Menu

Kärlek På Lur

Göteborg

Kronhuset
lördag, 1 november 2014 kl:18:00

Kärlek på lur

Operadubbel med förvecklingar

På våra regionala scener utlovas en skrattfest med två komiska kortoperor från olika sekler. I historiens första opera, Pergolesis La serva padrona (Pigan som husfru) från 1733 har den viljestarka och temperamentsfulla tjänsteflickan Serpina gett sig den på att få sin burduse husbonde på kroken. Med list lyckas hon till sist att bli gift med honom och blir således husets härskarinna. I Menottis Telefonen från 1946 försöker den unga Ben att fria till den snacksaliga Lucy, men han blir hela tiden avbruten av att hon måste svar i telefonen. Till sist finner han på en lösning hur han ska komma till tals med sin älskade.

Husets solist Mattias Ermedahl har tidigare regisserat flera operauppsättningar, men nu gör han det för första gången på GöteborgsOperan. Han regisserar La serva padrona och gör dessutom Ben i Telefonen, som regisseras av Mia Ringblom Hjertner. Efter flera framgångsrika uppsättningar för barn och unga regisserar hon här sin första vuxenopera. I båda verken har sopranen Eva-Lotta Ohlsson en utmaning som de två viljestarka Serpina respektive Lucy. I rollen som Uberto i verket La serva padrona ser vi Mats Persson, ett välkänt namn för GöteborgsOperans publik.

Båda verken framförs på svenska.

Lokal: Göteborg

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

lördag, 1 november 2014 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

125 - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad