Menu

Textival Litteraturfestival

Göteborg

Frilagret och Litteraturhuset
fredag, 27 mars 2015 kl:18:00

Dem 27 - 28 mars slår Textival ihop sina tankar med andra litterära aktörer och arrangerar Texitval Litteraturfestival 2015.
Utgångspunkten för 2015 års program går under temat Lager i litteraturen vilket kommer att undersökas genom historiska, sociala, politiska, materiella och estetiska dimensioner i form av samtal, läsningar, performance och workshops.
Genom att tematisera lager i litteraturen kan vi ställa frågor om hur dessa bildar utgångspunkter för vårt sätt att tänka kring litteratur och hur de bidrar till att konstruera, organisera, särskilja och tydliggöra förståelsen av litteraturen som konstform.
Temat griper in i frågor om kropp, rörelse, makt, identitet och historieskrivning och aktualiserar de ständigt pågående omförhandlingarna av litteraturens villkor och möjligheter. Programmet berör också litteraturen utifrån den skrivande och skapande praktiken skrivande som utforskning, motstånd och performativ praktik

Vi tror fortsatt på bokmässans form och kommer att, tillsammans med utställande förlag och aktörer, anordna en mässa som går parallellt med resterande program – som bas för festivalen.

På plats finns också Barnens Textival!

Datum / Tid

fredag, 27 mars 2015 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Frilagret och Litteraturhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad