Menu

Området - De Övergivna

Göteborg

Folkteatern
söndag, 1 februari 2015 kl:15:00

Området – de övergivna
 
Ellens och Dennis lägenhet i ett förortsområde. Middag med levande ljus. Avbruten. Småbarnsföräldrarna Ellen och Dennis uppklädda som till fest. Dom firar barnfri kväll. Ellens lillebror Liam står där – har just kommit in med blod över hela framsidan på tröjan. De stirrar på honom. Länge.
 
Området – de övergivna är en samtida pjäs om vi och dem, ökande klyftor och ökande våld. Om mänsklighet och moral ställd mot frågan om hur långt du är beredd att gå för att försvara dina närmaste.
 
Liam: Vi är övergivna här. Det här området. Politikerna? Fan lämnat oss till odjuren! Det är mörkt därute. Det finns ingenting kvar där. Det är som alla riktiga människor blivit bortstrålade till en annan planet och bara lämnat oss kvar här ensamma med monstren.
/…/
Dennis: Det är en människa. Det är en människa därute. En skadad människa. En människa förblöder där ute.
Ellen: Ingen människa jag känner.
Dennis: Är det det enda som betyder något nuförtiden? Vem vi känner och vem vi inte känner?
 
Den engelska dramatikern Dennis Kellys prisbelönta pjäs Orphans hade Sverigepremiär 2010 på Dalateatern i översättning av Kim Lantz. Nu spelas pjäsen på Folkteatern i regi av samme Kim Lantz. Föreställningen är ett led i samarbetet mellan Folkteatern, Göteborgs Stadsmission och Unga Folkteatern. De tre amatörskådespelarnas brokiga bakgrunder och stora livserfarenheter ger denna grumliga och starka pjäs en extra dimension.
 
Medverkande
Kim Bredefeldt
Nina Hakkarainen
Robert Söderberg
Fjodor Johansson


 

Lokal: Vita Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

söndag, 1 februari 2015 kl: 15:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120 - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök