Menu

Bohuslän Big Band med Ida Sand & Nils Landgren

Göteborg

Nefertiti
lördag, 28 februari 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Bohuslän Big Band med Ida Sand & Nils Landgren
Nefertiti - Göteborg
Lördag 14 februari 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

My Swedish Heart.

Med öppen inställning till musik har Bohuslän Big Band visat att musik är det viktigaste. Storbandsjazz i ständig förnyelse. Denna gång med ett nytt kreativt koncept där man valt att botanisera bland den svenska låtskatten. Bohuslän Big Band bjuder in både Nils Landgren och Ida Sand. Vi kommer att få höra den igenkännbara svenska jazzen och svensk folkmusik serverat på ett ytterst smakfullt vis.

Kapellmästare och arrangör: Örjan Fahlström

Nils Landgren, eller ska vi säga mannen med den röda trombonen är Sveriges ledande trombonist inom jazz, rock, soul, hip hop och storbandsjazz .
Samarbeten med artister som ABBA, Herbie Hancock, The Crusaders och inte minst med sitt eget band Funk Unit. Vi kan konstatera att denna artist inte behöver en närmare presentation.
Han är bara så grym och skapar som konstnärlig ledare för Bohuslän Big Band en dynamisk och svängig kombination, click säger det när första tonen ges.

Ida Sand är sångerskan, pianisten som inte bara sjunger och spelar utan även skriver eget material och med sitt personliga sound har hon hittat ut till en bred publik i Europa. Skivorna Meet me around midnight och uppföljaren True love är sköna inspelningar som fått fint mottagande i både media och hos jazz/souldiggaren.

Då och då bör man ge sitt hjärta en dos av den svenska melankolin, vemodet eller bara riktigt bra storbandsjazz! Som Sonya Hedenbratt en gång sjöng om Låt hjärtat va`me`.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 28 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad