Menu

Chris Potter Underground

Göteborg

Nefertiti
fredag, 13 februari 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Chris Potter Underground
Nefertiti - Göteborg
Fredag 13 februari 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

CHRIS POTTER UNDERGROUND - Jazz i världsklass! Fredag 13 Februari.

Chris Potter föddes i Chicago, Illinois men tillbringade sin barndom i Columbia, South Carolina. Han visade tidigt ett intresse för musik och blev snabbt ett underbarn som behärskade ett flertal instrument inklusive gitarr och piano, men det var genom alt- och tenorsaxofon som han fann sitt uttryck. Potter spelade sitt första professionella jazzframträdande vid 13 års ålder.

På jazzscenen är Potter idag är ett tungt namn i världsklass. Han har lyckats skapa ett unikt, individuellt sound vilket är en bidragande orsak till att han idag är en av världens främsta tenorsaxofonister. Allmänt erkänd som en improvisatör i världsklass samtidigt som han har 15 egna album bakom sig, en gedigen katalog med en mängd kritikerrosade album. Som om detta inte vore nog är han en högst eftertraktad ”sideman” då han har medverkat på över 150 olika album med artister som Kenny Werner, Red Rodney, Steely Dan, Dave Holland, Joanne Brackeen och Herbie Hancock för att nämna några. Han är dessutom en utav få altsaxofonister som har blivit nominerade till en Grammy i kategorin ”Best Improvised Jazz Solo”.

I Decembernumret 2014 utsågs han av Down Beat Magazine och dess läsare till världens främsta tenorsaxofonist!

“His work is remarkably free of cliches and default licks….daring yet precise, with clean edges and unexpected implications….he is something special.” - Down Beat

Helt enkelt. Tenorsax när den är som bäst!

Chris Potter –sx.
Adam Rogers –g.
Fima Ephron –b.
Nate Smith –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

fredag, 13 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad