Menu

Swingphonic Sounds

Göteborg

Kronhuset
fredag, 24 april 2015 kl:19:00

Jerker Johansson, dirigent
Robin Rydqvist, trumpet och flygelhorn

Alfred Reed Viva Musica!
Rimskij-Korsakov/Nestico Kärlekstema ur ”Scheherazade”
Tjajkovskij/Nestico Sockerféens dans ur ”Nötknäpparen”
Sammy Nestico Portrait of a Trumpet
Lionel Bart Where Is Love ur ”Oliver!”
Robert Russell Bennett Autobiography
David Glänneskog Overture for a New Start
Göran Bejstam Episodes
Göran Bejstam nytt verk
Sammy Nestico Rhapsody for Flugelhorn
Alfred Reed First Suite

Blåsorkester kallas på engelska ofta för ”Symphonic Band”. Sammy Nestico skrev på 60-talet ett knippe arrangemang för en besättning som han lite vitsigt kallade ”Swingphonic Band”. Dessa börjar oftast med en känd melodi av en klassisk kompositör och denna melodi gör han sedan om i swingtappning. Nestico samarbetade under många år med Count Basie och har skrivit flera läroböcker i arrangering.

Konserten inleds med den fartfyllda uvertyren Viva Musica! av Alfred Reed och för att vara säkra på att konserten verkligen börjat inleder vi även andra avdelningen med en uvertyr. Overture for a New Start är komponerad av David Glänneskog som är anställd som trumpetare i orkestern. Han är flitigt engagerad som solist, arrangör och dirigent.

Våren 2013 uruppförde GWO Episodes av Göran Bejstam. Nu har han skrivit ett nytt verk för Robin Rydqvist och detta lär enligt en tillförlitlig källa (kompositören) röra sig i gränslandet mellan jazz och klassiskt.

Robin Rydqvist är anställd i Göteborg Wind Orchestra sedan 90-talet. Robin anlitas också flitigt av bland andra Bohuslän Big Band och Galenskaparna/After Shave.

Lokal: Kronhuset

Kronhuset, ursprungligen Giötheborgz Tyghuhs, är en stor, röd tegelbyggnad i Västra Nordstaden i Göteborg. Huset uppfördes under åren 1643-1655 med holländsk prägel, och är Göteborgs äldsta profana icke bostadsbyggnad. Möjligen är de ursprungliga ritningarna gjorda av den kungliga arkitekten Simon de la Vallée.

Datum / Tid

fredag, 24 april 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Kronhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50 - 190

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad