Menu

Svenska toner

Göteborg

Kronhuset
onsdag, 24 september 2014 kl:19:00

Göteborg Wind Orchestra
Jerker Johansson, dirigent
Ola Persson, klarinett

Har svensk musik något utmärkande drag? Det är nog tveksamt ty många av våra stora tonsättare har utländsk börd (Kraus, Berwald m.fl.) och de flesta andra av rang har studerat utomlands. Wilhelm Peterson-Berger sökte dock medvetet en svensk klang i sina verk och blev allmänt känd genom sina vackra pianostycken Frösöblomster.

Symfoni nr 4 ”Holmia” är ett synnerligen inspirerat verk och framförs här i en version för blåsorkester av Jerker Johansson. Olof Gullbergs tonspråk kännetecknas av
måttfullhet och elegans och han har tidigare skrivit musik direkt för oss. Vi kommer här att spela hans Piccola musica di primavera och för första gången framföra Triptyk.

Clariccon av Pavol Simai uruppfördes 2003 med Ola Persson som klarinettsolist. Verket är traditionellt uppbyggt i tre satser och med ett avslutande Rondo som är så rytmiskt knöligt att alla med noter framför näsan bleknar av skräck. De som lyssnar kan dock se fram emot en lustfylld färd!

Ola Persson är Göteborg Wind Orhcestras konsertmästare och syns även i många andra sammanhang som solist och orkestermusiker, bland annat i Göteborgs symfoniker.


Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

onsdag, 24 september 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad