Menu

ELTON JOHN

Göteborg

Scandinavium
fredag, 14 november 2014 kl:19:30

ELTON JOHN TILL GÖTEBORG
Han bjöd en fullsatt Friends Arena på en fantastisk konsert så sent som i december. Nu är det äntligen Göteborgs tur att få besök av en av de absolut största artisterna genom tiderna. Elton John, mannen bakom de tidlösa och episka låtarna ”Your Song”, ”Tiny Dancer”, ”Rocket Man” och ”Candle In The Wind”, kommer till Scandinavium i Göteborg den 14 november med turnen ”Follow The Yellow Brick Road Tour”.

Biljetterna släpps till försäljning på Alla Hjärtans Dag, fredag den 14 februari kl 9.00.

Alla har vi hört Elton John strömma ut ur högtalarna och alla har vi en gång känt hur träffande hans musik är för våra hjärtan. I nära 45 år har han byggt en bombastisk karriär som är svåröverträffad och är utan tvekan en av världens största artister. Med över en kvarts miljard sålda album (!) och oräkneliga priser i många olika kategorier, däribland sex Grammys, är det svårt att förneka vilken slagkraft Elton John har haft inom musikindustrin och för generationer av musiker.

Under sin karriär har han haft över 50 listettor, blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame, blivit adlad och även blivit rankad som den största manliga artisten i världen av Billboard Magazine. Och inte minst minns vi den tårfyllda versionen av ”Candle In The Wind” som han framförde på Prinsessan Dianas begravning, en låt som än idag är den bäst säljande singeln i historien med 33 miljoner sålda exemplar.

Elton John har genom åren varit en stor vän av spektakulära shower och grandiosa föreställningar och är det något man kan vara säker på så är det att allt levereras med hela hjärtat och inget förbigånget. Vi ser fram emot ännu en magisk konsert då ”Follow The Yellow Brick Road Tour” når Sverige i November. Turnen är en del i 40-årsjubileet av hans klassiska album ”Goodbye Yellow Brick Road”. Detta är också anledningen att han den 24 mars släpper en specialutgåva av albumet tillsammans med en massa spännande bonusmaterial i form av en massa musik, DVD-film och en 100-sidig bok med unika bilder, essäer och intervjuer.

Rullstolsplatser bokas via Got Event Biljett på telefon 031-811020.

Åldersgräns 13år.

Endast Direktbetalning på ticnet.se


Vill du försäkra dig om att få de bästa tillgängliga biljetterna?
Till det här evenemanget kan du köpa Ticketmaster Platinumbiljetter!


Scandinavium är en inomhusarena i Göteborg, som invigdes den 18 maj 1971 och byggdes ut 1991. Publikkapacitet är 12 044 personer vid sportevenemang och drygt 14 000 personer vid till exempel konserter. Publikrekordet vid ishockey är 14 044. Ishockeylaget Frölunda HC har Scandinavium som sin hemmaarena.


Scandinavium ligger centralt i Göteborg på Skånegatan, eller stadens Evenemangsstråk som lokalpolitikerna föredrar att kalla gatan med omnejd. I närheten finns även Ullevi, Svenska Mässan, Filmstaden Bergakungen, Universeum, Världskulturmuseet och Liseberg. Inne i arenan finns det många restauranger och andra butiker där det säljs korv, läsk och godis. Under Frölundas hemmamatcher finns också flera souvenirbutiker och lottförsäljningsstånd.


Melodifestivalens deltävlingar har arrangerats i Scandinavium flera gånger de senaste åren (2003-2015). Dessutom har Scandinavium stått som värd för Eurovision Song Contest 1985. Här har artister och grupper som Fame, Shirley Clamp, Alcazar, Pandora, Anne-Lie Rydé, E-type, Nordman och The Ark tävlat om en finalplats i Globen.

Datum / Tid

fredag, 14 november 2014 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Scandinavium

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

635kr - 940

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad