Menu

Siobhán Peoples och Murty Ryan

Göteborg

Musikens Hus
lördag, 6 september 2014 kl:19:00

Föreningen TIMSIG presenterar:
Siobhán Peoples och Murty Ryan
Support: Rolling Waves
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 6 september 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

19:30 - Förband: Rolling Waves. (SWE)
20:30 - Siobhán Peoples och Murty Ryan. (IRL)
22:30 - Gemensam jamsession.

Som en del av Glenntown Irish Music Festival spelar
Siobhan Peoples och Murty Ryan på stora scen.

Siobhán och Murty hör till några av de mest välrenomerade tradmusikerna på Irland idag. Siobhán är en erkänt duktig och mycket respekterad musiker, lärare och kompositör som nu bor i Ennis Co. Clare. Murty är en dragspelare med ett härligt driv i sitt spel som även han bor i Ennis. Tillsammans med Siobhán har han spelat in deras CD, Time On Our Hands. Det är ett stort nöje att få hälsa dem välkomna till Göteborg.

Förband: Rolling Waves

Som förband till Siobhan och Murty ser vi den energirika och medryckande trion Rolling Waves. Med rötter i olika delar av Sverige delar de en glöd och intresse för den irländska musiken som inte går att ta miste på i deras framträdanden. Traditionella jigs och reels varvas med hornpipes och stämsång på ett delikat sätt som lämnar mersmak. Gruppen består av:
Andreas Weiland - sång, bouzouki, mandolin, banjo, bodhrán och gitarr
Per Johansson - tin whistle, low whistle, sång och bodhrán
Martin Edelfeldt - sång, gitarr, femsträngad banjo

Gemensam session:
När irländsk trad-musiker samlas har de en benägenhet att dra till sig fler. Innan man vet ordet av så uppstår härligt lockande toner som letar sig in i kroppen och får den att svänga i samma takt. Om du spelar irländsk trad så varför inte ta med ditt instrument för att göra oss sällskap och tillsammans dela sessionglädjen. Annars går det bra att bara sitta med och mysa.

Läs mer om hela festivalen på: www.timsig.se

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

lördag, 6 september 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad