Menu

Israel Nash

Göteborg

Pustervik
onsdag, 23 april 2014 kl:19:00

Rootsy Live & Pustervik presenterar:
Israel Nash (US)
Pustervik - Stora Klubben
Onsdag 23 april 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Israel Nash följer upp sin succe!

Israel Nash är på väg tillbaka. Först som duo-support till Midlake för två spelningar i Mars. I april hakar hans band på för ett mindre antal spelningar i Sverige, Norge och Danmark. Turnen i höstas var en monumental succe. Israel blir större för varje gång han kommer tillbaka till Europa. Kanske finns det ingen idag större Americana-stjärna. Det finns i alla fall ingen starkare med större förutsättingar att bli en av de riktigt stora!

Så här beskrevs upplevelsen av den förra turnen. Israel kommer ut på scenen med en boxares blick, tittar runt och säkerställer att bandet är på tårna. Han räknar in. 1, 2, 3 & 4. De framför senaste skivan Rain Plans från första till sista låt. Det som på skiva är en stillsam och vacker tavla över ett öde amerikanskt landskap får på scenen ett nytt liv. Här passerar tornados och orkaner, kalla nätter och heta dagar. Publiken står hänförd och tagen. När han sedan räknar in för att bjuda publiken på ett generöst pärlband av hits från ”Barndoors” är han redan i mål. Det går inte att stå emot. Sång efter sång som redan känns som klassiker fyller rummet.

Signalen är glasklar. Israel vill bli och kommer inte ge sig innan han är definierad som en av de riktigt stora och alltid modiga artisterna. Hans tydliga inspiratörer är Neil Young, Bruce Springsteen, Tom Petty eller Bob Dylan. En vecka av repetitioner på Israels ranch i Texas under Israels tydliga ledarskap har gjort bandet redo att ta nästa steg, både musikaliskt och i karriären. Inte minst imponerade är bandets noga utmejslade sound och kraftfulla framträdande. Vi vågar säga att ingen artist idag har sådan självklar pondus som Israel Nash Gripka. Och få har med sig ett sådant följsamt och ultracoolt band.

Från turnen 2013:

Det här är inte musik som måste stegra sig mot ett klimax, den kan lika gärna bara fortgå. Länge. Som en kväll där man plötsligt får tankar tänkta och saker sagda. Snart sagt varje låt är rätt lång, utan att någon egentligen känns så.
- 4/5 för konserten i Stockholm av Nils Hansson - DN

” Det låter rätt, det låter lätt och varför inte precis så självklart och tidlöst som det var förväntat. Bandet låter som de kunde vara The Bands barn eller Fleet Foxes kusiner.” 4/5 från Peter Alzen – Gävle Dagblad

” Under hela spelningen på Hotell Hulingen i Hultsfred står jag och imponeras av mannens röst, och musiken också för den delen…… När bandet leker med dem, tänjer ut, när de instrumentala partierna ökar och ökar i tempo och intensitet, när trummisen Joshua Fleischmann trummar så frenetiskt och hårt att han får byta trumpinne. Då ryser jag.”
- 4/5 av Kim Ustamujic Johansen på Barometern.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Israel Nash
2024-07-11 19:30:00
Stockholm, Kafe Himlavalvet



Israel Nash
2024-07-16 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Israel Nash
2024-08-01 18:00:00
Karlstad, NÖJESFABRIKEN

Datum / Tid

onsdag, 23 april 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad