Menu

Martin Hederos, Joel Alme & Linnea Olsson

Blandat

ÖSTRA ÄMTERVIK, Alma Löv Museum Of Unexp. Art
onsdag, 31 juli 2024 kl:19:15

Sedan 2015 har Martin Hederos återkommit varje år till Alma Lövs scen tillsammans med ett flertal olika musiker i både etablerade och nya musikaliska möten. I sommar kommer Martin Hederos framträda vid två olika tillfällen, varav första konserten tillsammans med Joel Alme och Linnea Olsson. Han kommer tillbaka 21 augusti tillsammans med Sara Parkman.
Martin Hederos är en av Sveriges mest aktiva, mångsidiga och flerfaldigt Grammis-prisade musiker, bland annat för sitt soloalbum Era spår som fått en Grammis i kategorin Årets jazz. Han är känd för att dyka upp i alla möjliga genreöverskridande samarbeten och återfinns bland annat i konstellationer som Tonbruket, Hederosgruppen och The Soundtrack of Our Lives och i musikaliska samarbeten med Mattias Hellberg, Nino Ramsby och Sofia Karlsson. Han har spelat med en lång rad olika musiker som Ane Brun, Anna Ternheim, Nina Persson mfl. Tillsammans med Irya Gmeyner har Martin Hederos skrivit filmmusik och de nominerades bland annat till 2024 års filmmusikpris Harpa Award för sin musik till andra säsongen av filmserien Tunna blå linjen. Han har även skrivit musik till Julia Marko Nords just nu aktuella teateruppsättning av Karin Smirnoffs Jag for ner till bror.
Joel Alme vann Årets visa/singer-songwriter på Grammis 2023. Efter tre kritikerrosade album på engelska fick Joel Alme sitt stora genombrott med svenskspråkiga skivan Flyktligan 2015. Albumet var en djupt personlig uppgörelse med barndom och klassbakgrund som både vidgande Joels publik och fick stående ovationer av pressen. Med de följande två albumen Bort Bort Bort (2019) och Sköt er själva så sköter jag inte mitt (2022) fullbordades en trilogi. En sammanhållen berättelse sammanfogad av minnesbilder från ett liv som närmast kan beskrivas som filmisk i sitt episka anslag. Även om kärnan är Joel Almes egna erfarenheter skildrar låtskatten lika mycket livsöden hos människor runt honom och platserna som är deras.
Linnea Olsson är en svensk singer-songwriter och multiinstrumentalist, mest känd som cellist. Tidigare var hon medlem i bandet Isildurs Bane. Olsson släppte sitt första soloalbum Ah! 2012, följt av Breaking and Shaking 2014 samt For Show 2017. Hon har utöver sina egna verk och albumsläpp gjort sig ett namn som cellist och sångerska på scen tillsammans med Ane Brun, Frida Hyvönen, Jennie Abrahamson, Maia Hirasawa och Nina Kinert m.fl. – samt Peter Gabriel och Sting som hon hon turnerade med i USA.

Datum / Tid

onsdag, 31 juli 2024 kl: 19:15

Plats

ÖSTRA ÄMTERVIK, Alma Löv Museum Of Unexp. Art

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad