Menu

Carmencita Rockefeller

Stockholm

Scalateatern
tisdag, 26 april 2016 kl:19:00

Carmencita Rockefeller intar Stockholm
Nu släpps biljetterna till musikalen ”Carmencita Rockefeller – Prinsessa av Japan” som har gjort succé i södra och västra Sverige under 2013 och 2014. Mellan den 12 och 27 april ges sex föreställningar på Scalateatern i Stockholm. Handlingen är baserad på en sann historia om en hårfrisörska från Malmö, som under 1970-talet lyckades övertyga den skånska noblessen att hon bland annat var medlem av finansfamiljen Rockefeller, amerikansk toppdiplomat, geniförklarad cancerforskare, CIA-agent och barnbarn till den japanske kejsaren Hirohito.
Berättelsen om kvinnan som kallade sig Carmencita Rockefeller är häpnadsväckande men sann. Hur lyckades en vanlig hårfrisörska från södra Sverige dupera inte bara sina många älskare, utan även hela den skånska societeten, och självaste Försvarsmakten? Trots att hon saknade språkkunskaper och utbildning, lyckades Carmencita bli ett så etablerat namn att hon av en hög befälhavare ansågs som det självklara valet för nobelpriset i medicin.
Om Carmencita Rockefeller
Manus, sångtexter och regi: Rikard Bergqvist
Musik: Martin Östergren, Mathias Venge och Sara Jangfeldt
Huvudrollen som Carmencita spelas av Anna-Maria Hallgarn, och rollen som hennes älskare Åke av Rolf Lydahl.
Carmencita Rockefeller hade urpremiär den 9/2 2013 på Helsingborgs Stadsteater i samarbete med Malmö Opera. Efter turné i Sydsverige inklusive Malmö Operas stora scen, har föreställningen satts upp av Göteborgsoperan där den spelats ett trettiotal gånger både som turné och på stora scenen under 2013-2014.

Lokal: Scalateatern

Datum / Tid

tisdag, 26 april 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Scalateatern

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

355 - 455

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad