Menu

The Handsome Family

Göteborg

Pustervik
söndag, 27 april 2014 kl:21:00

Woody West presenterar:
The Handsome Family
Pustervik - Klubben
Söndag 27 april 2014 kl 21.00
På scen c:a 22.00
Ålder 18 år

Det har gått några år sedan sist men i vår är altcountryns Familjen Adams, tillika det udda, äkta paret Sparks, tillbaka för att roa och oroa med sina morbida och burleska historier om livets avigsidor. Musiken är en mörkare, närmast gothisk form av traditionell country, amerikansk folkmusik och ekologiska mördarballader där Brett Sparks mörka röst berättar makan Rennies texter på ett sätt som liknar Johnny Cash historieberättande om ond bråd död. Deras liveframträdanden innehåller en högt tilltagen dos galghumor, skratt fastnar i halsen och ersätts av en klump, men när tårarna fylls i ögonen är det lika ofta av skratt som gråt.

Trots att parets märkliga mördarballader och södernlika goth-country känns som

hämtad från Texas inledde de sin karriär i Chicago och de har genom åren arbetat med andra Chicago-baserade storheter som Andrew Bird och Jeff Tweedy (Wilco). De har länge varit ett av alt country och americana-genrens mest ansedda band och är älskade i pressen, de har genom åren fått toppbetyg och årets americanaplatta i

bla Uncut, Sonic, Mojo och Paste och de är löjligt populära i annars så trendkänsliga UK. På senaste plattan Wilderness är ett tolv sånger starkt epos kring skogens vilda liv där alla titlar är namngivna efter djur och insekter.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 27 april 2014 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad