Menu

Steve Hackett

Göteborg

Trädgårn
måndag, 7 september 2015 kl:20:00

För ett år sedan gjorde Steve Hackett en omtalad konsert på Trädgår’n i Göteborg. Nu förärar han oss återigen med ett nedslag i vår stad! Den 7 september ställer sig den världsberömda gitarristen ännu en gång på Trädgår’ns scen.
Steve Hackett blev känd som sologitarrist i Genesis, men har också haft stora framgångar som soloartist. När Steve Hackett släppte sitt senaste album "Genesis Revisited II", med tolkningar av bandets låtar från 70-talet, var succén ett faktum, vilket tog honom på en lång världsturné.
Nu är han aktuell med nya albumet "Wolflight", som han själv menar är något annorlunda och som han har filat på länge. Influenserna är många, inte minst av världsmusik och många låtar kompas av en symfoniorkester, även en sådan kan spela tung och groovy rock menar Hackett.
Även om Hackett är mest känd för den progressiva rocken har han dessutom spelat in ett flertal album med klassisk musik. Han grundade också supergruppen GTR år 1986, tillsammans med bland annat Steve Howe från Yes.
Med sig på scen denna gång har han Roger King på keyboard, Gary O´Toole trummor och percussion, Rob Townsend på flöjt och sax, Roine Stolt bas och gitarr, samt Nad Sylvan på sång.
Missa inte tillfället att ta del av Steve Hacketts repertoar. Han och hans gitarr kan frammana många känslolägen och former!
Åldersgräns 18 år 
Dörrarna öppnas 19:00
På scen 20:00
Onlineförsäljning stänger klockan 17:00
Biljetter säljs i dörren från klockan 19:00 såvida konserten inte är slutsåld.
Rullstol betalar ordinarie pris, ledsagare har fri entré.
Ring Biljettforums Kundservice: 0771-130 150

Lokal: Trädgårn

Restaurang Trädgårn eller Trädgår'n är en restaurang som ligger i Trädgårdsföreningen vid Nya Allén i Göteborg. Det första caféet på denna plats öppnades på våren 1858 och var ritad av arkitekten Adolf W. Edelsvärd. Det fanns bara manlig betjäning och punsch som enda spritdryck. Schweizeri kallades det då, även "Cafépavillon med tre Verandor ". Den byggdes om och flera tillbyggnader gjordes under åren. Den beskrevs 1870 vara byggd "... i en lätt, fantastisk morisk stil, der förfriskningar hållits allmänheten tillhanda. När härtill kommit att man på aftnarne bjudits på musik, af olika musikkårer, för hvilken en paviljong blifvit i sednare tid uppförd, så är det ej att undra öfver att den vackra anläggningen under somrarne är mycket besökt."

Datum / Tid

måndag, 7 september 2015 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Trädgårn

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad