Menu

The Stanley Clarke Band

Göteborg

Nefertiti
lördag, 18 april 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
The Stanley Clarke Band (US)
Nefertiti - Göteborg
Lördag 18 april 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

Baslegenden och världstjärnan STANLEY CLARKE på Nefertiti!

Med fyra vunna Grammys, guld- platinaskivor och Emmynomineringar under sin drygt 40-åriga karriär är han en av de stora basisterna genom tiderna.
Med samma dignitet på både kontra-och elbas är han en av de första stora jazzfusionsbasisterna som blivit en världsstjärna.
Hans stil på kontra- och elbas är unik och har ett helt eget sound. Han var dessutom den förste ambassadören för slap-bass tekniken som skapades av Larry Graham i Sly & the Family Stone.

Clarke föddes i Philadelphia och har varit en drivande kraft inom amerikansk musik sen tidigt 70-tal. Succén kom med den klassiska gruppen Return To Forever som han startade 1972 med Chick Corea. Detta ledde tidigt till en serie mycket framgångsrika soloalbum. Sedan dess har han samarbetat med världsstjärnor som Quincy Jones, Stan Getz, Art Blakey, Paul McCartney, Jeff Beck, Keith Richards, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Chaka Khan, The Police, Herbie Hancock och många fler. Han har även delat scen med Bob Marley och Miles Davis.
Return to Forever vann 2012 både en Grammy Award och en Latin Grammy för Best Jazz Instrumental Album. Han tog dessutom emot en Grammy året innan för Best Contemporary Jazz Album för sitt eget band The Stanley Clarke Band.

Med ett 40-tal utgivna album är han nu aktuell med en ny platta Up där både stora och unga talanger medverkar. Däribland det 16-åriga underbarnet Beka Gochiashvili från Tbilisi i Georgien.
Med sitt eget skivbolag, Roxboro Entertainment Group.
startade Clarke en stiftelse som årligen belönar unga begåvningar med stipendier.

Clarkes mångsidighet och stora betydelse har skapat fans och vunnit kritikeromröstningar över hela världen,.
Onekligen en levande legend på Nefertitis scen.

Missa inte!

OBS! Två konserter. Fre 17/4 & Lör 18/4

Stanley Clarke –b.
Beka Gochiashvili –p.
Cameron Graves –keyb.
Michael Mitchell –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 18 april 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

470kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad