Menu

Saxon + Skid Row

Göteborg

Trädgårn
söndag, 9 november 2014 kl:19:30

Presenteras av Kulturbolaget

Special Guest: Skid Row
Opener: Halcyon Way

Till hösten är det dags igen för det legendariska engelska heavy metal-bandet Saxon att bege sig ut på Europas vägar och i november besöker de Sverige för konserter på Münchenbryggeriet i Stockholm och Trädgår'n i Göteborg. På turnén kommer Saxon även att ha med sig special guests som meddelas senare. Bandet kommer att spela låtar från hela sin 35-åriga karriär och även en del spår från vad fansen kallar "The Holy Trinity"; "Wheels of Steel", "Strong Arm of the Law" och "Denim and Leather".

Några grabbar från avkroken Barnsley, Yorkshire som 1979 släppte sin självbetitlade debut, kom några år senare att bli en av världens främsta heavy metal-grupper och inspirationskällor till såväl Megadeth som Metallica. Redan med andra plattan "Wheels of Steel" radade de upp klassiska hits som "747 (Strangers in the Night)".

En tät följd av imponerande skivsläpp följde under 80-talets början och bandets status växte i samma snabba takt. Plattan "Power and Glory" från 1983 blev deras allra största framgång, med miljoner sålda exemplar och kunde egentligen bara jämföras med Iron Maiden och Judas Priest. 35 år och 20 album senare visar bandet inga tecken på att sakta ner. I mars släppte Saxon sin sensate live-platta "St. George’s Day Sacrifice" som spelades in live på The Ritz i Manchester under Saxons "Sacrifice World Tour".

Missa nu inte chansen att se dessa legender live i höst och "fill your heads with Heavy Metal Thunder"!

Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

söndag, 9 november 2014 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad