Menu

Holy Wave + Kevin Morby

Göteborg

Pustervik
söndag, 7 september 2014 kl:19:00

Woody West & High Time presenterar:
Holy Wave + Kevin Morby
Pustervik - Matsalen
Söndag 7 september 2014 kl 19.00
Ålder 18 år

Holy Wave väver samman storheter som 13th Floor Elevators, Velvet Underground, Spacemen 3 och annan drömsk pop och rock. Ömsom högt och larmigt, ömsom mjukt och vackert. De unga männen är bördiga från El Paso men har sedan några år etablerat sin musikaliska bas i Austin, Texas. Med skivbolaget Reverberation Appreciation Society (gänget bakom Austin Psych Fest) i ryggen har de släppt två enormt dynamiska skivor med gott om värdiga referenser från just Austins rockhistoriska musikscen men även pop från de brittiska öarna. Holy Wave har turnerat med Goat, Psychic Ills och gjort ett otaliga supportspelningar till band som Tinarewen, Brian Jonestown Massacre, Black Angels med flera. Nu kommer de för första gången till Göteborg och Pustervik.

Numera L.A.-baserade folkindiesinger/songwritern Kevin Morby var tidigare mest känd som bassist i lo-fi-folkrockarna Woods och sångare i folkpopspunkiga The Babies (bandet han delade med Cassie Ramone från Vivian Girls) som bägge utgått från Brooklyn och geniala skivbolaget Woodsist. Sent i december förra året debuterade Morby med albumet ”Harlem River”, en vackert vemodig och reflekterande hyllning till åren i Brooklyn. Plattan lutar snyggt och skevt mot en dylansk tradition runt ”Bring It All Back Home/Blonde On Blonde/Highway 61 Revisited”-perioden då denne tänjde gränserna för folk och blev elektrisk. På plattan hittar du gäster som Cate Le Bon, White Fence’s Tim Presley och The Babies Justin Sullivan.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 7 september 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad