Menu

Mike Stern Trio

Göteborg

Nefertiti
onsdag, 7 maj 2014 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Mike Stern Trio feat. Steve Smith and Tom Kennedy
Nefertiti - Göteborg
Onsdag 7 maj 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Mike Stern är utan tvekan en av de största gitarrnamnen inom jazz fusion-genren. Sin start fick han 1975 i Blood, Sweat & Tears och när sjuttio blev åttiotal med Billy Cobhams fusionband. Sedan flyttade Stern till New York och där blev han en energipunkt i stadens jazzscen och lirade under några år med Miles Davis. 1985 kom hans första platta som bandledare och the rest is history, som man säger. Mike Stern har vid sidan av sin imponerande solokarriär också spelat med The Brecker Brothers, Yellowjackets m.fl. Han är en enorm scenpersonlighet som med värme bjuder på sig själv och sin fantastiska musikalitet.

Med sin jazzbakgrund var Steve Smith medlem i megabandet Journey som sålde miljontals med plattor världen över. Han kom från att ha spelat frijazz och fusion med bl.a. Jean-Luc Ponty till att spela med ett av världens största rockband. 1985 lämnade han bandet för att fokusera på jazzen och att vara sessionmusiker med Y&T, Dweezil Zappa, Mariah Carey och många fler. Numera ledar han sitt Steve Smiths Legacy - en grupp som firar traditionen av trumslagarledda jazzband samt Steps Ahead.

Tom Kennedys spelstil är djup, själfull och rytmisk. Den gjorde att han snabbt blev en omtyckt musiker efter sin flytt från St Louis till New York och den ledde till lir med Michael Brecker i Steps Ahead, Tania Maria och Al DiMeola. Hans basspel har sedan hörts med allt från fusionbandet Planet X till Steve Gadd och Ricky Lawson!

Alltså:

En trio av absolut högsta musikaliska klass!

Mike Stern –g.
Tom Kennedy –b.
Steve Smith –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

onsdag, 7 maj 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad