Menu

Bill Evans Soulgrass

Göteborg

Nefertiti
lördag, 30 maj 2015 kl:19:00

Nefertiti Jazz Club presenterar:
Bill Evans Soulgrass
Nefertiti - Göteborg
Lördag 30 maj 2015 kl 19.00
Ålder 18 år

VI känner till Grammy-vinnande saxofonisten Bill Evans redan som 20 år gammal då han anslöt sig till Miles Davies grupp 1980, Med sex skivor inspelade med jazzlegenden turnerade han även med Miles. Sedan 1990 har Evans turnerat med sitt egna band, med över 100 konserter per år world wide! Med 19 soloalbum bakom sig och ett flertal grammy-nomineringar har han skapat sig en egen stil och utformat stilar långt bortom jazz, som rock, hip-hop, jam, fusion, soul och funk.
Hans grammy-nominerade projekt Soulgrass är en sömlös hybrid av de amerikanska stilarna jazz, funk och bluegrass. Resultatet är kraftfull mix som trotsar all logik!
Musikerna i bandet är talanger i världsklass vars unika stilar gör Soulgrass till vad det är.
Med på turnén är bluesartisten Murali Coryell som ger Soulgrass en blues-ton och tillsammans skapar de ett musikspektrum med ett oemotståndligt sound!

Bill Evans –sx, keyb, s.
Murali Coryell –g, s.
Mitch Stein g, s.
Dave Anderson –b.
Josh Dion –tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 30 maj 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

290kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad