Menu

Lars Jansson Trio

Göteborg

Nefertiti
fredag, 23 maj 2014 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Lars Jansson Trio
Nefertiti - Göteborg
Fredag 23 maj 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Lyrisk pianojazztrio!

En av landets främsta jazzpianister, Lars Jansson, är äntligen tillbaka på Nefertiti. Sedan Jansson upptäckte jazzen som tonåring har han via Hammond-orgeln landat i pianots förtrollande värld. Han har sedan dess varit en viktig del i jazzvärlden som musiker, kompositör och bandledare. Han spelade tidigt med jazzens fanbärare i Göteborg i form av Conny Sjökvist, Gunnar Lindgren och Gilbert Holmström.

Med sin egna trio har han nått internationell uppmärksamhet, kanske framför allt i Japan som han turnerar än en gång i april 2014. Lars Jansson Trio spelar lyrisk, romantiskt vacker jazz som lockar till eftertänksamhet och meditation. Det är en virtuos trio musiker som tillsammans skiner oerhört starkt.

Senaste plattan Everything I Love gjordes tillsammans med saxofonisten Ove Ingemarsson.

Lars Jansson –p.
Thomas Fonnesbaek –b.
Paul Svanberg –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 23 maj 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad