Menu

Gabriel Kelley

Göteborg

Pustervik
fredag, 4 december 2015 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Gabriel Kelley
Pustervik - Matsalen - Göteborg
Fredag 4 december 2015 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Historien om Gabriel Kelley är en bitvis egendomlig historia om en integritetsstark sångare med en arbetsmoral som övertrumfar de flestas, men även så med hans rastlöshet. Under enkla förhållanden växte han upp i en grönavågenbosättning i Athens, Georgia, där han med sina föräldrar bodde i en stuga och fick hugga ved för att hålla värmen. De odlade sin egen mat, levde av vad den bördiga jorden kunde erbjuda.

Som 16-åring fick han chansen att resa till Sverige som utbytesstudent och tack vare inspirationen från sin svenska musiklärare - och till viss del influerad av isoleringen det innebar att befinna sig på en plats där man klassades som en främling - bestämde han sig för att det var musik han ville ägna sig åt. Sedan dess pratar han också flytande svenska. Väl tillbaka i USA köpte han sig en Chevy Astro och gav sig ut för att dela sin musik till alla som ville lyssna i utbyte mot en sovplats för natten. Det var också denna beslutsamhet som gjorde att han några år senare hamnade i Nashville, och då anlitad som låtskrivare till några av de stora namnen: Tim McGraw, Faith Hill och Kings Of Leon för att nämna endast några få.

Men Nashville - och allt vad den staden innebär i form av branschprestige - kröp ganska snabbt in under skinnet på Gabriel Kelley. Att kasta i sig en kopp kaffe bara för att hålla sig vaken och gå in i ett rum med någon man aldrig träffat, och där förväntas skriva en hitlåt - ja, det skulle nog ge vem som helst prestationsångest.

Så Gabriel stack därifrån, flyttade till Guatemala. Hjälpte till att starta en pengainsamling för att bygga ett åtgärdsprogram för musikutbildning av hemlösa barn.Väl tillbaka i USA bytte han sin bekväma tillvaro till att skaffa sig en Dodge Mobile Traveler från 1977 i vilken han fortfarande bor en bit utanför Nashville, där han nu lever i och med naturen samt med ett samhällsengagemang de flesta aldrig kommer i närheten av. Detta har givetvis färgat hans musik starkt.

Vilket märktes tydligt på debutalbumet med den oerhört lämpliga titeln ”It Don’t Come Easy”, utgivet i egen regi 2012, och märks kanske än tydligare på ”Lighter Shades Of Blue” som han började spela in redan året efter efter en framgångsrik Kickstarter-kampanj.

Vi är alla mycket spända på vad som väntar runt kröken härnäst i Gabriel Kelley karriär, nu när han spås bli ett stort namn både i Sverige och internationellt. Trots de knapra åren han har i bagaget känns det som att den 30-årige Gabriels resa bara har börjat.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 4 december 2015 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad