Menu

Thomas Jäderlund Amazing Trio + Spjärnsvallet

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 20 november 2014 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Thomas Jäderlund Amazing Trio + Spjärnsvallet
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 20 november 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Releasekonsert med Thomas Jäderlund Amazing Trio & Spjärnsvallet!

Thomas Jäderlund Amazing Trio skapar musik som innehåller massor av känslor. Kärlek, glädje, medkänsla. Äckel, förvåning, frid. Alla de nio känslor som i Indien sedan urminnes tider förknippats med de konstnärliga uttrycken kommer du att hitta när Sir Thomas Jäderlund tillsammans med Peter Janson på kontrabas och Göran Kroon på trummor spelar upp det kompletta känslospektrum som så väl kan uttryckas i en jazztrios nakenhet. I den purfärska CD:n - Plays Jazz - tolkas musik av Charles Mingus och Ornette Coleman.

Spjärnsvallet var en mycket betydelsefull instrumentalgrupp i mitten av 70-talet. Den blev en brytpunkt bland annat för de tidiga världsmusikinfluenserna efter långa musikstudier i Indien, Marocko, Ghana och Mali. Christer Bothens personliga, etniskt färgade kompositioner framstår som höjdpunkter från den tiden och ter sig efter närmare 40 år, i likhet med gruppens förhållande till låtar och improvisation som vore de nyutsprungna. Till vår förvåning upptäckte vi tre som är kvar av Spjärnsvallet, Christer Bothen, Bengt Berger och Nikke Ström, att vi nu spelar ännu häftigare!

En kväll med två härliga, vilda och unika trios! Kanske spelar de något tillsammans mot slutet av kvällen.

TJAT :

Thomas Jäderlund –sx.
Peter Jansson –b.
Göran Kroon –tr.

SPJÄRNSVALLET:

Christer Bothen – sx, bkl, m.m.
Nikke Ström –b.
Bengt Berger –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 20 november 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad