Evenemang på Artisten - Sjöströmsalen i Göteborg

PRESS
26 feb
kl: 17:17

Ny Vd För Folkteatern Göteborg Utsedd

Idag har Folkteaterns styrelse utsett Lotta Lekvall till ny VD för Folkteatern i Göteborg. Lekvall har de senaste tio åren varit VD för Nätverkstan Kultur; en fristående aktör som bedriver utbildning, genomför projekt och erbjuder rådgivning och konsultstöd inom kultursektorn.

- Jag känner mig väldigt hedrad och det känns både jättespännande och roligt att få ta mig an detta uppdrag, säger Lotta Lekvall. Att få vara med och fortsätta göra Folkteatern till en angelägen teater i takt med samtiden ska bli en fantastiskt rolig utmaning!

Folkteaterns styrelseordförande Linda Nygren är mycket nöjd med rekryteringen och rekryteringsprocessen som har innefattat många kompetenta och intressanta kandidater och en gedigen och noggrann urvalsprocess:

- Utgångspunkten har varit att hitta en VD som fortsätta det framgångsrika arbetet med att hålla teaterns ekonomi i balans och samtidigt bedriva verksamheten i enlighet med den ambitiösa programförklaring som teatern tagit fram. Den mångåriga VD-erfarenhet och de spännande nätverk som Lotta Lekvall har, kommer att vara värdefulla för att både hålla samman teatern och för att skapa möjligheter för utveckling och nya sammanhang.

Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl är en av dem som kommer att arbeta närmast den nya VD:n:

- Jag är stolt och glad över att vi har hittat en så stark och kompetent VD. Lotta Lekvalls breda kunskap om kulturens roll i samhället kommer att vara en fantastisk tillgång för Folkteatern.

Utöver sitt uppdrag på Nätverkstan är Lekvall bl a ledamot i styrelsen för Kungliga Operan och har även gjort utredningar för bl a Wermland Opera och Gävle kommun/Gävle konserthus/Gävle Symfoniorkester. Lekvall har tidigare även varit verksamhetsledare för Kulturverkstan, en tvåårig projektledarutbildning inom kulturområdet med Nätverkstan Kultur som huvudman.

Lotta Lekvall tillträder som VD på Folkteatern den 1 juni i år och efterträder då Anna Rosengren som i mars blir ny Kulturchef i Göteborg. Fram till 1 juni kommer Sture Carlsson att vara tillförordnad VD på Folkteatern. Carlsson har tidigare bl a varit chef för Svensk Scenkonst och chef för Göteborgs Konserthus/Göteborgs Symfoniker. 

För mer information och intervjuer, kontakta Karolina Lindblad, pressansvarig Folkteatern, 031-60 75 61, 0735 24 97 20, karolina.lindblad@folkteatern.se eller
Linda Nygren, ordförande i Folkteaterns styrelse, 0736-66 94 01.


Folkteatern skall vara den samtida teatern för den breda publiken. Vi arbetar med kvalitativ scenkonst för vuxna och barn. Vi vill ta tillvara scenkonstens potential att vara en orädd röst i samhället. Våra föreställningar vågar utmana och ifrågasätta normer och strukturer. Med rötter i folkbildningen har vi en unik historia att utveckla. Vi är en normkreativ arbetsplats som prioriterar mångfald.

På Röda Scenen spelar vi ofta nyskriven dramatik och varvar med gästspel för att få en omväxlande repertoar. På Vita Scenen spelas egna föreställningar och gästspel av mindre format för vuxna och barn. Vår Foajé passar utmärkt för samtal, konserter och föreläsningar. Dessutom turnerar vi, främst i Västra Götalandsregionen men även i andra delar av landet.

Folkteatern är en länsteater med anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen. Teatern drivs som en ekonomisk förening med medlemmar från nära 300 olika organisationer och föreningar. Omkring 45 anställda arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg. Konstnärlig ledare är Frida Röhl och VD är Anna Rosengren.
← Tillbaka

Visa:

15 30 60 120 240


Hittade inga fler evenemang!
Vet du något som andra inte får missa?Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här