Menu

Mayhem

Göteborg

Trädgårn
söndag, 16 november 2014 kl:19:00

Presenteras av Kulturbolaget

Mäkta mytomspunna, med en historia lika skrämmande som fascinerande och förbannelse vilande över sig. Sedan 1984 har Mayhem satt skräck över världen, men framför allt blivit några av black metal-musikens verkliga pionjärerna.

Lagom till när höstens mörka dagar har tagit sitt grepp om Svea rike kommer de till vårt kalla land på sin 30-årsjubileumsturné. Den 15 november intar de KB i Malmö och dagen efter Trädgår'n i Göteborg. Support i båda städerna är norska Blodhemn.

Skivan "Deathcrush" från 1987 var själva födelsen av den nu världskända norska black metal-scenen. Genom åren har de endast blivit en handfull fulllängdsalbum från bandet. Ändå har Mayhem har haft ett obeskrivligt inflytande.

Nu är de tillbaka med sitt femte album ”Esoteric Warfare” som är uppföljaren till 2007 års ”Ordo Ad Chao” och kommer att göra sin första turné på flera år i Sverige.

Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

söndag, 16 november 2014 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad