Menu

Sisters Of Labour

Göteborg

Folkteatern
lördag, 10 oktober 2015 kl:20:00

SISTERS OF LABOUR sings Parton & Young

Scenkonstkollektivet Sisters of bjuder in till en helafton där nya sidor av Dolly Parton och Neil Young framträder. I gränslandet mellan föreställning och konsert – på ett bomullsfält och ett fabriksgolv som doftar blues, folkmusik och countryrock – möter vi den hårt arbetande feministen och den protesterande ikonen.

Sisters of är ett musiksceniskt experiment, en scenmusikalisk fusion och ett nyfiket sökande efter fler nyanser i det redan kända. Nötta texter får nytt liv och mindre kända alster får revansch. Sisters of är inte ett coverband. Det är en tolkningsensemble med lust att berätta något mer.

Medverkande
Ylva Olaison, Lovisa Samuelsson, Amelie Thorén, Anna Maria Engberg

Sisters of startades hösten 2009 av några studenter vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Gruppen har på ett uppdaterat och kärleksfullt sätt tolkat Leonard Cohen, Neil Young och Dolly Parton på bl a Turteatern, Masthuggsteatern, Borås Stadsteater och 2Lång. Sisters of består av Ylva Olaison, Lovisa Samuelsson, Amelie Thorén och Anna Maria Engberg.
 

Lokal: Vita Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

lördag, 10 oktober 2015 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120 - 160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök