Menu

Swing Tarturo hyllar Billie Holiday

Göteborg

Frölunda Kulturhus
fredag, 4 december 2015 kl:19:00

Stora salen. Servering.

För att fira 100-årsjubileet av en av jazzens största och mest betydelsefulla artister göt Swing Tarturo ett för Frölunda Kulturhus skräddarsytt program till Billie Holidays ära.

Den legendariska jazzsångerskan Billie Holidays karaktäristiska röst och karismatiska stil fortsätter att inspirera och imponera 100 år efter hennes födelse. Lady Day, som hon också kallas, levde ett liv kantat av ytterligheter. Det påbörjades i fattigdom och avslutades i missbruk, men däremellen uppnådde hon sällan skådade musikaliska framgångar och en stjärnstatus som hållit i sig långt efter hennes död 1959.

För att fira hennes 100-årsdag gör Swing Tarturo ett unikt Billie Holidayprogram. Kvartettens smittande entusiasm tar med sin energiska och tidstypiska rootsjazz med sig åhörarna tillbaka till 30-talets rökiga jazzklubbar, där bultande hjärtans passion och dansande fötters livsglädje ges utrymme och skapar en exstatisk, bultande yra. I likhet med Holiday har Swing Tarturo en musikaisk självklarehet som fångar gamla som unga med sin livfullhet, glädje och unika charm.

Datum / Tid

fredag, 4 december 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Frölunda Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad