Menu

Jacob Karlzon III

Göteborg

Nefertiti
fredag, 6 februari 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Jacob Karlzon III
Nefertiti - Göteborg
Fredag 6 februari 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Pianisten Jacob Karlzon, en uppmärksammad jazzsolist, kompositörer och improvisatör av högsta klass!

Ur improvisationen där Jacob Karlzon först fann jazzen har den spontana leken lyckats skapa ett unikt band mellan publik och scen. Med influenser från vitt skilda håll trivs han när han får lov att hålla en musikalisk bredd. Han vänder bort blicken från kategorier och genreindelningar, rör sig fritt mellan jazz och pop när han smakfullt plockar från både jazzens nyfikenhet och energi samt popens kraft och produktionsteknik.
Han är Viktoria Tolstoys förstaval vid pianot och spelar med den inhemska jazzeliten. Han har även spelat med Billy Cobham, Caecilie Norby och en rad andra internationella namn.

På det nya instrumentala albumet ”Shine” fångar han tidens anda där endast musiken räknas, var den än kommer från. Vi möter Jacob Karlzon 3 i en central roll och det handlar om dynamisk jazz med pianot som kreativ ledsagare. Kommunikationen mellan musikerna är blixtsnabb och trion tar hela tiden musiken till nya höjder.

En av de bästa pianisterna i Europa med en utstrålning som vunnit publik över hela världen!

Jacob Karlzon – p, electr.
Hans Andersson –b.
Robert Ikiz –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 6 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad