 3 500 man yorkiska trupper, ledda av Edvard IV (som en månad tidigare har återtagit den engelska tronen från sin rival Henrik VI), besegrar 6 000 man lancastriska, ledda av den avsatte Henriks drottning Margareta av Anjou, i slaget vid Tewkesbury. Därmed krossas den lancastriska drömmen att återta kronan och två och en halv vecka senare låter Edvard mörda Henrik, som sitter fången i Towern i London. Det dröjer dock till 1485, innan det pågående engelska inbördeskriget Rosornas krig är över.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Det bästa om det mesta i Stockholm! på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
04
kl: 09:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Stockholms historia på 60 minuter på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
04
kl: 10:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan -Stockholms historia på 60 minuter Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Utställning - Konst/Utställning
maj
04
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Konst/Utställning / Utställning

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholms blodbad, hemliga gränder, spöken, bödlar och mycket mer på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
04
kl: 10:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en av våra populära vandringar i Gamla stan! Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett spännande och roligt sätt. Stockholms Blodbad Vi besöker Helvetets gräns Vem var Stockholms minst omtyckta person? Vi berättar om bödlar, rackare och vandrar i hemliga gränder i Gama stan. Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan Stockholm med medeltidstema på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
04
kl: 11:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en spännande och lärorik medeltidsvandring bland de smala gränder i Gamla stan. Vi vandrar på kullerstenarna och lyssnar på berättelser om stadens historia. Guiden möter upp i medeltids kläder. Vadringen tar ca 1 timme. Vilken gata hette Helvetets gränd under medeltiden? Hur fick man veta vilka lagar och regler som skulle följa i ett medeltida Stockholm? Vad har uttrycket Sitta på kåken med Stortorget att göra? Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
04
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm Old Town Tour in German på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
04
kl: 15:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Altstadtrundgang – Von Geschichten zur Geschichte Von Geschichten zur Geschichte ist ein einzigartiger Altstadtrundgang, der Sie mit auf eine Reise durch die Geschichte von Stockholm und Schweden nimmt. Wenn Sie durch die verwinkelten Gassen spazieren und den Erzählungen über Frögun der Wikingerfrau, mittelalterlichen Kaufleuten, Königen och Königinnen der vergangenen Tage, genialen Erfindern wie Nobel und fantastischen Musikern wie ABBA lauschen, wird die Geschichte wieder zum Leben erweckt. Alle Erzählungen, Fakten und Anekdoten haben eine Verbindung zu den geheimnisvollen Gassen, den historischen Gebäuden, dem Marktplatz, den Runensteinen der Wikingerzeit, der Deutschen Kirche, der schmalsten Gasse von Stockholm, dem einstigen zu Hause von zwei ABBA-Mitgliedern, dem Königlichen Palast und der Domkirche. Der Rundgang „Von Geschichte zur Geschichte“ beinhaltet all das und noch viel mehr.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholm Old Town stoRy Walking Tour på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
04
kl: 16:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

SStockholm Old Town stoRy Walking Tour takes you on a journey through the history of Stockholm and Sweden told with true stories. History will come to life as you walk through the winding alleys and hear tales of Frögun the Viking woman, medieval merchants, kings and queens of bygone days, genial Swedish inventors such as Alfred Nobel, heroes like Raul Wallenberg, and last but not least, ABBA one of the world’s most successful pop groups. All these stories, facts and anecdotes have a connection to the charming streets, historical buildings like the Old Town Market Square, Viking rune stones, the German Church, Stockholm’s narrowest alley, the house that was once home to two members of ABBA, the Royal Palace and the Cathedral. Stockholm Old Town stoRy Walking Tour covers all of these and much more.
Biljetter/Info

Evenemang: Slutkonsert Med Musikeleverna Åk 9 på Nalen i Stockholm. Genre: Konsert - Övrigt
maj
04
kl: 17:30
Stockholm, Nalen, Övrigt / Konsert...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Im A Girl Risning på Bio Rio i Stockholm. Genre: Film och diskussion - Övrigt
maj
04
kl: 17:30
Stockholm, Bio Rio, Övrigt / Film och diskussion

Välkommen på en interaktiv filmvisning av Girl Rising med en öppen diskussion om flickors rättigheter. Vi tycker att vi ska prata mer och öppet om flickors rättigheter. Varför? Jo, för att flickor i utvecklingsländer är bland de mest utsatta i världen. För att de är just flickor! De diskrimineras dagligen, gifts bort i tidig ålder, blir gravida medan de själva är barn, tvingas till barnarbete, får inte gå i skolan och utsätts för våld. Dessa flickor har ingen röst och ingen möjlighet att påverka sin framtid. Vi kan ge dem en röst! Men hur ser det ut i Sverige egentligen? Är flickor en utsatt grupp här eller lever vi jämställt? Vad kan du göra? Hur kan vi lyfta frågan? Hur ser det ut i Sverige? IM organiserar eventet och har bjudit in Plan Sverige och Flickaplattformen att vara med och lyfta debatten. Var med oss i kampen för flickors rättigheter! Sprid evenemanget till dina vänner och boka plats här: http://simplesignup.se/event/59374-im-a-girl Evenemanget är gratis och äger rum på Bio Rio i Hornstull. Vi bjuder på ekologiskt tilltugg som är veganskt, laktos- och glutenfritt. __________________________________ Welcome to an interactive screening of the movie Girl Rising followed by an open discussion about girls rights. We need to strat talking more openly about girls rights. Why? Girls in developing countries are one of the most exposed groupes in the world. Just because theyre girls! Many girls face daily discrimination. Some are forced to child marriage, becoming pregnant at an early age, forced into child labor, no right to go to school or subjected to violence. These girls have no voice and no ability to influence their own future. Together we can give them a voice! IM is organizing the event and have invited Plan Sverige (who are the movie maker) and the The Girl Child Platform ( Flickaplattformen) to participate as experts in the discussion. Join us in the fight for girls rights! Spread the event to your friends and book a place here: http://simplesignup.se/event/59374-im-a-girl The event is free and takes place at Bio Rio in Hornstulls Strand 3. All registerd guests will get a organic, vegan, lactose- and gluten free snack. Please note that the movie is shown in English but the discussions and information will follow in Swedish
Biljetter/Info

Evenemang: Konsert Med Singer/songwriter Gy Åk 2 på Scen 2 i Stockholm. Genre: Konsert - Övrigt
maj
04
kl: 18:00
Stockholm, Scen 2, Övrigt / Konsert


Biljetter/Info

Evenemang: Kulturkväll med Olof Buckard på Boulevardteatern i Stockholm. Genre: Specialintressen - Musik
maj
04
kl: 18:59
Inställt!
Stockholm, Boulevardteatern, Musik / Specialintressen

Evenemanget Kulturkväll med Olof Buckard måndagen den 4 maj kl 19 är inställd. Återköp av biljetter medges t o m 4 juni.
Biljetter/Info

Evenemang: Fahl i samtal med Nanna Johansson på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm. Genre: Teater - Teater
maj
04
kl: 19:00
Stockholm, Teater Brunnsgatan Fyra, Teater / Teater

Samtalskvällar med kulturjournalisten Hanna Fahl och gäst. Måndagskvällarna med djupsamtal hade sin premiär med låtskrivaren Tomas Andersson Wij i Allan Edwalls anrika källarteater Teater Brunnsgatan Fyra, då med Klas Östergren med premiärgäst. Efter fyra säsonger med publiksuccé, uppskattade samtal och spännande gäster, fortsätter i vår kulturjournalisten Hanna Fahl och sätter sin egen prägel på samtalskvällarna. – Intervjuer är det roligaste jag vet. Det är som att lägga ett pussel utan att veta vad motivet ska bli. Det känns otroligt lyxigt att få göra det på Brunnsgatan tillsammans med en publik, och jag är så glad över gästuppställningen. Jag är genuint nyfiken på dem allihop! – Hon är en av våra intressantaste ordarbetare just nu, och Brunnsgatans senaste stolthet. Jag är lycklig över att kunna ge vår publik en serie kolsyrade kvällar med Hanna Fahl, säger Martina Montelius, konstnärlig ledare Teater Brunnsgatan Fyra. Ca en timmes långa samtal, publikinsläpp 30 minuter innan föreställning. Medverkande andra kvällar: > 23/3 kl 19.00 Peter Jöback > 30/3 kl 19.00 Alice Bah Kuhnke > 6/4 kl 19.00 Adam Pålsson > 13/4 kl 19.00 Erik Niva > 20/4 kl 19.00 Lorentz > 27/4 kl 19.00 Maria Sveland > 11/5 kl 19.00 Linnea Henriksson
Biljetter/Info

Evenemang: Carmen på Dramaten i Stockholm. Genre: Sport Opera - Övrigt
maj
04
kl: 19:00
Stockholm, Dramaten, Övrigt / Sport Opera

Lokal: Stora scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Tre kvinnor ska döda sitt ex på Boulevardteatern i Stockholm. Genre: Teater - Teater
maj
04
kl: 19:00
Inställt!
Stockholm, Boulevardteatern, Teater / Teater

En absurd komedi En flygplats i Genève i Schweiz. Tre kvinnor kommer överens att döda en inte så trevlig man. Tre kvinnor som vill hämnas... Varför? Gör dom rätt ? Hur går det? En text fylld av frågor om vad man vill göra och vad som kan hända om man gör det. Förlorar man kontrollen när ett beslut är fattat? Manus och regi Bengt Persson Medverkande Jannika Stahl, Annika Forslund Rimbléus, Halena Karlsson Spellängd: 1 timme
Biljetter/Info

Evenemang: AIK-Hammarby ONUMRERAT på Friends Arena i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
maj
04
kl: 19:05
Stockholm, Friends Arena, Sport / Fotboll


Biljetter/Info

Evenemang: AIK-Hammarby NUMRERADE PLATSER på Friends Arena i Stockholm. Genre: Fotboll - Sport
maj
04
kl: 19:05
Stockholm, Friends Arena, Sport / Fotboll


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Det bästa om det mesta i Stockholm! på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
05
kl: 09:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan-Stockholms historia på 60 minuter på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Guidad tur - Övrigt
maj
05
kl: 10:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Guidad tur

Stadsvandring i Gamla Stan -Stockholms historia på 60 minuter Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett underhållande och spännande sätt om Stockholm. Det bästa om det mesta! Vem var Stockholms minst omtyckta person och vem var bara minst? Vad har uttrycket att ”Sitta på kåken” med Stortorget att göra? Varför ska man se upp på Skeppar Olofs gränd? Vi vandrar sakta genom de smala och mysiga gränderna i Gamla stan och vi anpassar vandringen efter deltagarna. Vandringen tar ca 1 timme. För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Digital Revolution på Tekniska Museet i Stockholm. Genre: Utställning - Konst/Utställning
maj
05
kl: 10:00
Stockholm, Tekniska Museet, Konst/Utställning / Utställning

Upplev svindlande illusioner och skapa för alla sinnen. Med teknikens hjälp blir du en del av utställningen. Utforska hur konst, musik, film och dataspel har inspirerats och utvecklats med hjälp av digital teknik. Följ med på en revolutionerande resa från 1970-talets persondator och enkla dataspel in i framtiden. Visas på Tekniska museet 25/10 2014 – 30/8 2015. För att undvika köer och väntetid under helger och lov bokar du en tid för att se utställningen samtidigt som du köper biljett. Museet är öppet mellan kl 10 och 17 och du kan komma när du vill under den tiden. För utställningen gäller vald tid. Som besökare kommer du att kunna uppleva specialeffekterna bakom några av de senaste storfilmerna, utforska gränssnittet mellan det analoga och digitala musikskapandet, skapa konstverk med programkod och spela ännu fler häftiga dataspel. Utställningen är producerad av Barbican Centre i London, med Google som samarbetspartner och sponsrad i Sverige av Samsung Electronics Nordic. I Tekniska museets restaurang kan du fika och äta lunch. När det är många besökare öppnar även pop-up-caféer i museet. Det finns också ett matsäcksrum på museet. Handikapparkering (två platser) finns vid museets huvudentré. Ramper och hissar för rullstolar och barnvagnar finns i hela museet.
Biljetter/Info

Evenemang: Stockholms blodbad, hemliga gränder, spöken, bödlar och mycket mer på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
05
kl: 10:30
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en av våra populära vandringar i Gamla stan! Guiden möter upp i historiska kläder och berättar på ett spännande och roligt sätt. Stockholms Blodbad Vi besöker Helvetets gräns Vem var Stockholms minst omtyckta person? Vi berättar om bödlar, rackare och vandrar i hemliga gränder i Gama stan. Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Stadsvandring i Gamla stan Stockholm med medeltidstema på Gamla Stan i Stockholm. Genre: Familjeattraktioner - Övrigt
maj
05
kl: 11:00
Stockholm, Gamla Stan, Övrigt / Familjeattraktioner

Följ med på en spännande och lärorik medeltidsvandring bland de smala gränder i Gamla stan. Vi vandrar på kullerstenarna och lyssnar på berättelser om stadens historia. Guiden möter upp i medeltids kläder. Vadringen tar ca 1 timme. Vilken gata hette Helvetets gränd under medeltiden? Hur fick man veta vilka lagar och regler som skulle följa i ett medeltida Stockholm? Vad har uttrycket Sitta på kåken med Stortorget att göra? Välkomna önskar Gajderna För mer info: www.stadsvandring-stockholm.se Guiden möter upp på innergården till vänster om porten Västerlånggatan 14. Mer info: Stadsvandring Stockholm startplats
Biljetter/Info

Evenemang: Visning på Spritmuseum i Stockholm. Genre: Övrigt - Övrigt
maj
05
kl: 13:00
Stockholm, Spritmuseum, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Spritmuseum, Galärskjulen, Djurgårdsvägen 38-40, Stockholm. 
Guidningen av museet tar cirka 55 minuter.
Köpt biljett återlöses ej.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Austrian tasting på Grand Hôtel i Stockholm. Genre: Mat & Dryck festival - Festival
maj
05
kl: 14:30
Stockholm, Grand Hôtel, Festival / Mat & Dryck festival

Den 5 maj kommer representanter för cirka 80 vinproducenter från Österrike hit till Stockholm. Många har sina ägare eller vinmakare här. Det här är den största Österrikeprovningen som varit i Stockholm. Missa inte detta tillfälle! Tider Start kl 14.30 Slut kl 17.00
Biljetter/Info

Evenemang: Mat med doft & smak av sin region på Start I Hötorgshallen Ingång Sergelgatan Vid Trappans Övre Del i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
05
kl: 16:00
Stockholm, Start I Hötorgshallen Ingång Sergelgatan Vid Trappans Övre Del, Övrigt /

Hitta guldkorn i Hötorgshallen? Möt genuin saluhallskänsla och mera närliggande matkultur än på mångkulturella Mat-karavaner. Leta dagens bästa fisk. Välj ost och närproducerat mm att bjuda dina bästa vänner på. Med stolthet. Tips och köp, tillagning och historier om alla sorters matvaror blandat med doft- och smakupplevelser mitt under pågående kommers. Start i Hötorgshallen ingång Sergelgatan vid trappans övre del. Turen tar c:a 2 timmar. HÅLL UTKIK EFTER FLER DATUM SOM LÄGGS UT EFTER HAND! Köp icke ombokningsbar biljett för 370 kronor till schemalagda avgångarna med Mat-karavan eller ombokningsbar för 650 kronor. Läs mer på www.matkaravan.nu
Biljetter/Info

Evenemang: Bryggevent - Amerikansk IPA på Monks Porter House i Stockholm. Genre: Hotell - Övrigt
maj
05
kl: 17:00
Stockholm, Monks Porter House, Övrigt / Hotell

Koka vört på bryggeriet Vi träffas och provar några öl av typen vi brygger för kvällen. Sedan kokar vi vört tillsammans med någon av våra erfarna bryggmästare, går igenom de kemiska processerna som skapar magin och lär oss om olika de olika ingredienserna och vad som skiljer olika öltyper och varianter år. Jäs ölen hemma När vi bryggt färdigt får alla deltagare med sig en dunk med vörten vi precis kokat ihop, jäst och material. När man kommer hem tillsätter man jästen och därefter är det bara att vänta på att ölen är färdig. I priset ingår: - 8 liter vört - dunk - hävert - jäst - ölprovning - presentkort om 100:- på Monks Monks bryggevents anordnas på Monks Porter House, Munkbron 11 i Gamla Stan. Bryggeventen tar ca 4 timmar i anspråk och startar 17.00.
Biljetter/Info

Evenemang: AFTER WORK: Lasse Lindgren & SOS Big Band på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
maj
05
kl: 18:00
Stockholm, Fasching, Musik /

AFTERWORK: Lasse Lindgren & SOS Big Band - In the spirit of Maynard Ferguson Plus en hemlig gästvokalist i världsklass! Lasse Lindgren och Sound Of Swing Big Band presenterar hårdsvängande klassisk storbandsjazz från den gyllene 50- och 60-talseran och Maynard Fergusson Dream Band. Unika originalarrangemang från de bästa arrangörerna som sällan spelas utlovas tillsammans med guldkorn från Maynards senare perioder. Även sällsynta vokalarrangemang från Maynards repertoar framförda en av våra främsta sångerskorna på jazzhimmelen blir en extra krydda. Lasse Lindgren är en trumpetare av världsklass och av de få trumpetare i världen som kan bära arvet efter Maynard Ferguson vidare utan att göra avkall på sen egen personliga stil. Läs artikel: www.orkesterjournalen.com/recensioner/pa-scen/3537-lasse-lindgren-forvaltar-maynards-arv Medverkande SOS Big Band: Anders Ramsell, Anders Björk, Ari Haraldsson, Mats Nordenborgâ?? saxar Tomas Florhed , Tony Averstedt, Erik Palmberg, Stefan Nordin â?? trumpeter Sven Berggren, Filip Tunevi, Martin Pålsson â?? tromboner Per-Ola Gadd â?? bas Gunnar Åkerhielm â?? piano Mikael Wikman â?? trummor
Biljetter/Info

Evenemang: Regipionjären Pauline Brunius, 5 maj 18.00 på Bio Victor, Filmhuset i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
05
kl: 18:00
Stockholm, Bio Victor, Filmhuset, Övrigt /

Skådespelaren och teaterchefen Pauline Brunius skrev och regisserade under 1920-talet ett knippe kortfilmer om herr och fru Vinner och deras son Putte. Filmerna gick som förfilmer på biograferna och var ett slags föregångare till dagens sitcoms, där familjen hamnade i diverse bryderier. Brunius är en av de första kvinnorna som regisserade film i Sverige, men tyvärr finns endast en av filmerna, Lev livet leende, bevarad. Även Brunius enda långfilm, Falska Greta, är förlorad. Vi visar Lev livet leende, samt fragment från tre andra filmer om familjen Vinner, bland annat ett längre utdrag ur den fantastiska Herr Vinners stenåldersdröm. Edward von Past ackompanjerar på piano och visningen inleds av filmarkivarien Magnus Rosborn, som även visar klipp från journalfilmer med Brunius, och Jannike Åhlund, som berättar om Nordic Women in Film, en webbplats som lyfter fram kvinnliga nordiska regissörer. Läs mer på nordicwomenfilm.com Regi: Pauline Brunius, skådespelare: Olof Winnerstrand, Frida Winnerstrand, Palle Brunius, 1920â??1924, Sverige, 40 min, 35 mm och digitala filer, svenska mellantexter, barntillåtna För mer info, besök www.cinemateket.se
Biljetter/Info

Evenemang: Konsert Med Singer/songwriter Gy Åk 2 på Scen 2 i Stockholm. Genre: Konsert - Övrigt
maj
05
kl: 18:00
Stockholm, Scen 2, Övrigt / Konsert


Biljetter/Info

Evenemang: Milonga på Stallet Folk & Världsmusik i Stockholm. Genre: - Dans
maj
05
kl: 18:30
Stockholm, Stallet Folk & Världsmusik, Dans /

Tisdag 05/05 kl. 18.30 (dörren öppnas kl18.00) Seminarium & danskväll Tangodanskväll med fokus på riktigt bra dansant musik. DJ Peter Stensson spelar klassisk tango, vals och milonga. Första halvtimmen är dock öppen för mer experimentell musik - du är välkommen att ta med dig egen och lämnar till DJ:n. Milonga är kl 19.30 - 23.00. Före milongan är det alltid ett musikseminarium eller dansverkstad med olika intressanta teman, kl 18.30 - 19.30. Serveringen har god varm mat - så varför inte käka din middag här?!! Öppet från kl 18.00. Entré 80kr I samarbete med Kulturens bildningsverksamhet
Biljetter/Info

Hämta fler evenemang

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här