Menu

Idioten

Göteborg

Folkteatern
lördag, 30 maj 2015 kl:19:00

IDIOTEN

Vem bestämmer vem du är eller var du placeras i samhällsledet? Vem äger rätten att avgöra vilka mänskliga egenskaper som accepteras?

Furst Mysjkin är en människa av dess godaste slag, fylld av renhet, ljus och naiv visdom. Han kastas in i stadens glittrande societetsliv, där han med sin ofördärvade livssyn påverkar alla i sin omgivning. Men hans godhet skapar misstänksamhet – lurar han oss eller är han en idiot? Att Mysjkins välvilja inte heller kan skänka honom någon lycka blir tydligt i hans kärlek till den fascinerande och konfliktfyllda Nastasia Filippovna. Här ställs allt på sin spets.

Zardasht Rad har gjort en bearbetning av Dostojevskijs romanklassiker Idioten, sammanfogat med egna reflekterande textpartier. Det är en monolog som med ord och kropp, bild och musik ställer de eviga frågorna om den motstridiga kärleken och den ensamma människan. Vem är du?

”Har vi glömt vilka vi egentligen är, vårt andliga jag, vår förbindelse med det som är större än oss?”

”Ingen är ensam om sina strider, det finns alltid någon som tänker som vi, och det ger oss styrka att möta våra utmaningar bättre.”

…………………………………....

Idioten av Fjodor Dostojevskij

Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord, Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila, Bertil Zachrisson

Bearbetning/Regi/Skådespelare: Zardasht Rad

Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord,
Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila,
Bertil Zachrisson

Premiär 16 maj 2015
Spelas 16, 18, 23, 28, 29, 30 maj på Vita Scenen, Folkteatern

Speltid: ca 45 min utan paus
Biljettpris: 120 kr

Lokal: Vita Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 30 maj 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök