Detta händer i Göteborg idag

PRESS
29 maj
kl: 11:33

Lasse Sigfridsson Gör Succé - Etta På Sverigetopplistan!

När Lasse Sigfridsson bestämde sig för att göra slag i saken och spela in sina favoritlåtar från sin tid i Lasse Stefanz hade han målet inställt på en sak, att ta låtarna tillbaks till Nashville i USA och spela in dem på plats, med några av de mest meriterade studiorävarna i countryvärldens huvudstad.

- För det var ofta så när vi satt och valde låtar, att vi lyssnade mycket på låtar från amerikanska countryartister och som vi sedan spelade in, säger Lasse.

Sagt och gjort - under ett par veckor våras spelades albumet in och i förra veckan släpptes det, och ingen kan säga att det var en dum tanke Lasse kommit på. För denna vecka gick albumet "På mitt sätt" rätt upp i toppen på den svenska topplistan!

- Det är helt otroligt. Det är så jag får nypa mig i armen för att se att jag inte drömmer. Visst jag har legat etta på topplistan med Lasse Stefanz och det var såklart kul, men som soloartist, det hade jag aldrig vågat hoppas säger Lasse. Det känns helt underbart!

På skivan samsas countrylåtar från USA som hans gamla band spelat in med ett gäng andra Lasse Stefanz-låtar som Lasse tyckte passade det sound Nashville-killarna kunde erbjuda och resultatet blev precis så bra som han bara vågat drömma om.

- Att få vara på plats och se dessa killar lira på låtar som jag levt med så länge och se när de gjorde dem till något nytt och fräscht var helt fantastiskt. Det ska bli otroligt kul nu är att få ringa till dom och berätta att de ligger etta på den svenska topplistan. För dom är jag Lassie. De tyckte det var kul att jag var döpt efter en hund skrattar Lasse.

Lasses sommar är fullbokad med konserter i alla former. Det är både allsångskvällar, renodlade konserter och som gästartist på olika danskvällar. Bland annat under Dansbandsveckan i Malung.

Lasse Sigfridsson facebookATENZIA RECORDS


Presskontakt: Rickard Werecki Lycknert, pr@werecki.com tfn:0707-178008 

werecki promotion company 

Pressbilder/pressinfo och downloads se: www.werecki.com

Kontakt: Atenzia Records Anneli Yinen via mail: anneli.ylinen@ginza.se

Atenzia Records är ett av Sveriges största oberoende skivbolag med folklighet som sitt motto.Vi startade våren 2011 och vi har släpps över 100 album varav över 40 hamnat på den svenska topplistan och ett tjugotal av dessa på topp 20. Vi har ett flertal grammisnomineringar. Vi har vunnit Manifestpriset tre år i följd och vi fick juryns specialpris på Guldklavengalan 2013. En gala där våra band varit nominerade och vunnit många priser. Atenzia Records ligger mitt i Västergötland i Fåglum (5 km från Nossebro).

Atenzia facebook


werecki promotion company - Promotion mot Press, Radio, Ny media och TV. Projektledning och rådgivning i samband med skivreleaser, teaterpremiärer, konserter, turnéer och krogshower. Promotionturneér, pressdagar med både internationella som nationella artister inom musik, teater och nöjesbranschen.

Besök oss gärna även på: www.werecki.com

Rickard Werecki Lycknert

e-post: pr@werecki.com
telefon: 0707-178008

werecki promotion company - Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer och Krogshower.

Namnsdag: Yvonne Jeanette

29 maj 1790 – Rhode Island ratificerar den amerikanska konstitutionen och blir därmed den 13:e delstaten som upptas i den amerikanska unionen. Därmed har samtliga av de ursprungliga 13 brittiska kolonierna på den nordamerikanska östkusten blivit amerikanska delstater.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Summerburst Festival 2015 (Ullevi) Göteborg på Ullevi i Göteborg. Genre: - Övrigt
maj
29
kl: 12:00
Göteborg, Ullevi, Övrigt /

Vi som ska på Summerburst Festival 2015 i Göteborg.
Biljetter/Info

Evenemang: Sillenshelg på Marstrand i Göteborg. Genre: Sill - Festival
maj
29
kl: 12:00
Göteborg, Marstrand, Festival / Sill

Sillrace, Familjeaktiviteter, Flytandebåtmässa, BigBoatRace, Kappsegling
Biljetter/Info

Evenemang: Festivalpass Summerburst Göteborg 2015 på Ullevi i Göteborg. Genre: Musikfestival - Festival
maj
29
kl: 13:59
Göteborg, Ullevi, Festival / Musikfestival

Summerburst är tillbaka 2015 – och firar 5 år! Den 29-30 maj på Nya Ullevi i Göteborg och den 12-13 juni på Gärdet i Stockholm. Förutom huvudscenen så återkommer Orion Area 2015 I Stockholm arrangeras Summerburst för andra året på Gärdet. Även om Summerburst endast firar fyra år i Göteborg så kommer det kännas som ett femårsjubileum även där. Området innehåller liksom förra året en mängd olika aktiviteter förutom huvudscenen. Main Stage: Aviciifest, Axwell ? Ingrosso, Afrojack, Blasterjaxx, Oliver Heldens, Dubvision, Martin Garrix Orion Area: Wasted Penguinz, Bass Modulators, Brennan Heart, Crystal Lake, Festuca, Ran-D, Frontliner, Minus Militia (Live) Angerfist, Chain Reaction vs. Crypsis, Noize Suppressors , Miss K8, Warface, Zyprus MC Nolz För mer info se: www.summerburst.se Det finns två typer av biljetter: Premium Premiumbiljetterna i Göteborg är slutsålda! Standard - Tillträde till festivalen för båda dagarna - Flera mat och dryckesserveringar finns på området - Åldersgräns 18 år Rullstolsplatser bokas via Got Event biljett på telefon 031-811020
Biljetter/Info

Evenemang: Summerburst Göteborg 2015 Fredagsbiljett på Ullevi i Göteborg. Genre: Musikfestival - Festival
maj
29
kl: 14:00
Göteborg, Ullevi, Festival / Musikfestival

Summerburst är tillbaka 2015 – och firar 5 år! Den 29-30 maj på Nya Ullevi i Göteborg och den 12-13 juni på Gärdet i Stockholm. Förutom huvudscenen så återkommer Orion Area 2015 I Stockholm arrangeras Summerburst för andra året på Gärdet. Även om Summerburst endast firar fyra år i Göteborg så kommer det kännas som ett femårsjubileum även där. Området innehåller liksom förra året en mängd olika aktiviteter förutom huvudscenen. För mer info se: www.summerburst.se Det finns två typer av biljetter: Premium - Tillträde till festivalen den aktuella dagen - Upplev Summerburst från premiumområdet - Separat fast track entré till festivalen - Separata barer, mat-serveringar och toaletter - Bästa utsikt över stora scenen - Åldersgräns 20 år Standard - Tillträde till festivalen den aktuella dagen - Flera mat och dryckesserveringar finns på området - Åldersgräns 18 år Rullstolsplatser bokas via Got Event biljett på telefon 031-811020
Biljetter/Info

Evenemang: Spökvandring Kronhuset på Stadsvandring I Göteborg i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
29
kl: 18:30
Göteborg, Stadsvandring I Göteborg, Teater / Teater

Spökvandring runt det gamla Göteborg, Kronhusområdet, inleds med en utsökt trerättersmiddag på Café Kronhuset, Postgatan 6-8. Följ med på en spökvandring genom Göteborgs dunkla historia… Möt kungar, aktriser och avrättade fattighjon under en skrämmande vandring genom ett av Göteborgs äldsta områden. Ur skuggorna träder de döda fram för att förvissa sig om att ni är väl förberedda att stiga in i dödsriket. Ni lär känna gatorna, dess historia och människorna som en gång levt där genom de dödas röster. Håll gärna någon i handen och vänd dig inte om…. Ni kommer att möte sex olika karaktärer från förr som berättar om sitt levnadsöde. Detta är en vandring med tre professionella skådespelare som gestaltar döda människor från förr. Obs! Det kan finnas andra Spökvandringar i Göteborg. Detta är originalet. Vi har inte en guide som går runt i kostym och berättar spökhistorier. Vi dramatiserar historia. Läs mer på www.sommarteater.nu
Biljetter/Info

Evenemang: Oakleys Showrestaurang på Oakleys Showrestaurang i Göteborg. Genre: Magiska shower - Show
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Oakleys Showrestaurang, Show / Magiska shower

Låt oss vrida tillbaka klockan och slå upp dörrarna mot en blomstrande epok, jazzens storhets tid det glada 20-talet. Världen har precis tagit sig ur kriget och nu är vi alla inställda på att njuta av livet. Dans och musik från då till nu står i centrum denna afton. Här möts ni av en kittlande föreställning med en utmanande ensemble som hämtat inspirationen från denna svunna tid. Flapper girls, charleston, razzle dazzle, dekadens och glamour! Allt detta och mer därtill finner ni på Oakleys showrestaurang. Ni får under kvällen lära känna ett gäng galna karaktärer och ta del av denna härliga fest. Medan ni tittar på en sprakande show som hämtat inspirationen från annees folles (The Great Gatsby, Josephine Baker, Duke Ellington, Al Capone) serveras en fantastisk trerätters meny (kött, fisk eller vegetarisk, som bestäms vid bokning) Såklart har vi en välfylld bar med drycker av alla dess slag. I ensemblen ser ni Pontus Grände, Jennifer Jaarnek Norén och Adriana Pupavac. Varmt välkomna till Oakleys showrestaurang. 18-års gräns
Biljetter/Info

Evenemang: Anna Westberg - Elektrakomplexet på Atalante i Göteborg. Genre: - Övrigt
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Atalante, Övrigt /


Biljetter/Info

Evenemang: Karlsson På Taket på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

  En härlig, högtflygande föreställning för alla från 6 år!  På taket till ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Sverige bor Karlsson. Han är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år med en liten propeller på ryggen. Med den kan han flyga, hjälpligt i alla fall… Astrid Lindgrens berättelse om den rebelliska Karlsson och hans vän Lillebror ges i en härlig, högtflygande föreställning som sätter snurr på det mesta. Se upp – nu landar världens bästa Karlsson på Göteborgs Stadsteater! I rollen som Karlsson ser vi Krister Henriksson och som Lillebror Nour El Refai. Jazzband på scen framför Georg Riedels älskade musik. I regi av Alexander Öberg. En föreställning för alla från 6 år! Premiär 11 april, Stora Scen. Föreställningen är ca 2 timmar inkl en paus. Pressmottagande:  "... tar både barn och barnkultur på största allvar" GP "...uppfinningsrik, ömsint uppkäftig och underhållande..." SvD "Ta med hela tjocka släkten, boka en hel rad!" BT "...Krister Henriksson briljerar...valet av Nour El Refai är lysande..." SR Kulturnytt "...den stormförtjusta barnpubliken som beredvilligt gastar tillbaka." Expressen Läs fler recensioner på hemsidan.  Av Astrid Lindgren Regi Alexander ÖbergMed Carina Boberg, Nour El Refai, Eric Ericson, Fredrik Evers, Anna Granquist, Krister Henriksson, Adam Lundgren, Minna Tägil och Wilhelm JohanssonScenografi Sören Brunes Kostym Zofi Nilsson Musik Georg Riedel Kapellmästare Peter Tikkanen Musiker Henrik Bengtsson, Michael Edlund, Peter Tikkanen Mask Ingela Collin Ljus Anders Johansson Ljud Jonathan Assarsson, Frej Obenius Dramaturg Sisela Lindblom Priser:Barn upp till och med 17 år: 120 krUngdom 18 till och med 25 år: 140 krPensionär och vuxenstuderande: 230 krOrdinarie pris vuxen: 300 kr     Lokal: Stora Scen
Biljetter/Info

Evenemang: A Warm Wave Concert på Musikens Hus i Göteborg. Genre: Rock - Musik
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Musikens Hus, Musik / Rock

Musikens Hus & Twice a Man presenterar: A Warm Wave Concert Live: Alvar + Keluar + Red Mecca + Twice a Man + Vólkova Musikens Hus - Göteborg Fredag 29 maj 2015 kl 19.00 Öppet till 02.00 Ålder 18 år Twice a Man presents A Warm Wave Concert Gbg The concept of Warm Wave was originally coined by César Canali (Vólkova) and Chris Inlaw in front of the release Not so Cold, A Warm Wave Compilation. In the early 80s when Twice a Man initiated their music style in Scandinavia, many critics and others, blamed the band for playing dark, depressive music and gave the name Cold Wave to their genre, picking on that synthesizers were not real instruments. You just push buttons. Obviously we disagree.  It is rather interesting to see that the current development in this genre, what ever you call it, is often driven by women. For the occasion A Warm Wave Concert Gbg we have invited some of the best new bands in this genre… Vólkova is an Argentine duo, César Canali and Paula Lazzarino, originally from Buenos Aires, formed in early 2013, which recreates the atmosphere of electronic and experimental bands and a reminiscent of early industrial music. Influenced by the minimal wave and post-industrial music. We are passionate. Our red blood runs through our veins. We are not individualistic beings oblivious to our environment. We do not sink into our own sadness because we believe it would be an act of cowardice. We believe in rebellion. We believe in battling within the oppressive machinery that has not dominated us yet. We crave that unquenchable fire! www.facebook.com/volkovamusik www.tacuararecords.bandcamp.com Red Mecca is from Sundsvall, Sweden. They have released two albums so far, ’You were never here’ and last years highly acclaimed ’Covered with rain’. Red Mecca rebooted. Frida Madeleine makes entrance as a permanent vocalist. She will lift and highlight the darkly massive and moody synthezised atmosphere with her brittle but yet powerful voice. We dream together in a waking state. Of the whispering and screaming memories in an abandoned house in the middle of the forest in the north. We are about to disappear into black sunrises. We observe the monsters, dwindling to clockwork-toys on their shelves. Electronica with its roots in the post-punk, but filtered through the numerous snapshots and life-changing consequences of the marvelous history of love and hate. Jan Strandqvist, formerly keyboardist and percussionist of Brända Barn, is at the helm of the airship along with Frida Madeleine. http://redmecca.se    www.facebook.com/redmeccasundsvall Keluar, based in Berlin, is a duo consisting of the electronic sounds of Sid Lamar (DE) and the voice and words of Zoè Zanias (AU). They have released two EPs, ‘Ennoea’ and ‘Vitreum’, on Desire Records, presenting a mix of vintage hardware, software and found sounds together with carefully crafted lyrics that explore personal and emotional themes in the guise of natural and supernatural phenomenon. The self-titled debut album, released in June 2014, contains both EPs as well as two remixes by Soft Riot and Distel. People love to believe their ‘selves’ to be solid structures capable of weathering the storm that is life, but really we’re all just convoluted masses of memories, thoughts and desires that are never the same from one moment to the next. We are fluid entities, incapable of stability but endlessly changing and adapting. That is something to be embraced, and it’s what makes our emotional lives so interesting.  https://keluar.bandcamp.com https://www.facebook.com/keluar Alvar, a.k.a. Alvarets 4 Ryttare, is a duo; married couple Jonas and Johanna, living in Stockholm, Sweden. They tag their music as old-school industrial, techno, noice, electronic body music. ”its all about extinction of mankind, folklore traditions and the darkest of nightmares” https://www.facebook.com/pages/ALVAR https://soundcloud.com/alvarets-4-ryttare Twice a Man. In 1981 the electro punk group Cosmic Overdose reformed as Twice a Man and became one of the first entirely electronic bands in Scandinavia. Dan Söderqvist & Karl Gasleben initially created reasonably accessible dark wave/synthpop songs, but with time they progressed into experimental & ambient domains. During the 90s the band became a project group, composing music for film, dance and theatre performances, audio books and computer games. In recent years they have been making concerts with music from their classic 80s period. In 2014 Jocke Söderqvist, who was in the line-up 1983-86, again joined the band to celebrate the 30th year anniversary of the album From a Northern Shore. This line-up will continue in 2015. They are currently working on a new album. https://www.facebook.com/pages/Twice-a-man www.twiceaman.com A Warm Wave Concert will also be performed for Klubb Död at Debaser Medis in Stockholm the 30th of May. www.musikenshus.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Främlingen på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Övrigt / Teater Teater

Meursault har precis nåtts av nyheten om sin mammas bortgång. Han kan inte säga att han sörjer, men tycker att det hade varit bättre om hon inte dött. I hans värld är inget meningsfullt; liv, död och kärlek – allt är honom likgiltigt. En provocerande livsinställning som visar sig kostsam. Främlingen skrevs av nobelpristagaren Albert Camus år 1942. Boken om den unge Meursault, som somnar i bårhuset vid sin mors kista utan att ha sagt adjö, är en klassiker. Han lever sitt liv utan att egentligen fatta några aktiva beslut, det mesta bara händer. Är han en främling, eller liknar han oss?   Nya StudionCa 1 tim och 15 minuter, ingen paus. Av Albert Camus Dramatiserad av Morten Kirkskov Översättning från danska Mattias Nordkvist Regi och medverkan Mattias Nordkvist Regikonsultation Johan Gry, Mia Höglund-Melin Scenografi Mattias Nordkvist, Linn Persson Ljus Linn Persson Ljud Karin Bloch-Jörgensen Kostym Hélène Otterbeck Dramaturg Sisela Lindblom, Maria Hesse Förlag Nordiska Strakosch Teaterförlaget ApS   Lokal: Nya Studion
Biljetter/Info

Evenemang: Mediterranean Music Festival på Kronhuset i Göteborg. Genre: Musik Folk - Övrigt
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Kronhuset, Övrigt / Musik Folk

Unplugged Mitt  absoluta  mål  med  ”Mediterranean Music  Festival”  är  att  sammanföra  alla  människor  som  älskar  bra  musik  och  naturlig  skönhet. Vi  menar  att  musiken  bör  framföras  utan  tekniska  hjälpmedel  så  som  mikrofoner  och  förstärkare.  Musiken  bör  lyssnas  exakt  så  som  musikinstrumenten producerar den och så som den mänskliga rösten framför den.  Därav vårt  medvetna  val  av  Kronhuset  vars  rumsliga  arkitektur  har  de  rätta  förutsättningar  för  en  sådan  ljudupplevelse,  även  om  det begränsade utrymmet inte  tillåter alltför många  besökare. I  enlighet  med  vår  filosofi,  valdes  musikaliska  grupper  vars  instrument kan  spela  upp musiken  naturligt,  utan  tekniska  hjälpmedel.  Samtliga  deltagande  musiker  är  övertygade  om  att  både  deras instrument  samt  deras  röster  framförs  på  så  vis  mycket  bättre  och  ger  publiken  möjligheten  att  njuta  av  musikens  naturliga  toner. Det  är  även  medvetet  som festivalen  väljer  att  hålla  en diskret nivå  på  både  intensitet  och  ljud  för  att  istället  ge  utrymme åt skönhet och enkelhet. Vårt slutliga mål är att publiken skall få ta del av musiken i  dess  renaste  och  enastående  form,  precis  som tiden innan  elektriciteten  och  förstärkarna  stal  dess magi. Genom denna festival vill vi uppmana alla sanna musikvänner att göra denna fantastiska resa  med oss och även uppleva hur musiken enar oss människor och bidrar till en riktig folkfest.  PRESSMEDDELANDE Medelhavskulturen i hjärtat av Göteborg Göteborg har en ny musikfestival! Fjorton musiker från tio olika nationer (Iran, Frankrike, Turkiet, Italien, Albanien, Syrien, Armenien, Grekland, Tyskland och Schweiz) i fyra komponerade grupper sammanförs under 28:e till 31:a Maj 2015. I maj månad äger ”Mediterranean Music Festival” rum i Kronhuset, Göteborg, med målet att  framföra Medelhavets  musikkultur  till  Norra  Europa.Medelhavets  musikfestival  är  ett  forum  för utväxling av musikaliska erfarenheter: traditionell musik från antika Persien och Armenien  möts  med  bouzoukins melodier,  med den franska musiken samt  med  traditionell  musik  från  Turkiet.Gruppen Ensemble Constantinople består  av  musiker  vars  hörnsten  är  resandet.På  denna  festival tar  de oss på  en  resa  från Osmanska  sultanens  seraljer i Istanbul och Top  Kapi  Palatset Till  Versailles  slottets  trädgårdar i  Frankrike. Kanun solisten Alkis Zopoglou och  hans  grupp  Kontrabanto  välkomnar  den syriansk-armeniske  solisten Haig Yazdjian och  hans Oud. Tillsammans tar de oss på en resa av traditionella folksånger från Medelhavet samt  egenskapade originella kompositioner. Den virtuose bouzouki artisten Georgios Georgopoulos framför,  förutom karaktäristiska bouzouki melodier  från den grekiska  musikkulturen, även  kompositioner  av  Django  Reinhardt,  Astor Piazolla,  Al  di Meola samt  musik från delar av Balkan. Gruppen Aegean, som består av unga talangfulla musiker, spelar  traditionell musik  från Egeiska  havets  öar  och  kommer ta  oss  på en musikalisk berättelse om  dessa. Musikartisternassäregna prägel blir än mer påtagbar av de karaktärestiska instrumenten Som de använder sig av.  Besökarna som tar sig till Kronhuset i Göteborg kan förvänta sig en resa till en värld fylld av musikaliska färger och melodier Lokal: Kronhuset
Biljetter/Info

Evenemang: Idioten på Folkteatern i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Folkteatern, Övrigt / Teater Teater

IDIOTEN Vem bestämmer vem du är eller var du placeras i samhällsledet? Vem äger rätten att avgöra vilka mänskliga egenskaper som accepteras? Furst Mysjkin är en människa av dess godaste slag, fylld av renhet, ljus och naiv visdom. Han kastas in i stadens glittrande societetsliv, där han med sin ofördärvade livssyn påverkar alla i sin omgivning. Men hans godhet skapar misstänksamhet – lurar han oss eller är han en idiot? Att Mysjkins välvilja inte heller kan skänka honom någon lycka blir tydligt i hans kärlek till den fascinerande och konfliktfyllda Nastasia Filippovna. Här ställs allt på sin spets. Zardasht Rad har gjort en bearbetning av Dostojevskijs romanklassiker Idioten, sammanfogat med egna reflekterande textpartier. Det är en monolog som med ord och kropp, bild och musik ställer de eviga frågorna om den motstridiga kärleken och den ensamma människan. Vem är du? ”Har vi glömt vilka vi egentligen är, vårt andliga jag, vår förbindelse med det som är större än oss?” ”Ingen är ensam om sina strider, det finns alltid någon som tänker som vi, och det ger oss styrka att möta våra utmaningar bättre.” ………………………………….... Idioten av Fjodor Dostojevskij Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord, Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila, Bertil Zachrisson Bearbetning/Regi/Skådespelare: Zardasht Rad Video/Ljus/Scenografi: Ludde Falk, Amanda Nord, Åke Risenfors, Jon Riksén, Peter Weicht, Allan Anttila, Bertil Zachrisson Premiär 16 maj 2015 Spelas 16, 18, 23, 28, 29, 30 maj på Vita Scenen, Folkteatern Speltid: ca 45 min utan paus Biljettpris: 120 kr Lokal: Vita Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Nuiverseum på Nefertiti i Göteborg. Genre: Rock - Musik
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Rock

Nefertiti Jazz Club presenterar: Nuiverseum Nefertiti - Göteborg Fredag 29 maj 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Ett inverterad popuniversum med tre damer som fullkomligt hänför! Ballader faller ur sina ramar ur ett såpass rigid format. Erik Saties ande besöker och musiken ljuder likt en minimalistisk mission med nya nyanser. Nuiversum börjar som en långsam intuitiv dans genom ett minfält av estetiska asteroider där musiken blir så vacker. Så vacker. Mariam Walletin känd som ena halvan av duon Wildbirds & Peacedrums och experimentella soloprojektet Mariam the Believer är en jazzkatt utan dess like. Hennes sång och dova, kraftfulla och organiska röst är magisk. Med lätthet och skärpa vågar damerna leka med låttexterna och skapa strukturer som är absolute avantgarde. I ett universum där allt vänds ut och in och det som blir kvar är stjärnstoftet efter den stora balladsmällen! BOOM! Missa inte! Mariam Wallentin –s, perc. Lisa Ullén –p. Nina de Heney –b. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Gospelkonsert med Göteborg Gospel Unlimited och Björn Hedström på Smyrnakyrkan i Göteborg. Genre: Kyrkomusik - Övrigt
maj
29
kl: 19:00
Göteborg, Smyrnakyrkan, Övrigt / Kyrkomusik

Kom och upplev hundratals sångare, solister och musiker i en konsert som bjuder på alltifrån det stilla, nära och mäktiga till full glädje och grymt gospelsväng! Under ledning av Malin Abrahamsson och med Björn Hedström som gästsolist framförs låtar av bl. a. Vickie Winans, Israel Houghton, Eugene Cole, John P Kee m. fl. Överskottet från konserten går till LÄKARMISSIONEN. Mer info: goteborggospel.se
Biljetter/Info

Evenemang: Kören Canto med Musik på vattnet på Rådasjöns Amfiteater i Göteborg. Genre: Rock - Musik
maj
29
kl: 19:30
Göteborg, Rådasjöns Amfiteater, Musik / Rock

Kära publik, nu är det konsertdags! Fredagen den 29 maj har vi bokat en ljum kväll med sidenmatt vatten och hög rymd vid Rådasjön. Klockan 19.30 börjar något enastående stämmningsfullt, klangrikt, rörande och medryckande. För ytterligare information - besök vår hemsida på www.cantokoren.se
Biljetter/Info

Evenemang: Blind Guardian på Trädgårn i Göteborg. Genre: Musik Heavy Metal - Övrigt
maj
29
kl: 20:00
Göteborg, Trädgårn, Övrigt / Musik Heavy Metal

BLIND GUARDIAN Ett av världens största power metal-band kommer i månadsskiftet maj/juni 2015 till Norden för några spelningar. Då är det dags för de tyska hårdrockshjältarna Blind Guardian att återupprepa sina tidigare succéspelningar. Datumen är följande: 29 maj: Göteborg, Trädgårn 31 maj: Oslo, Rockefeller 2 juni: Helsingfors, Nosturi Den sextonde januari kommer Blind Guardians ännu obetitlade nya album, det är deras tolfte studioalbum sedan debuten ”Battalions Of Fear” som kom 1988. Sedan dess har de befäst sin ställning som ett av de allra viktigaste banden inom europeisk hårdrock. Bland deras mest framgångsrika skivor kan nämnas ”Follow The Blind” och ”A Night At The Opera”. Blind Guardian består av Hansi Kürsch (sång), André Olbrich (gitarr), Marcus Siepen (gitarr) och Frederik Ehmke (trummor). Biljetterna till konserterna släpps torsdagen den 10 juli. Lokal: Trädgårn
Biljetter/Info

Evenemang: Dani M & Solomon Allstars Band + Syster Sol & Kichingaz Band på Pustervik i Göteborg. Genre: Hip-hop - Musik
maj
29
kl: 20:00
Göteborg, Pustervik, Musik / Hip-hop

LinkUp & Club Studio One presenterar: Dani M & Solomon Allstars Band + Syster Sol & Kichingaz Band Pustervik - Stora Klubben - Göteborg Fredag 29 maj 2015 kl 20.00 På scen c:a 23.00 Öppet till 03.00 Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren. Maj avslutar vi med en av vårens absolut tyngsta kvällar! Pustervik gästas av några av Sveriges största Hiphop- och Reggae-akter! Dani M med sitt backigband Solomon Allstars och Syster Sol med Kichingaz Band! Mellan showerna kommer Dj Finest, Rough Lynx och Mr Gillis hålla igång ett mäktigt dansgolv med Hiphop, Reggae och Dancehall! På övervåningen sker dansen till Afrobeat och Azonto med Dj LV från Dee Vibez och Dj Miss Jen. Dansgolven öppnar 20.00 och kvällen första show börjar klockan 23.00. www.pustervik.nu www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: FESTIVAL WEEKEND - 29-30 MAJ – TRÄDGÅRN på Trädgårn i Göteborg. Genre: - Övrigt
maj
29
kl: 22:00
Göteborg, Trädgårn, Övrigt /

YOUR THING! Presenterar stolt DENIZ KOYU, SEBJAK, THIRD PARTY och DON PALM på TRÄDGÅRN! FREDAG 29/5 THIRD PARTY Killarna bakom hitlåtar som Feel, Lights (tillsammans med Steve Angello), Thank You samt sina remixer av bland annat Swedish House Mafia - Save the world, Red Hot Chili Peppers â?? Otherside har de snabbt gjort intryck på den elektroniska scenen. Deras framsteg uppmärksammades snabbt utav ingen mindre än Swedish House Mafia medlemmen Steve Angello som valde att signera dem till sitt skivbolag SIZE där de har besökt större delar av världen tillsammans med Steve Angellos koncept Size Matters. SEBJAK De har vart framgångsrika år för den unga DJ:n och houseproducenten Sebjak, stjärnskottets meritlista har redan hunnit bli lång och innefattar låtar som â?Shock, â?Biggerâ?, â?Pump Up The Volumeâ?, â?Fallow Meâ?, â?Feel Youâ? â?We Areâ? sist men inte minst â??GODSâ? tillsammans med Steve Angello och AN21 â?GODSâ?. LÖRDAG 30/5 DENIZ KOYU Deniz Koyu blev framröstad till årets â??Breaktrough DJ/Producer 2011â? och utnämnd av bland annat Sebastian Ingrosso samt Axwell till ett stort framtidslöste samma år. Efter det har succén vart ett faktum med bland annat låtsläpp som â??Tungâ?, â??To the sunâ?, â??Bongâ? samt Deniz senaste släpp tillsammans med DON PALM â?liftâ? har ha gjort sig ett stort namn i housevärlden DON PALM Don Palm har spelat på de flesta ställena i Sverige och utomlands, de lämnar aldrig en klubb oberörd. Deras energi och kärlek för musiken gör att er gästers upplevelse kommer vara maximal. 2015 är Don Palms år. Året börjar med ett samarbete med idag Sveriges största kvinnliga artist Zara Larsson och en av house världens stora talanger Deniz Koyu. Deras låtar har spelats av Steve Angello | David Guetta | Tiesto | Nicky Romero och många fler. Datum: Fredag 29 maj & Lördag 30 maj Tid: Fredag 22-05, Lördag 22-05 Ålder: 18+
Biljetter/Info

Evenemang: Terry Dizencio™ Vs. Djkat & Damon Grey på Verde Dinner & Drinks i Göteborg. Genre: Soulful/NuDisco/Deep/Tech/Funk & Filter House - Dans
maj
29
kl: 22:00
Göteborg, Verde Dinner & Drinks, Dans / Soulful/NuDisco/Deep/Tech/Funk & Filter House

Nu till helgen då Summerburst besöker Göteborg, vill vi ge er möjligheten att komma och värma upp inför kvällen eller helt enkelt stanna kvar hos oss och bara gunga med till tre sköna house dj:s. Cremé de la Cremé under Henrik C Borgings regi kickar igång vid 22:00 på fredagen, då spelar vår sköna böna DJKAT, hon har precis tillsammans med Jango Music och Damon Grey - Jango Music släppt en grym housemix. DJKAT ger oss en fin blandning av Deep/Tech/TribalHouse mellan 22.00-01.00 På lördagen värmer Terry Dizencio upp med start kl 15:00 på uteserveringen med toner av: Soulful/NuDisco/Deep/Tech/Funk & Filter House. Lite senare på kvällen välkomna vi den tunga musik producenten samt A&R:en på Jangos Music Label Damon Grey. Damon är influgen direkt från Paris för att få ge er och oss en oförglömlig musikupplevelse. Vi får äran att lyssna och dansa till hans musik mellan 22.00-01.00. Damon Grey (Lucas Reyes) har jobbat med många stora artister världen över, listan är lång men bara för att nämna några Erick Morillo, Bob Sinclair, Antoine Clamaran, Carl Cox, David Vendetta m.fl. House musik producenten Damon Grey (aka Lucas Reyes) är idag en stor känd, eftertraktad och respekterad Dj på världens stora klubbar bl.a på/i Ibiza, Amsterdam, Guadeloupe, St:Tropez etc. Hoppas du är laddad för det blir åka av den kommande helgen! Länkar till musik smakprov: TERRY DIZENCIO™: http://www.facebook.com/TerryDizencio Secrets Of House Vol. IV (Circuitous Sessions) (april) (2015) http://vimeo.com/124522389 Secrets Of House Vol. III (Prescient Sessions) (nov) (2014) http://vimeo.com/112631753 Eugene Wilde - Gotta Get You Home Tonight (TERRY DIZENCIO™ Deep Soulful Mix) http://vimeo.com/127250093 Damon Grey: http://soundcloud.com/lucasreyes http://youtu.be/OD2PxZZJ6QY] http://www.facebook.com/lucasreyes DjKat: http://www.soundcloud.com/kat-kattie https://pro.beatport.com/track/come-turn-me-on-feat-benji-of-sweden-and-dj-kat-original-mix/6571321] Varmt välkomna!
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här