Menu

Kleine Blasmusik

Göteborg

Kronhuset
onsdag, 4 juni 2014 kl:19:00

Göteborg Wind Orchestra
Mats Rondin, dirigent och cello

Friedrich Gulda (1930-2000) började tidigt ägna sig åt klassiskt pianospel och blev med tiden berömd för sina tolkningar av Bach, ­Mozart och Beethoven. Men trots sitt mästerskap inom denna genre ägnade han sig med samma hängivenhet åt jazz och spelade bl.a. med Chick Corea. Den brokiga Konzert für Violoncello und Blasorchester från 1980 innehåller menuett, rock, polka, marsch och två kadenser där cellisten ska improvisera.

I höstas uruppfördes på en konsert med GWO en komposition för slagverk av Mats Persson. Detta framförande fick en åhörare att spontant resa sig upp och berätta om sina positiva upplevelser inför det häpna auditoriet. Nu har Mats skrivit ett nytt stycke och denna gång blir det för både blåsare och slagverk.

Mats Rondin var fortfarande i tonåren när han 1976 debuterade som solist och har sedan dess framträtt med alla svenska symfoniorkestrar. Han har studerat för världens främsta pedagoger och har ofta hörts i radio och TV. Dessutom har han spelat in ett stort antal skivor.

På senare år har Mats Rondin inlett en parallell karriär som dirigent och har dirigerat många svenska orkestrar som Kungliga Filharmonikerna och symfoniorkestrarna i Göteborg, Malmö, Norrköping, Helsingborg och Gävle.

Genom hela sin karriär har Mats Rondin behållit en intensiv och passionerad relation till kammarmusiken. Han har konserterat i hela Europa med soloaftnar och i olika grupperingar.

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

onsdag, 4 juni 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad