Menu

Forza!

Göteborg

Sjumilahallen
onsdag, 12 november 2014 kl:18:00

Göteborg Wind Orchestra Creo-projekt
-text och musik ungdomar i Göteborg

ARENA: Sjumilahallen
Göteborg Wind Orchestra
Elevator Nobody Choir m fl
Anci Hjulström, artist
Merete Ellegaard, dirigent

Vi är stolta att kunna presentera premiären av Göteborg Wind Orchestra projekt som vi givit namnet Creo - ett namn som anspelar på kreativt skapande. I projektet involverar vi tillsammans med regissören Anci Hjulström, ungdomar att bidra medegna texter och egen musik som sedan utvecklas och sätts samman till ett musikaliskt allkonstverk. Denna första gång görs Creo-projektet med ungdomar på Hisingen.

Föreställningens titel Forza! anspelar på kreativa kraft som finns, ibland där vi minst anar det.
det kommer att handla om ämnen som längtan, kärleken, drömmar, rädsla, ensamhet och mycket mycket mer. I föreställningen kommer Göteborg Wind Orchestra och Anci Hjulström att få sällskap på scen, bland andra av Elevator Nobody Choirmed sitt ursprung från Svartedalsskolan i Biskopsgården, men nu ett projekt som även ingriper ungdomar från Torslanda. Kören har gjort uppseendeväckande turneer till bland annat USA och Kina!

Anci Hjulström är sångerska, skådespelerska och musikregissör och har genom åren deltagit i många gränsöverskridande musik.och teaterkonstellationer.
Förutom ett aktivt frilansliv har hon arbetatmånga år på Högskolan för Scnen och Musik och Folkteatern och har et mångårigt samarbete med Göteborg Symfoniker.
Anci är en av Sveriges mest erfarna körregissörer och är med skapare och medlem i Sångensemblen Amanda. Hon utnämdes till Riksförbundsdirigent 2010 och 2011 för sitt unika sätt att få fram röster och musik som kommunicerar och berör.

Merete Ellegaard är en av svenska dirigenter som har återkommande uppdrag hos orkester över hela landet. Hon är i grund och botten kammarmusiker, även på dirigentpulten. Musik är något som sker i mötet mellan musiker. Dirigenten bör vara som en skicklig debattledare - stryra, men lyssna och låta alla få tala

Datum / Tid

onsdag, 12 november 2014 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Sjumilahallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad