Menu

Not Based On A True Story

Göteborg

Folkteatern
fredag, 27 mars 2015 kl:21:00

Nu ska vi visa Sanningen på Folkteatern.
Men sanningen finns alltid någon annanstans. Därför har vi pratat med äkta människor som bor i verkligheten. Men hur sant blir det när vi berättar deras sanning? Är fakta mer trovärdigt än fiktion? Är fiktion mer äkta än fakta? Är vår bild mer sann än din?

I en pågående process, som bl a består av en mängd möten med göteborgare som har fått berätta vad de tycker att teater ska handla om, växer denna föreställning fram. Med hjälp av forskning, litteratur, djupintervjuer, betraktelser och vår egen fantasi försöker vi förstå vilka berättelser som ligger bakom dessa tankar. Med Not Based on a True Story utforskar vi hur verkligheten gestaltar sig på teaterscenen.
Idé och regi: Frida Röhl
Scenografi: Charlotta Nylund
Ljusdesign: Carina Persson
Livemusik: Amina Hocine
Medverkande: Lena Birgitta Nilsson, Lycke Claesson, Daniel Dahlin, Elisabeth Göransson, Sanna Hultman, Haroon Natan, Zardasht Rad, Jonas Sjöqvist, Charlotte Trulsen.
Föreställningen ingår i Sanning c/o Folkteatern tillsammans med Variation och Möjligtvis har det inträffat en incident.
 
Gå inte hungrig på teater!Till lördagarnas matinéföreställningar av Sanning c/o Folkteatern kan du förbeställa en matig, vegetarisk wrap (69 kr) till andra pausen.
Mejla till erik@folkgbg.se senast tisdagen i samma vecka. Ange eventuella allergier. Betalning görs på plats. Välkommen! 

Lokal: Röda Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

fredag, 27 mars 2015 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100 - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök