Menu

Ravi Coltrane

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 1 maj 2014 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Ravi Coltrane
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 1 maj 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Ravi Coltrane föddes 1965 på Long Island, New York. Hans far John Coltrane gick bort två senare och hans mor, Alice Coltrane uppfostrade honom och blev hans musikaliska och personliga vägledare genom livet. Med två musikaliska under som föräldrar är det inte svårt att se var Ravi Coltranes jazz kommer från...

Ravi Coltrane studerade musik i Kalifornien med saxofon som huvudinstrument. I mitten av 90-talet kom han tillbaka till New York och har lirat med McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Herbie Hancock, Santana, E.J. Strickland, Steve Coleman, m.fl. m.fl.

Ravi Coltranes stil är traditionsinfluerad, men han är aldrig bunden till den och har en egen ton och stil. 2012 kom hans första platta för Blue Note och det är en musiker i ständig utveckling som vi möter. Senast i Göteborg spelade han på Way Out West i Slottsskogen! Nu i sin naturliga miljö på Jazzklubben Nefertiti!

Ravi Coltrane -sx.
David Virelles -p, key.
Dezron Douglas -b.
Jonathan Blake -tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 1 maj 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad