Vad händer i Göteborg till helgen?
Från 29 maj till 31 maj 2015

PRESS
29 maj
kl: 11:33

Lasse Sigfridsson Gör Succé - Etta På Sverigetopplistan!

När Lasse Sigfridsson bestämde sig för att göra slag i saken och spela in sina favoritlåtar från sin tid i Lasse Stefanz hade han målet inställt på en sak, att ta låtarna tillbaks till Nashville i USA och spela in dem på plats, med några av de mest meriterade studiorävarna i countryvärldens huvudstad.

- För det var ofta så när vi satt och valde låtar, att vi lyssnade mycket på låtar från amerikanska countryartister och som vi sedan spelade in, säger Lasse.

Sagt och gjort - under ett par veckor våras spelades albumet in och i förra veckan släpptes det, och ingen kan säga att det var en dum tanke Lasse kommit på. För denna vecka gick albumet "På mitt sätt" rätt upp i toppen på den svenska topplistan!

- Det är helt otroligt. Det är så jag får nypa mig i armen för att se att jag inte drömmer. Visst jag har legat etta på topplistan med Lasse Stefanz och det var såklart kul, men som soloartist, det hade jag aldrig vågat hoppas säger Lasse. Det känns helt underbart!

På skivan samsas countrylåtar från USA som hans gamla band spelat in med ett gäng andra Lasse Stefanz-låtar som Lasse tyckte passade det sound Nashville-killarna kunde erbjuda och resultatet blev precis så bra som han bara vågat drömma om.

- Att få vara på plats och se dessa killar lira på låtar som jag levt med så länge och se när de gjorde dem till något nytt och fräscht var helt fantastiskt. Det ska bli otroligt kul nu är att få ringa till dom och berätta att de ligger etta på den svenska topplistan. För dom är jag Lassie. De tyckte det var kul att jag var döpt efter en hund skrattar Lasse.

Lasses sommar är fullbokad med konserter i alla former. Det är både allsångskvällar, renodlade konserter och som gästartist på olika danskvällar. Bland annat under Dansbandsveckan i Malung.

Lasse Sigfridsson facebookATENZIA RECORDS


Presskontakt: Rickard Werecki Lycknert, pr@werecki.com tfn:0707-178008 

werecki promotion company 

Pressbilder/pressinfo och downloads se: www.werecki.com

Kontakt: Atenzia Records Anneli Yinen via mail: anneli.ylinen@ginza.se

Atenzia Records är ett av Sveriges största oberoende skivbolag med folklighet som sitt motto.Vi startade våren 2011 och vi har släpps över 100 album varav över 40 hamnat på den svenska topplistan och ett tjugotal av dessa på topp 20. Vi har ett flertal grammisnomineringar. Vi har vunnit Manifestpriset tre år i följd och vi fick juryns specialpris på Guldklavengalan 2013. En gala där våra band varit nominerade och vunnit många priser. Atenzia Records ligger mitt i Västergötland i Fåglum (5 km från Nossebro).

Atenzia facebook


werecki promotion company - Promotion mot Press, Radio, Ny media och TV. Projektledning och rådgivning i samband med skivreleaser, teaterpremiärer, konserter, turnéer och krogshower. Promotionturneér, pressdagar med både internationella som nationella artister inom musik, teater och nöjesbranschen.

Besök oss gärna även på: www.werecki.com

Rickard Werecki Lycknert

e-post: pr@werecki.com
telefon: 0707-178008

werecki promotion company - Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer och Krogshower.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Kåken Larmar på Kulturhuset Kåken i Göteborg. Genre: - Festival
maj
30
kl: 12:00
Göteborg, Kulturhuset Kåken, Festival /

30 maj tinar vi upp stadsdelen ordentligt med en mängd aktiviteter för alla smaker och åldrar. Kåken Larmar är en kostnadsfri kulturupplevelse med intentionen att förutsättningslöst blanda och korsbefrukta olika konstnärliga uttryck. I år bjuder festivalen bland annat på Søndrom som är ett spännande nytillskott på Göteborgs musikhimmel, Vanessa Liftig som dyker upp i flera musikaliska sammanhang bland annat på Wu-Tang Clans skiva, The Wu - Once upon a time in Shaolin(!), Instrumenthack där du med enkel teknik lär dig skapa avancerade ljudande ting, Gladpacksgraffitti, hantverksmarknad, vinylbutik, litteraturbingo och mycket mer! Kåken Larmar är en liten men naggande god festival som med en gnutta egensinnighet, en smula mod, en hel del värme och stor passion för kultur och konst erhållit en självklar plats bland Göteborgsfestivalerna. För var annars skulle trumpetarna få spela på hustaken? Var skulle du som älskar Litteraturbingo vända dig? Och var hittar du annars de hetaste musikakterna innan festivaljättarna vågar satsa på dem? Det är fri entré och alla är bjudna till denna saliga blandning! Varmt välkommen!
Biljetter/Info

Evenemang: Sillenshelg på Marstrand i Göteborg. Genre: - Festival
maj
30
kl: 12:00
Göteborg, Marstrand, Festival /

Sill-race, Mat och Dryck, Flytande båtmässa, Kappsegling, Big Boat Race
Biljetter/Info

Evenemang: Summerburst Göteborg 2015 Lördagsbiljett på Ullevi i Göteborg. Genre: Musikfestival - Festival
maj
30
kl: 14:00
Göteborg, Ullevi, Festival / Musikfestival

Summerburst i Göteborg är utsålt! Summerburst är tillbaka 2015 – och firar 5 år! Den 29-30 maj på Nya Ullevi i Göteborg och den 12-13 juni på Gärdet i Stockholm. Förutom huvudscenen så återkommer Orion Area 2015 I Stockholm arrangeras Summerburst för andra året på Gärdet. Även om Summerburst endast firar fyra år i Göteborg så kommer det kännas som ett femårsjubileum även där. Området innehåller liksom förra året en mängd olika aktiviteter förutom huvudscenen. För mer info se: www.summerburst.se Det finns två typer av biljetter: Premium - Tillträde till festivalen den aktuella dagen - Upplev Summerburst från premiumområdet - Separat fast track entré till festivalen - Separata barer, mat-serveringar och toaletter - Bästa utsikt över stora scenen - Åldersgräns 20 år Standard - Tillträde till festivalen den aktuella dagen - Flera mat och dryckesserveringar finns på området - Åldersgräns 18 år Rullstolsplatser bokas via Got Event biljett på telefon 031-811020
Biljetter/Info

Evenemang: Karlsson På Taket på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
30
kl: 15:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

  En härlig, högtflygande föreställning för alla från 6 år!  På taket till ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Sverige bor Karlsson. Han är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år med en liten propeller på ryggen. Med den kan han flyga, hjälpligt i alla fall… Astrid Lindgrens berättelse om den rebelliska Karlsson och hans vän Lillebror ges i en härlig, högtflygande föreställning som sätter snurr på det mesta. Se upp – nu landar världens bästa Karlsson på Göteborgs Stadsteater! I rollen som Karlsson ser vi Krister Henriksson och som Lillebror Nour El Refai. Jazzband på scen framför Georg Riedels älskade musik. I regi av Alexander Öberg. En föreställning för alla från 6 år! Premiär 11 april, Stora Scen. Föreställningen är ca 2 timmar inkl en paus. Pressmottagande:  "... tar både barn och barnkultur på största allvar" GP "...uppfinningsrik, ömsint uppkäftig och underhållande..." SvD "Ta med hela tjocka släkten, boka en hel rad!" BT "...Krister Henriksson briljerar...valet av Nour El Refai är lysande..." SR Kulturnytt "...den stormförtjusta barnpubliken som beredvilligt gastar tillbaka." Expressen Läs fler recensioner på hemsidan.  Av Astrid Lindgren Regi Alexander ÖbergMed Carina Boberg, Nour El Refai, Eric Ericson, Fredrik Evers, Anna Granquist, Krister Henriksson, Adam Lundgren, Minna Tägil och Wilhelm JohanssonScenografi Sören Brunes Kostym Zofi Nilsson Musik Georg Riedel Kapellmästare Peter Tikkanen Musiker Henrik Bengtsson, Michael Edlund, Peter Tikkanen Mask Ingela Collin Ljus Anders Johansson Ljud Jonathan Assarsson, Frej Obenius Dramaturg Sisela Lindblom Priser:Barn upp till och med 17 år: 120 krUngdom 18 till och med 25 år: 140 krPensionär och vuxenstuderande: 230 krOrdinarie pris vuxen: 300 kr     Lokal: Stora Scen
Biljetter/Info

Evenemang: Snödrottningen på Lorensbergsteatern i Göteborg. Genre: Övrigt Balett - Övrigt
maj
30
kl: 15:00
Göteborg, Lorensbergsteatern, Övrigt / Övrigt Balett

Svenska Balettskolans vårföreställning på Lorensbergsteatern den 30 och 31 maj. Baserad på en av H.C Andersens mest älskade berättelser Snödrottningen får vi genom den vackra dansens möjlighet till sagoberättande, följa med på en äventyrsresa.  Den unga Gerda träffar på snökristaller, goda feér, snövargar och eldprinsessor. Allt i sitt sökande efter sin älskade Kai, som blivit förtrollad utav den onda Snödrottningen.  En danssaga koreograferad av Terry Etheridge där vänskap, hopp och målmedvetenhet men framför allt kärlek, har kraften att övervinna allt. Snödrottningen spelas som matinéföreställning och som akt 1 i kvällsföreställningen. Kärlek är även temat i vår kvällsföreställnings andra akt. Om det så är kärleken till våren, eller en bröllopsfest, kärleken till livet- eller ett konstaterande, att vi faktiskt inte kan leva utan kärlek. Den andra akten innehåller två nya moderna verk av koreograferna Ersin Aycan och Mauro Rojas. Även neoklassisk balett representeras med ett nyskapat stycke av  Anne-Sophie Birabent.  Vi kommer också at få se ett utdrag ur den klassiska Baletten Raymondas akt III. Där vi slängs in mitt in i bröllopsfestligheterna för Raymonda. Kom och upplev den magi som uppstår när publik och dansare möts i en föreställning med framtidens stjärnor från Svenska Balettskolan i Göteborg.  Lokal: Lorensbergsteatern

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Eldfågeln på GöteborgsOperan i Göteborg. Genre: Övrigt Dans - Dans
maj
30
kl: 18:00
Göteborg, GöteborgsOperan, Dans / Övrigt Dans

  Balett. Ett hundratal ungdomar och äldre samlas för att medverka i Stravinskijs Eldfågeln, till full orkester. Kom och flyg med oss! Premiär 30 maj 2015 Eldfågeln är en av Igor Stravinskijs mest uppskattade baletter och skrevs för Ryska baletten 1910. Den banade väg för den mer modernistiska Våroffer som kom ett par år senare. Ett projekt liknande vårt, men inriktat mot utsatta ungdomar, har tidigare gjorts av Sir Simon Rattle, då chefdirigent för Berlinfilharmonikerna och koreografen Royston Maldoom. Deras projekt kulminerade i en spektakulär föreställning med 200 medverkande ungdomar och den prisbelönta dokumentärfilmen Rhythm is it. Nu är det GöteborgsOperans tur. Med modern dans, lokal koreograf och lokal medverkan ska vår Eldfågel lyfta operataket. Kom in, var med, dansa! Förändra ditt liv. För information om auditions med mera, besök opera.se/dans under våren 2015. Koordinator Monica Milocco Medverkar gör GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester Premiär 30 maj 2015. Lokal: Stora Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Oakleys Showrestaurang på Oakleys Showrestaurang i Göteborg. Genre: Magiska shower - Show
maj
30
kl: 19:00
Göteborg, Oakleys Showrestaurang, Show / Magiska shower

Låt oss vrida tillbaka klockan och slå upp dörrarna mot en blomstrande epok, jazzens storhets tid det glada 20-talet. Världen har precis tagit sig ur kriget och nu är vi alla inställda på att njuta av livet. Dans och musik från då till nu står i centrum denna afton. Här möts ni av en kittlande föreställning med en utmanande ensemble som hämtat inspirationen från denna svunna tid. Flapper girls, charleston, razzle dazzle, dekadens och glamour! Allt detta och mer därtill finner ni på Oakleys showrestaurang. Ni får under kvällen lära känna ett gäng galna karaktärer och ta del av denna härliga fest. Medan ni tittar på en sprakande show som hämtat inspirationen från annees folles (The Great Gatsby, Josephine Baker, Duke Ellington, Al Capone) serveras en fantastisk trerätters meny (kött, fisk eller vegetarisk, som bestäms vid bokning) Såklart har vi en välfylld bar med drycker av alla dess slag. I ensemblen ser ni Pontus Grände, Jennifer Jaarnek Norén och Adriana Pupavac. Varmt välkomna till Oakleys showrestaurang. 18-års gräns
Biljetter/Info

Evenemang: Musikalen Hjältar på Göteborgs Stadsteater Foajébaren i Göteborg. Genre: Musikal - Musikal
maj
30
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater Foajébaren, Musikal / Musikal

Passalens musikal HJÄLTAR! är berättelsen om några unga människor som med passion, längtan, vänskap och mod tar sig närmare sina drömmars mål. Tjejen i kiosken, vågar hon satsa allt på musiken? Blir mobbaren trummis trots att farsan helt dissar hans dröm? Får den mobbade ihop sitt band trots att den enda tillgängliga trummisen i stan även är hans plågoande..? Den integrerade ensemblen bestående av ungdomar med och utan funktionsnedsättning ger publiken hjärtat rakt ut i Passalens musikal HJÄLTAR!

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Mediterranean Music Festival på Kronhuset i Göteborg. Genre: Musik Folk - Övrigt
maj
30
kl: 19:00
Göteborg, Kronhuset, Övrigt / Musik Folk

Unplugged Mitt  absoluta  mål  med  ”Mediterranean Music  Festival”  är  att  sammanföra  alla  människor  som  älskar  bra  musik  och  naturlig  skönhet. Vi  menar  att  musiken  bör  framföras  utan  tekniska  hjälpmedel  så  som  mikrofoner  och  förstärkare.  Musiken  bör  lyssnas  exakt  så  som  musikinstrumenten producerar den och så som den mänskliga rösten framför den.  Därav vårt  medvetna  val  av  Kronhuset  vars  rumsliga  arkitektur  har  de  rätta  förutsättningar  för  en  sådan  ljudupplevelse,  även  om  det begränsade utrymmet inte  tillåter alltför många  besökare. I  enlighet  med  vår  filosofi,  valdes  musikaliska  grupper  vars  instrument kan  spela  upp musiken  naturligt,  utan  tekniska  hjälpmedel.  Samtliga  deltagande  musiker  är  övertygade  om  att  både  deras instrument  samt  deras  röster  framförs  på  så  vis  mycket  bättre  och  ger  publiken  möjligheten  att  njuta  av  musikens  naturliga  toner. Det  är  även  medvetet  som festivalen  väljer  att  hålla  en diskret nivå  på  både  intensitet  och  ljud  för  att  istället  ge  utrymme åt skönhet och enkelhet. Vårt slutliga mål är att publiken skall få ta del av musiken i  dess  renaste  och  enastående  form,  precis  som tiden innan  elektriciteten  och  förstärkarna  stal  dess magi. Genom denna festival vill vi uppmana alla sanna musikvänner att göra denna fantastiska resa  med oss och även uppleva hur musiken enar oss människor och bidrar till en riktig folkfest.  PRESSMEDDELANDE Medelhavskulturen i hjärtat av Göteborg Göteborg har en ny musikfestival! Fjorton musiker från tio olika nationer (Iran, Frankrike, Turkiet, Italien, Albanien, Syrien, Armenien, Grekland, Tyskland och Schweiz) i fyra komponerade grupper sammanförs under 28:e till 31:a Maj 2015. I maj månad äger ”Mediterranean Music Festival” rum i Kronhuset, Göteborg, med målet att  framföra Medelhavets  musikkultur  till  Norra  Europa.Medelhavets  musikfestival  är  ett  forum  för utväxling av musikaliska erfarenheter: traditionell musik från antika Persien och Armenien  möts  med  bouzoukins melodier,  med den franska musiken samt  med  traditionell  musik  från  Turkiet.Gruppen Ensemble Constantinople består  av  musiker  vars  hörnsten  är  resandet.På  denna  festival tar  de oss på  en  resa  från Osmanska  sultanens  seraljer i Istanbul och Top  Kapi  Palatset Till  Versailles  slottets  trädgårdar i  Frankrike. Kanun solisten Alkis Zopoglou och  hans  grupp  Kontrabanto  välkomnar  den syriansk-armeniske  solisten Haig Yazdjian och  hans Oud. Tillsammans tar de oss på en resa av traditionella folksånger från Medelhavet samt  egenskapade originella kompositioner. Den virtuose bouzouki artisten Georgios Georgopoulos framför,  förutom karaktäristiska bouzouki melodier  från den grekiska  musikkulturen, även  kompositioner  av  Django  Reinhardt,  Astor Piazolla,  Al  di Meola samt  musik från delar av Balkan. Gruppen Aegean, som består av unga talangfulla musiker, spelar  traditionell musik  från Egeiska  havets  öar  och  kommer ta  oss  på en musikalisk berättelse om  dessa. Musikartisternassäregna prägel blir än mer påtagbar av de karaktärestiska instrumenten Som de använder sig av.  Besökarna som tar sig till Kronhuset i Göteborg kan förvänta sig en resa till en värld fylld av musikaliska färger och melodier Lokal: Kronhuset
Biljetter/Info

Evenemang: Idioten på Folkteatern i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
maj
30
kl: 19:00
Göteborg, Folkteatern, Övrigt / Teater Teater

IDIOTEN Vem bestämmer vem du är eller var du placeras i samhällsledet? Vem äger rätten att avgöra vilka mänskliga egenskaper som accepteras? Furst Mysjkin är en människa av dess godaste slag, fylld av renhet, ljus och naiv visdom. Han kastas in i stadens glittrande societetsliv, där han med sin ofördärvade livssyn påverkar alla i sin omgivning. Men hans godhet skapar misstänksamhet – lurar han oss eller är han en idiot? Att Mysjkins välvilja inte heller kan skänka honom någon lycka blir tydligt i hans kärlek till den fascinerande och konfliktfyllda Nastasia Filippovna. Här ställs allt på sin spets. Zardasht Rad har gjort en bearbetning av Dostojevskijs romanklassiker Idioten, sammanfogat med egna reflekterande textpartier. Det är en monolog som med ord och kropp, bild och musik ställer de eviga frågorna om den motstridiga kärleken och den ensamma människan. Vem är du? ”Har vi glömt vilka vi egentligen är, vårt andliga jag, vår förbindelse med det som är större än oss?” ”Ingen är ensam om sina strider, det finns alltid någon som tänker som vi, och det ger oss styrka att möta våra utmaningar bättre.” ………………………………….... Idioten av Fjodor Dostojevskij Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord, Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila, Bertil Zachrisson Bearbetning/Regi/Skådespelare: Zardasht Rad Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord, Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila, Bertil Zachrisson Premiär 16 maj 2015 Spelas 16, 18, 23, 28, 29, 30 maj på Vita Scenen, Folkteatern Speltid: ca 45 min utan paus Biljettpris: 120 kr Lokal: Vita Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Bill Evans Soulgrass på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
maj
30
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Bill Evans Soulgrass Nefertiti - Göteborg Lördag 30 maj 2015 kl 19.00 Ålder 18 år VI känner till Grammy-vinnande saxofonisten Bill Evans redan som 20 år gammal då han anslöt sig till Miles Davies grupp 1980, Med sex skivor inspelade med jazzlegenden turnerade han även med Miles. Sedan 1990 har Evans turnerat med sitt egna band, med över 100 konserter per år world wide! Med 19 soloalbum bakom sig och ett flertal grammy-nomineringar har han skapat sig en egen stil och utformat stilar långt bortom jazz, som rock, hip-hop, jam, fusion, soul och funk. Hans grammy-nominerade projekt Soulgrass är en sömlös hybrid av de amerikanska stilarna jazz, funk och bluegrass. Resultatet är kraftfull mix som trotsar all logik! Musikerna i bandet är talanger i världsklass vars unika stilar gör Soulgrass till vad det är. Med på turnén är bluesartisten Murali Coryell som ger Soulgrass en blues-ton och tillsammans skapar de ett musikspektrum med ett oemotståndligt sound! Bill Evans –sx, keyb, s. Murali Coryell –g, s. Mitch Stein g, s. Dave Anderson –b. Josh Dion –tr. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Belsepub: Transport League + Skull Parade + Aggressive Chill på Valand i Göteborg. Genre: Hårdrock - Musik
maj
30
kl: 20:00
Göteborg, Valand, Musik / Hårdrock

Belsepub presenterar: Transport League + Skull Parade + Aggressive Chill Valand Vasagatan 41 - Göteborg Lördag 30 maj 2015 kl 20.00 Ålder 18 år Belsepub Facebook www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Onyx (Us) + R.a. The Rugged Man (Us) på Sticky Fingers i Göteborg. Genre: Musik Hip Hop - Musik
maj
30
kl: 20:30
Göteborg, Sticky Fingers, Musik / Musik Hip Hop

Legendariska hardcore gruppen ONYX från Queens, New York, gör sin debutspelning i Göteborg på Sticky Fingers lördag 30:e maj samma kväll uppträder även ingen mindre än legenden R.A.THE RUGGED MAN! Räkna med en svettig dubbelkonsert utöver det vanliga samt varning för jordskalv! Sedan den platina säljande albumdebuten "Bacdafucup" släpptes 1993, har bandet jobbat fortsatt jobba hårt och släppt skivor, hunnit med att medverka i många olika filmer och tv-serier och turnerat flera varv runt hela världen med sina adrenalinfyllda och spektakulära livespelningar. Förra året släppte Onyx sin 6:e skiva #WakeDaFucUp helt producerad av europeiska producenterna Snowgoons, plattan mottogs väldigt varmt av både fansen och media. XXL Magazine utsåg den bl.a. till ett av årets bästa album. Nu senare i vår släpper även Onyx EP:n "Against All Authorities" som vi säkerligen kommer får höra lite smakprov från i kombination med ett stenhårt fyrverkeri från deras äldre låtskatt med Anthems som "Slam", "Throw Ya Gunz", "Slam Harder" samt "Wakedafucup" & "We Don´t Fuckin Care" från senaste skivan. R.A. The Rugged Man behöver knappast någon introduktion för Göteborgspubliken. Troligen den bästa soloartisten det går att se på en scen med en mikrofon om ni frågar oss... För 2 månader sedan släppte R.A. sin ÅTTONDE musikvideo "Media Midgets" från sitt Otroliga album "Legends never die" och han hinner säkert släppa sin 9:e musikvideo från skivan som bör vara klar innan sin turné i Europa i maj om vi känner honom rätt. Vi hoppas även på att få höra smakprov från hans nya EP som förväntas släppas i höst. R.A. började sin karriär som MC på Long Island, New York redan som 12-åring och kom i tidig ålder redan jobba med giganter som Biggie & Wu-Tang i början av 90-talet samt även senare i karriären jobbat med bl.a. Vinnie Paz, Masta Ace, Brother Ali, Talib Kweli, Hopsin, Tech N9ne & DJ Premier som alla även medverkar på hans fantastiska skiva "Legends Never Die". När R.A. inte rockar sönder scener någonstans på jorden, hinner han även med att skriva filmmanus, regissera musikvideos och skriva artiklar i både musik och boxningstidningar exempelvis. Lokal: Top Floor
Biljetter/Info

Evenemang: Göteborg Balkan Festival 2015 på Musikens Hus i Göteborg. Genre: Rock - Musik
maj
30
kl: 21:00
Göteborg, Musikens Hus, Musik / Rock

Musikens Hus presenterar: Göteborg Balkan Festival 2015 Live: Vlatko Stefanovski Trio (Makedonien) + Bitang (Ungern) + Electro Swing Project Musikens Hus - Göteborg Lördag 30 maj 2015 kl 21.00 Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter. www.balkanbluecompanywebs.com www.gbgbalkanfestival.webs.com www.musikenshus.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Smash Into Pieces på Hönö Sportsbar i Göteborg. Genre: konsert - Musik
maj
30
kl: 22:00
Göteborg, Hönö Sportsbar, Musik / konsert

Smash Into Pieces med förband Art Nation tar sig till Hönö för att spela lördag 30/5. Smash Into Pieces är ett svenskt hårdrocksband som bildades 2008 av Benjamin Banjo Jennebo i Örebro. 2012 vann de Bandit Rock Awards som årets genombrott. Debutalbumet Unbreakable[1] släpptes den 10 april 2013. 2014 åkte bandet ut på sin första Europaturné - The Invincible Tour - tillsammans med Amaranthe[2] och Deals Death.[3] Gruppen har bland annat varit förband åt Alter Bridge,[4] Halestorm[5] och Amaranthe.[2] I början av Februari 2015 kommer deras uppföljande album The Apocalypse DJ [6] släppas. På vår hemsida finner du info om banden för kvällen.
Biljetter/Info

Evenemang: Latin Vibes: El Carneval på Valand i Göteborg. Genre: Elektronisk - Musik
maj
30
kl: 22:00
Göteborg, Valand, Musik / Elektronisk

Latin Vibes & Valand presenterar: Latin Vibes: El Carneval Valands Festvåning - Göteborg Vasagatan 41 Lördag 30 maj 2015 kl. 22.00 Öppet till 04.00 Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren. 100kr i förköp med köföreträde på Pusterviks Biljetter. www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Sillenshelg på Marstrand i Göteborg. Genre: Sill - Festival
maj
31
kl: 12:00
Göteborg, Marstrand, Festival / Sill

Sill-race, Mat och Dryck, Flytande båtmässa, Kappsegling, Big Boat Race

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Karlsson På Taket på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
31
kl: 15:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

  En härlig, högtflygande föreställning för alla från 6 år!  På taket till ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Sverige bor Karlsson. Han är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år med en liten propeller på ryggen. Med den kan han flyga, hjälpligt i alla fall… Astrid Lindgrens berättelse om den rebelliska Karlsson och hans vän Lillebror ges i en härlig, högtflygande föreställning som sätter snurr på det mesta. Se upp – nu landar världens bästa Karlsson på Göteborgs Stadsteater! I rollen som Karlsson ser vi Krister Henriksson och som Lillebror Nour El Refai. Jazzband på scen framför Georg Riedels älskade musik. I regi av Alexander Öberg. En föreställning för alla från 6 år! Premiär 11 april, Stora Scen. Föreställningen är ca 2 timmar inkl en paus. Pressmottagande:  "... tar både barn och barnkultur på största allvar" GP "...uppfinningsrik, ömsint uppkäftig och underhållande..." SvD "Ta med hela tjocka släkten, boka en hel rad!" BT "...Krister Henriksson briljerar...valet av Nour El Refai är lysande..." SR Kulturnytt "...den stormförtjusta barnpubliken som beredvilligt gastar tillbaka." Expressen Läs fler recensioner på hemsidan.  Av Astrid Lindgren Regi Alexander ÖbergMed Carina Boberg, Nour El Refai, Eric Ericson, Fredrik Evers, Anna Granquist, Krister Henriksson, Adam Lundgren, Minna Tägil och Wilhelm JohanssonScenografi Sören Brunes Kostym Zofi Nilsson Musik Georg Riedel Kapellmästare Peter Tikkanen Musiker Henrik Bengtsson, Michael Edlund, Peter Tikkanen Mask Ingela Collin Ljus Anders Johansson Ljud Jonathan Assarsson, Frej Obenius Dramaturg Sisela Lindblom Priser:Barn upp till och med 17 år: 120 krUngdom 18 till och med 25 år: 140 krPensionär och vuxenstuderande: 230 krOrdinarie pris vuxen: 300 kr     Lokal: Stora Scen
Biljetter/Info

Evenemang: Snödrottningen på Lorensbergsteatern i Göteborg. Genre: Övrigt Balett - Övrigt
maj
31
kl: 15:00
Göteborg, Lorensbergsteatern, Övrigt / Övrigt Balett

Svenska Balettskolans vårföreställning på Lorensbergsteatern den 30 och 31 maj. Baserad på en av H.C Andersens mest älskade berättelser Snödrottningen får vi genom den vackra dansens möjlighet till sagoberättande, följa med på en äventyrsresa.  Den unga Gerda träffar på snökristaller, goda feér, snövargar och eldprinsessor. Allt i sitt sökande efter sin älskade Kai, som blivit förtrollad utav den onda Snödrottningen.  En danssaga koreograferad av Terry Etheridge där vänskap, hopp och målmedvetenhet men framför allt kärlek, har kraften att övervinna allt. Snödrottningen spelas som matinéföreställning och som akt 1 i kvällsföreställningen. Kärlek är även temat i vår kvällsföreställnings andra akt. Om det så är kärleken till våren, eller en bröllopsfest, kärleken till livet- eller ett konstaterande, att vi faktiskt inte kan leva utan kärlek. Den andra akten innehåller två nya moderna verk av koreograferna Ersin Aycan och Mauro Rojas. Även neoklassisk balett representeras med ett nyskapat stycke av  Anne-Sophie Birabent.  Vi kommer också at få se ett utdrag ur den klassiska Baletten Raymondas akt III. Där vi slängs in mitt in i bröllopsfestligheterna för Raymonda. Kom och upplev den magi som uppstår när publik och dansare möts i en föreställning med framtidens stjärnor från Svenska Balettskolan i Göteborg.  Lokal: Lorensbergsteatern

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: I Natt Jag Drömde på GöteborgsOperan i Göteborg. Genre: Musik Konsert - Övrigt
maj
31
kl: 15:00
Göteborg, GöteborgsOperan, Övrigt / Musik Konsert

Internationella kören Lokal: Lilla Scenen

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: GAIS - Mjällby AIF på Gamla Ullevi i Göteborg. Genre: Fotboll - Sport
maj
31
kl: 16:00
Göteborg, Gamla Ullevi, Sport / Fotboll

Information om matchen
Biljetter/Info

Evenemang: Askungen på GöteborgsOperan i Göteborg. Genre: Musik - Musik
maj
31
kl: 18:00
Göteborg, GöteborgsOperan, Musik / Musik

Askungen Opera i två akter av GIOACHINO ROSSINI (1792-1868) Libretto JACOPO FERRETTI efter Charles Perraults saga   Fira våren med Rossinis sprudlande Askungen och hör stjärnskottet Gaia Petrone svinga sig upp i titelrollens alla koloraturer. Hennes prins är den ryske tenoren Sergej Romanovskij. Han är specialiserad på Rossinis nästan omänskligt höga tenorpartier, och gör sin Askungen-debut här på GöteborgsOperan.  Som "den falske prinsen" Dandini och Askungens styvfar Don Magnifico lever husets Åke Zetterström och Markus Schwartz ut sin välkända, komiska timing. De hade stora framgångar förra gången vi spelade Askungen, medan Mia Karlsson och Ann-Kristin Jones är nya som de odrägligt självupptagna systrarna.   Dirigent Giancarlo Andretta Regi David Radok Nypremiär 14 maj 2015. Lokal: Stora Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Kursföreställning: De Tror De Är Nåt på 2Lång i Göteborg. Genre: Teater - Övrigt
maj
31
kl: 18:00
Göteborg, 2Lång, Övrigt / Teater


Biljetter/Info

Evenemang: Teaterkort Ungdom 2014/15 på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
31
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

Med vårt abonnemang Teaterkortet säkrar du dina platser till säsongens höjdare! 4 valfria pjäser för 800 kr, ungdom/student 400 kr. Så köper du Teaterkortet Teaterkortet kan du köpa här på hemsidan eller i vår biljettkassa. Kortet hämtas i vår biljettkassa, där du också får fyra teatercheckar att lösa in mot biljetter när du bestämt vilka pjäser du vill se. Förmåner Teaterkortet ger dig också fler fina förmåner utan extra kostnad! Rabatterat pris på övriga pjäser under spelåret (200/biljett, ungdom/student 100 kr/biljett). Möjlighet att välja till Backa Teaters föreställningar Acts of Goodness, Parzival och Ungdomen är deras sjukdom för 120/90 kr. Programblad till pjäserna du valt. Nyhetsbrev via post och e-mail. 2 för 1 på Göteborgs?Operan och Konserthuset?. Gäller vid ett tillfälle på GöteborgsOperan (opera och balett, ej gästspel) och vid ett tillfälle på Konserthuset (konserter med Göteborgs Symfoniker till ordinarie pris). Kan endast bokas tre dagar innan. Teaterkortet är personligt och rabatterna gäller alla produktioner som Göteborgs Stadsteater och Backa Teater producerar säsongen 2013-14 (dvs inte gästspel). Ungdomskategorin gäller dig som är under 26 år och studerandekategorin dig som studerar på heltid eller är vuxenstuderande. Lokal: Göteborgs Stadsteater
Biljetter/Info

Evenemang: Teaterkort 2014/15 på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
31
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

Med vårt abonnemang Teaterkortet säkrar du dina platser till säsongens höjdare! 4 valfria pjäser för 800 kr, ungdom/student 400 kr. Så köper du Teaterkortet Teaterkortet kan du köpa här på hemsidan eller i vår biljettkassa. Kortet hämtas i vår biljettkassa, där du också får fyra teatercheckar att lösa in mot biljetter när du bestämt vilka pjäser du vill se. Förmåner Teaterkortet ger dig också fler fina förmåner utan extra kostnad! Rabatterat pris på övriga pjäser under spelåret (200/biljett, ungdom/student 100 kr/biljett). Möjlighet att välja till Backa Teaters föreställningar Acts of Goodness, Parzival och Ungdomen är deras sjukdom för 120/90 kr. Programblad till pjäserna du valt. Nyhetsbrev via post och e-mail. 2 för 1 på Göteborgs?Operan och Konserthuset?. Gäller vid ett tillfälle på GöteborgsOperan (opera och balett, ej gästspel) och vid ett tillfälle på Konserthuset (konserter med Göteborgs Symfoniker till ordinarie pris). Kan endast bokas tre dagar innan. Teaterkortet är personligt och rabatterna gäller alla produktioner som Göteborgs Stadsteater och Backa Teater producerar säsongen 2013-14 (dvs inte gästspel). Ungdomskategorin gäller dig som är under 26 år och studerandekategorin dig som studerar på heltid eller är vuxenstuderande. Lokal: Göteborgs Stadsteater
Biljetter/Info

Evenemang: Musikalen Hjältar på Göteborgs Stadsteater Foajébaren i Göteborg. Genre: Musikal - Musikal
maj
31
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater Foajébaren, Musikal / Musikal

Passalens musikal HJÄLTAR! är berättelsen om några unga människor som med passion, längtan, vänskap och mod tar sig närmare sina drömmars mål. Tjejen i kiosken, vågar hon satsa allt på musiken? Blir mobbaren trummis trots att farsan helt dissar hans dröm? Får den mobbade ihop sitt band trots att den enda tillgängliga trummisen i stan även är hans plågoande..? Den integrerade ensemblen bestående av ungdomar med och utan funktionsnedsättning ger publiken hjärtat rakt ut i Passalens musikal HJÄLTAR!
Biljetter/Info

Evenemang: Mediterranean Music Festival på Kronhuset i Göteborg. Genre: Musik Folk - Övrigt
maj
31
kl: 19:00
Göteborg, Kronhuset, Övrigt / Musik Folk

Unplugged Mitt  absoluta  mål  med  ”Mediterranean Music  Festival”  är  att  sammanföra  alla  människor  som  älskar  bra  musik  och  naturlig  skönhet. Vi  menar  att  musiken  bör  framföras  utan  tekniska  hjälpmedel  så  som  mikrofoner  och  förstärkare.  Musiken  bör  lyssnas  exakt  så  som  musikinstrumenten producerar den och så som den mänskliga rösten framför den.  Därav vårt  medvetna  val  av  Kronhuset  vars  rumsliga  arkitektur  har  de  rätta  förutsättningar  för  en  sådan  ljudupplevelse,  även  om  det begränsade utrymmet inte  tillåter alltför många  besökare. I  enlighet  med  vår  filosofi,  valdes  musikaliska  grupper  vars  instrument kan  spela  upp musiken  naturligt,  utan  tekniska  hjälpmedel.  Samtliga  deltagande  musiker  är  övertygade  om  att  både  deras instrument  samt  deras  röster  framförs  på  så  vis  mycket  bättre  och  ger  publiken  möjligheten  att  njuta  av  musikens  naturliga  toner. Det  är  även  medvetet  som festivalen  väljer  att  hålla  en diskret nivå  på  både  intensitet  och  ljud  för  att  istället  ge  utrymme åt skönhet och enkelhet. Vårt slutliga mål är att publiken skall få ta del av musiken i  dess  renaste  och  enastående  form,  precis  som tiden innan  elektriciteten  och  förstärkarna  stal  dess magi. Genom denna festival vill vi uppmana alla sanna musikvänner att göra denna fantastiska resa  med oss och även uppleva hur musiken enar oss människor och bidrar till en riktig folkfest.  PRESSMEDDELANDE Medelhavskulturen i hjärtat av Göteborg Göteborg har en ny musikfestival! Fjorton musiker från tio olika nationer (Iran, Frankrike, Turkiet, Italien, Albanien, Syrien, Armenien, Grekland, Tyskland och Schweiz) i fyra komponerade grupper sammanförs under 28:e till 31:a Maj 2015. I maj månad äger ”Mediterranean Music Festival” rum i Kronhuset, Göteborg, med målet att  framföra Medelhavets  musikkultur  till  Norra  Europa.Medelhavets  musikfestival  är  ett  forum  för utväxling av musikaliska erfarenheter: traditionell musik från antika Persien och Armenien  möts  med  bouzoukins melodier,  med den franska musiken samt  med  traditionell  musik  från  Turkiet.Gruppen Ensemble Constantinople består  av  musiker  vars  hörnsten  är  resandet.På  denna  festival tar  de oss på  en  resa  från Osmanska  sultanens  seraljer i Istanbul och Top  Kapi  Palatset Till  Versailles  slottets  trädgårdar i  Frankrike. Kanun solisten Alkis Zopoglou och  hans  grupp  Kontrabanto  välkomnar  den syriansk-armeniske  solisten Haig Yazdjian och  hans Oud. Tillsammans tar de oss på en resa av traditionella folksånger från Medelhavet samt  egenskapade originella kompositioner. Den virtuose bouzouki artisten Georgios Georgopoulos framför,  förutom karaktäristiska bouzouki melodier  från den grekiska  musikkulturen, även  kompositioner  av  Django  Reinhardt,  Astor Piazolla,  Al  di Meola samt  musik från delar av Balkan. Gruppen Aegean, som består av unga talangfulla musiker, spelar  traditionell musik  från Egeiska  havets  öar  och  kommer ta  oss  på en musikalisk berättelse om  dessa. Musikartisternassäregna prägel blir än mer påtagbar av de karaktärestiska instrumenten Som de använder sig av.  Besökarna som tar sig till Kronhuset i Göteborg kan förvänta sig en resa till en värld fylld av musikaliska färger och melodier Lokal: Kronhuset
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här