Menu

Bernard et Bianca + Preacher & Bear

Göteborg

Pustervik
lördag, 19 april 2014 kl:21:00

Woody West Lördagsklubb! presenterar:
Bernard et Bianca + Preacher & Bear
Pustervik - Stora Klubben
Lördag 19 april 2014 kl 21.00
På scen c:a 22.00
Ålder 18 år

BERNARD ET BIANCA
Nyss hemkomna från sin bejublade Europaturne står Bernard et Bianca äntligen med bägge benen på hemmaplan igen. Mitt i arbetet med kommande album bjuder kvintetten på sin enda Göteborgs-spelning för våren.

Bernard et Bianca är suggestiv och episk folkindierock med yviga stråkar och en ohämmad förkärlek till stämsång. De bjuder på medryckande folk ’n roll där svett, explosivitet och hjärtesorg är ledorden. Under 2013 hann bandet med 40 konserter i 10 olika länder och debutalbumet, ”White Mountain Lies”, var länge topp-tre bästa albumet av svenska kritiker – nu hoppas vi att även 2014 blir lika gynnsamt.

PREACHER AND BEAR
Preacher and Bear är en göteborgsbaserad folk-duo bestående av Elin Piel och Fredrik Pettersson. De har sedan 2009 släppt två fullängdare samt hunnit med fem turneer genom Europa. ”The Storm Has Come” är titeln på deras andra album. Lekfullheten från deras första album, ”Suburban Island” (producerat av Ebbot Lundberg, 2010), finns kvar men bandet har sedan dess vässat sina knivar och deras politiska texter har tagit sig en radikalare ton. Elins röst och Fredriks gitarr skapar en väv av historier om politik, kärlek, hopp och förtvivlan men det finns även plats livsnödvändigheter som cowgirls, kärlek och snabb banjo. Med det stundande valet runt hörnet är det dags för stormen att komma.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 19 april 2014 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad