Detta händer i Göteborg idag

PRESS
24 apr
kl: 17:43

2015 Års Site Stipendiater Utsedda

Varje år utser SITE ett antal stipendiater som under ett års tid får skrivbordsplats i en kreativ miljö i produktionshuset SITE på Telefonplan med tillgång till mötesrum, individuell rådgivning och studiotid i SITE Studio. Kompetensutveckling genom kursen OPM (Organisk Processmetod), en affärsutvecklingsplan för kulturella och konstnärliga verksamheter, genomförs under stipendietiden.

De SITE stipendiaterna för 2015 är dansarna och koreograferna: Pia Pohjakallio, Mari Carrasco, Mirko Guido, Tove Skeidsvoll, Clara Lee Lundberg och Shake it Collaborations (Tove Sahlin och Dag Andersson).

På SITEs hemsida kan du läsa mer om stipendiaterna, om deras verksamhet och förhoppningar inför året på SITE.

-SITE är en möjlighet för mig att vässa min praktik - både konstnärligt och administrativt - och erbjuder en kreativ miljö och en plattform där samtida scenkonst är i fokus, skriver dansaren och koreografen Pia Pohjakallio.

-Eftersom jag mestadels har jobbat hemifrån innan så är detta en möjlighet för mig att skapa en plattform där jag kan göra mitt administrativa arbete, men också ha möten, träffa andra konstnärer och få vägledning, skriver dansaren och koreografen Mari Carrasco.

SITE är ett produktionshus och en konstnärlig plattform för den professionella samtida scenkonsten, med fokus på dans. Sedan starten 2008 har SITE etablerats som en viktig aktör för enskilda koreografer och kompanier inom scenkonstområdet genom att erbjuda kunskap och plats för konstnärlig utveckling. De första konstnärstipendierna delades ut 2009.

Under 2015 fortsätter SITE att arbeta för att skapa bättre förutsättningar för scenkonsten med betoning på den samtida dansen, bland annat genom engagemang i följande projekt:

Anoda Dans

Anoda Dans är ett treårigt samarbete mellan SITE och Landstinget Dalarna i syfte att utveckla en varaktig infrastruktur för dans i länet, där professionella dansare och koreografer ges möjlighet att verka. I projektet utgår man från de tillfrågade kommunernas egna villkor och förutsättningar och undersöker alternativa organisationsformer för att nå bästa resultat. Hela processen dokumenteras, vilket kommer att resultera i en handbok om hur man på ett nytt, mer organiskt sätt, bildar ett nätverk av regionala, nationella och internationella konstnärer, institutioner och föreningar. Målet är att bygga ett nätverk av mötesplatser för dans. I förlängningen ska det startas upp regionala resurscentrum utifrån SITE-modellen som kommer att kunna erbjuda repetitionslokaler och kontorsplatser - vilket också ger SITE möjligheten att utvidga sin stockholmsbaserade verksamhet.

Produktionshus Konsthuset

SITE har tillsammans med Konstnärernas Kollektiv Verkstad (KKV) och Transit kulturinkubator arbetat fram en vision för ett gemensamt produktionshus för alla konstarter. SITE finns idag i Svarta Huset på Telefonplan, som hotas av rivning och KKV håller till i Nacka, men måste lämna sina lokaler om bara några år för att ge plats för nya bostäder. Den gemensamma idén är att skapa en unik, tvärdisciplinär plattform och produktionshus för högkvalitativ bildkonst, scenkonst, formgivning, film och musik i samverkan mellan professionellt verksamma konstnärer. Ett gemensamt produktionshus skapar också plattformar för interdisciplinär konstnärlig och praktisk forskning samt Artist in residens-program. Produktionshuset skall innehålla verkstäder, studios, produktionslokaler och publika utrymmen. Det konstnärliga arbetet kan möta sin publik genom visningar, workshops, samtal och debatter. Det skall finnas café/restaurang som ger ytterligar e en möjlighet till möten mellan konstnärer och publik. En förstudie är på gång tillsammans med arkitekt- och projektbyrån CoDesign.

SITE Projektrum

På SITE finns Projektrum som är en plats för kunskap och handledning i frågor som rör bidragsansökningar, produktion, turnéläggning, marknadsförning och annan projektrelaterad verksamhet. Det är också möjligt att diskutera och få handledning i enskilda frågor. SITE Projektrum ger fri administrativ handledning till alla inom scenkonstsområdet. Läs mer.

Presskontakt:
Titti Grahl, 073-610 23 93, titti.grahl@telia.com
Anne-Sofie Ericsson, 0709-18 13 00, anne-sofie@sitesweden.se

____________________

SITEs verksamhet och dess enskilda projekt stöds av Statens Kulturråd, Kulturförvaltningen i Stockholm, Stockholms läns landsting, Barbro Osher Foundation, Kulturkontakt NORD och EU Culture Program - Multi-annual cooperation projects.

____________________

SITE Sweden - ett produktionshus för scenkonst på Telefonplan

SITE SWEDEN, LM Ericssons väg 26, 126 26 Hägersten, www.sitesweden.se


________
Om Kulturdirekt
Kulturdirekt samlar Stockholms fria kulturliv på webben och i Kulturhuset vid Sergels torg. Som medlemsförening är vårt primära syfte är att underlätta mötet mellan Stockholmsregionens kulturarrangörer och kulturkonsumenter. Vi är det fria kulturlivets demokratiska plattform där alla medlemmar, på lika villkor, ska ha möjlighet att exponeras i ett relevant och kvalitativt forum.

Namnsdag: Markus

25 april 1980 – En av de största arbetsmarknadskonflikterna i Sveriges historia utbryter, då 14 000 offentligt anställda tas ut i strejk. Arbetsgivarna svarar med lockout och innan konflikten avslutas är omkring 700 000 anställda antingen i strejk eller lockout, vilket är 19 procent av Sveriges dåvarande totala arbetskraft. Den 12 maj går Svenska arbetsgivarföreningen (SAF) med på Landsorganisationens (LO) krav på högre löner och därmed avslutas konflikten.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Photo Tour “Slottsskogen with Swedish breakfast” på Slottsskogen i Göteborg. Genre: Guidad tur - Övrigt
april
25
kl: 04:30
Göteborg, Slottsskogen, Övrigt / Guidad tur

Ta chansen att fånga det magiska ljuset genom att följa med oss på en mycket spännande tur i gryningen. Naturen och djuren är i centrum under denna morgon tillsammans med fotografering. Att gå ut tidigt medan staden fortfarande sover, strax innan allt vaknar till liv är en underbar känsla. Ett tomt Göteborg med några flanörer på väg hem i gryningen. Vi ger in i Slottsskogen för att njuta av natur och djur. Sakta och tyst går vi för att inte störa livet i skogen. I det vilda är djurlivet rikt på både harar, rådjur och en mängd olika fågelarter. På turen har guiden som även är en van fotograf förberett en svensk frukost lagom till soluppgången. Avnjut nybryggt kaffe och det magiska ljuset med City Photo Tour. Mötesplats: Linnéplatsen 8, Hotell & Vandrarhem, Göteborg Höjdpunkter: Se det bästa i Slottskogen Svensk frukost i naturen Vilda djur i naturen Professionell guide Soluppgång över Göteborg Vackra naturstigar Gratis vykort med Postify Inkluderat: Traditionell Svensk frukost Tur och foto guide Grupp eller privata bokningar, fler språk finns tillgängliga ( Ryska, Tyska, Spanska ) Förfrågan Kontakta osswww.cityphototour.com Ingår ej: Kamera Hämta/ Lämna Hotell Transport Guide språk: Engelska Svenska Ta med: Kamera (smartphone, kompakt kamera eller systemkamera) Bra skor Snacks Vatten Tid: 3½ Timmar
Biljetter/Info

Evenemang: Photo Tour Best of Gothenburg på Göteborg i Göteborg. Genre: Guidad tur - Övrigt
april
25
kl: 10:00
Göteborg, Göteborg, Övrigt / Guidad tur

City Photo Tour tar dig med på en inspirerande fototur i Göteborg där vi visar dig hur du tar vykortsliknande bilder. På turen har ni en guide som känner till staden och visar bra fototips. Du får historier från förr och nu berättade med en personlig touch. Att promenera runt i staden genom gränder, förbi torg, över broar och platser som du bara måste se är fantastisk när du har en egen fotograf med dig som visar hur du utvecklar ditt fotograferande. Mötesplats: First Hotel G, Göteborg Höjdpunkter: Utforska Göteborg från en fotografisk perspektiv Lär dig om Göteborgs historia Det bästa sättet att se steden på Gratis vykort med Postify Bästa vyerna: Feskekôrka (Fish church) Opera huset Läppstiftet Marknaden Gustaf Adolfs torg Panorama över Gothenburg Avenyn Inkluderat: Tur och foto guide Grupp eller privata bokningar, fler språk finns tillgängliga ( Ryska, Tyska, Spanska ) Förfrågan Kontakta oss Ingår ej: Kamera Hämta/ Lämna Hotell Transport Guide språk: Engelska Svenska Ta med: Kamera (smartphone, kompact kamera eller systemkamera) Bra skor Snacks Solskydd Vatten Tid 3 timmar Mötesplats: First Hotel G, Göteborg Adress: Nils Ericsonsplatsen 4 , Göteborg
Biljetter/Info

Evenemang: Tough Viking Slottsskogen, Göteborg 2015 på Slottsskogen i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 10:00
Göteborg, Slottsskogen, Övrigt /


Biljetter/Info

Evenemang: Tough Viking Göteborg på Slottsskogen i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 10:00
Göteborg, Slottsskogen, Övrigt /

TEAM MMX Teamet är öppet för både nybörjare och rutinerade teammedlemmar som vill vara med och tävla. Det är både roligt, inspirerande och utmanande att vara med i en hinderbanetävling som Tough Viking. Startgrupp 3 , kl.10:00!! Ernesto Inocente Tävlingsansvarig - Team MMX MMX-Fitness Sweden
Biljetter/Info

Evenemang: Elvakaffe med föreläsning: Tvistsöm på Kulturhuset Blå Stället i Göteborg. Genre: Föredrag - Övrigt
april
25
kl: 11:00
Göteborg, Kulturhuset Blå Stället, Övrigt / Föredrag

Tvistsöm är en variant av korsstygn. Sara Degerfält föreläser och håller en kort workshop. Entré 50 kr med kaffe & fralla. Ett samarr med Studieförbundet Vuxenskolan.
Biljetter/Info

Evenemang: À La London Designmarknad på Auktionsverket Kulturarena i Göteborg. Genre: designmarknad - Konst/Utställning
april
25
kl: 11:00
Göteborg, Auktionsverket Kulturarena, Konst/Utställning / designmarknad

à la London designmarknad firar sitt femårsjubileum med att samla 80 lovande designers från hela landet för en sprudlande vårmarknad. Botanisera bland allt från mode och accessoarer till konst och inredning. Under två dagar ger à la London dig chansen att möta spännande designers, inspireras av nya idéer och shoppa unik design. Här finns skäggiga kuddar, dinosauriekrukor, lokalromantiska prints, stilrena smycken, somriga klänningar och mycket, mycket mer. Före detta Göteborgs Auktionsverks gamla lokaler ger marknaden en vacker inraming, ta gärna en fika i biblioteket eller varför inte dröja kvar och skapa något själv i Creative Corner? à la London hålls enbart två gånger om året och bjuder på nya designers varje gång - så missa inte chansen att titta förbi! Auktionsverket Kulturarena hittar du på Tredje Långgatan 9, nära Järntorget, Välkommen!
Biljetter/Info

Evenemang: V 17 Telegram Från Ett Längtande Hjärta på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
april
25
kl: 12:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Övrigt / Teater Teater

En poetisk timma Om kantstötta minnen och drömmar sköra som porslin. En föreställning med vackra melodier och starka sångtexter av bland andra Cornelis Vreeswijk, Tom Waits, Dolly Parton, Edith Piaf, Elvis Presley och Evert Taube. Med Sara Lindh, Niklas Fransson. Tisdag Köttbullar med gräddsås och lingon Onsdag Fiskfilé med krossad kulpotatis och skirat smör Torsdag Oxbringa med rotmos och senap Fredag Fylld zucchini med mozzarella och tomatsås Lördag Paella med räkor och aioli Maten serveras 11.30-12 Lokal: Foajébaren
Biljetter/Info

Evenemang: Blinka Lilla Stjärna på Folkteatern i Göteborg. Genre: Teater Folk - Övrigt
april
25
kl: 12:00
Göteborg, Folkteatern, Övrigt / Teater Folk

Om jag öppnar vindsfönstret kan jag se hela stjärnhimlen. Om jag sticker ut huvudet, vill säga. Sitter jag i korgstolen och tittar blir det mer som en stjärnteve. Men inte visste jag att det var just här, just i natt, som mitt liv skulle förändras. För alltid. Igen. För barn från 6-106 år. För årskurs 0-3. Medverkande:Sara Wikström Manus: Mats Kjelbye Regi: Lars-Eric Brossner   Lokal: Vita Scenen

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Guidning på Ostindiefararen, guidning på svenska på Ostindiefararen På Eriksberg i Göteborg. Genre: Andra mässor & utställningar - Musik
april
25
kl: 12:00
Göteborg, Ostindiefararen På Eriksberg, Musik / Andra mässor & utställningar

Guidning ombord på skeppet Götheborg. Ostindiefararen Götheborg är världens största, seglande träskepp och en kopia av den ostindiefarare som år 1745, på väg hem från Kina gick på grund och sjönk strax utanför Göteborgs hamninlopp. Idag seglar Ostindiefararen Götheborg igen och har förutom den historiska seglatsen till Kina och hem igen 2005-2007 gjort en handfull expeditioner och besökt över trettio städer runt om i Europa. Sommaren 2010 deltog hon bland annat i firandet av kronprinsessan Victorias bröllop. Kom och lyssna till dessa stora äventyr! Våra guider i tidsenliga kläder visar dig runt på skeppet och tar dig med på en resa i tid och rum. Samtliga guider har seglat med skeppet under någon av hennes expeditioner, vet hur det är att väckas av sin vaktledare mitt i natten för ett nytt pass uppe på väderdäck, har erfarenhet av att klättra högt upp i riggen och vet bättre än någon annan vad det vill säga att segla ett av världens största segelfartyg. En guidad visning är uppdelad i två delar — dels berättelsen om Svenska Ostindiska Companiets verksamhet på 1700-talet och dels om dagens byggnation, underhåll och expeditioner med skeppet. Guidningen är planerad att ta cirka 40 minuter. Därefter finns det möjlighet att handla souvenirer i butiken. FÖR ALLA FRÅGOR GÄLLANDE RESERVATION, BOKNING OCH BETALNING AV BILJETTER KONTAKTA TICNET PÅ 077-1707070

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Examensutställning - Fotografi Vid Akademin Valand på Röda Sten Konsthall i Göteborg. Genre: - Konst/Utställning
april
25
kl: 12:00
Göteborg, Röda Sten Konsthall, Konst/Utställning /

Sveriges enda högskoleutbildning i fotografi visar sin bredd i samtida fotografiskt berättande. Curator Niclas Östlind. 25/4 - 17/5 Vernissage 25 april, kl 12-17 Högskolan för fotografi ingår sedan 2012 i den nya institutionen Akademin Valand, Göteborgs universitet. Här ges den enda högskoleutbildning i fotografi i Sverige. Utbildningen vilar på självständig konstnärlig grund men utbildar även i fotografisk bild som kommunikationsmedel i ett vidare sammanhang. Kandidatprogrammet består av tre års heltidsstudier varav den sista terminen avslutas med ett individuellt examensarbete. Deltagande Konstnärer: Lisa Grip Andrea Grundt Johns Jonas Håkansson Gunéll Kulieva Siri Lo Lidbeck Ida Nissen Isabella Quist Jenny Simmar Emma Torneus Christian Tunge Erik Viklund
Biljetter/Info

Evenemang: Guided tours on the ship Gothenburg på Ostindiefararen På Eriksberg i Göteborg. Genre: Andra mässor & utställningar - Musik
april
25
kl: 13:00
Göteborg, Ostindiefararen På Eriksberg, Musik / Andra mässor & utställningar

Götheborg is the worlds largest sailing wooden ship and a copy of the East Indiaman that in 1745, on its way home from China, ran aground and sank just outside Gothenburg harbor. Today the Eastindiaman Götheborg is sailing again and besides the historic voyage to China and back 2005-2007 has made a handful of expeditions and visited over thirty cities around Europe. In summer 2010 she participated including celebrations of Crown Princess Victorias wedding. Come and listen to these great adventures! Our guides in period costumes will show you around the ship and takes you on a journey through time and space. All guides have sailed with the ship during one of her expeditions, they know how it is to be awakened by the watch leader in the middle of the night for a new shift on the weather deck, have experience of climbing high up in the rigg, and knows better than anyone how it is to sail the worlds largest sailing ship. A guided tour is divided into two parts - the story of the Swedish East India Company activities in the 1700s and partly on current construction, maintenance and expeditions with the ship. The tour is scheduled to take about 40 minutes. Then there is the opportunity to buy souvenirs in the shop.
Biljetter/Info

Evenemang: Ung Och Skapande Helgworkshop: Bubbelbokstäver på Röda Sten Konsthall i Göteborg. Genre: workshop för unga 12-26 år - Teater
april
25
kl: 13:00
Göteborg, Röda Sten Konsthall, Teater / workshop för unga 12-26 år

Inom graffitin så finns en gammal tradition av att skapa bokstäver i bubblig tuggummi stil. En repris för att få kontinuetet och en ny möjlighet för dom som missade förra tillfället. Den här helgen tittar vi närmare på hur olika stilar av bubbelbokstäver kan se ut. Därefter skissar vi på våra egna bubbelmålningar innan vi går ut för att spraya dom på Draken – den öppna graffitiväggen vid Röda Sten Konsthall. Helgens tema introduceras kl. 13 både lördag och söndag. Verkstan är öppen kl. 12-17 för dig som vill arbeta på egen hand. I verkstan möter du Björn, Angelica eller Tommy, tre konstpedagoger som handleder och ger tips. Nytt för våren är önskeworkshop. Har du ett tips på ett tema för en helg? - Kontakta oss med förslag! Datum: 25-26 april Dag: Lördag och söndag Plats: Verkstan på Röda Sten Konsthall Ålder: För dig mellan 12-26 år Kostnad: Gratis! Anmälan: Ingen anmälan behövs, du kommer till de tillfällen du vill. Vid frågor eller förslag kontakta Angelica Olsson, ao@rodastenkonsthall.se, 031-120846
Biljetter/Info

Evenemang: Vernissage: Beata Rydén, foto på Kulturhuset Kåken i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 14:00
Göteborg, Kulturhuset Kåken, Övrigt /

Beata Rydén jobbar med iscensatt fotografi. Med naturen som kuliss skapar hon magiska bildvärldar med inspiration från sagans värld. Hon söker det tidlösa, drömska, blandat med någonting hotfullt. Det blir ofta bilder av ensamma människor vandrandes i natten över oändliga landskap. I år påbörjades serien The Sleep Project, där Beata undersöker det surrealistiska tillståndet mellan vakenhet och sömn. Ett annat ämne hon ständigt återkommer till är strävan efter inre ro, en plats att vara fri på. Genom att göra det otydliga tydligt, hoppas Beata på att få betraktaren att stanna upp och blicka inåt. Beata Rydén läser just nu kandidatprogrammet i fotografi vid Akademin Valand i Göteborg. Utställningen pågår till och med 21/5. www.beataryden.com
Biljetter/Info

Evenemang: En är ilsken, en är rädd, en gör allt för att bli sedd på Angereds Teater i Göteborg. Genre: Barnteater - Teater
april
25
kl: 14:00
Göteborg, Angereds Teater, Teater / Barnteater

Vi får möta två syskon som bär på en saknad och hanterar den på olika sätt. Liten är arg och Större är rädd. De måste hjälpa mamma med att tvätta. I tvättstugan träffar de en tredje figur, någon som också saknar men vet hur man överlever. En är ilsken, en är rädd, en gör allt för att bli sedd handlar om hur man i mötet med andra människor och genom lek kan övervinna sina största rädslor. Från 5 år Av: Emma Broström Regi: Eleftheria Gerofoka. Med: Phax Ahmada, Emmeli Stjärnfeldt och Johan Friberg. Scenografi & kostym Fabian Sahlqvist & Lovisa Pihl Koreografi Soledad Howe Ljus Reinhold Erzmoneit Ljud Martin Fremling SPELTID: ca 40 min (utan paus) Rek. ålder: från 5 år. Biljetterna kostar 50 kr. både för barn och vuxna. Spelas på Angereds Teater i Blå Stället. Angereds Torg 13. www.angeredsteater.se
Biljetter/Info

Evenemang: BSS - Bli Svenskare Snabbare! av Helge Skoog på Frölunda Kulturhus Stora Scen i Göteborg. Genre: Teater - Teater
april
25
kl: 14:59
Göteborg, Frölunda Kulturhus Stora Scen, Teater / Teater

Lilla salen. 1 tim, kaffe och bulle ingår. Entré 100 kr. Pjäsen framförs av Teater Folieadeux. Regi: Isabella Wallin. Medverkande: Rebecka Adin, Martin Berndtsson, Frieda Källstedt & Isabella Wallin BSS - Bli Svenskare Snabbare! av Helge Skoog Passa på att gå en snabbkurs i svenskt beteende! Vem är invandrare och vem är svensk och hur beter vi oss egentligen mot varandra? Följ med på en tankeväckande resa genom landet lagom och upplev några av de kulturkrockar som vi dagligen möter. Vi garanterar en timmes generaliseringar, integreringar och funderingar! Kaffe & Bulle ingår!
Biljetter/Info

Evenemang: Karlsson På Taket på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
april
25
kl: 15:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

  En härlig, högtflygande föreställning för alla från 6 år!  På taket till ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Sverige bor Karlsson. Han är en vacker, genomklok och lagom tjock man i sina bästa år med en liten propeller på ryggen. Med den kan han flyga, hjälpligt i alla fall… Astrid Lindgrens berättelse om den rebelliska Karlsson och hans vän Lillebror ges i en härlig, högtflygande föreställning som sätter snurr på det mesta. Se upp – nu landar världens bästa Karlsson på Göteborgs Stadsteater! I rollen som Karlsson ser vi Krister Henriksson och som Lillebror Nour El Refai. Jazzband på scen framför Georg Riedels älskade musik. I regi av Alexander Öberg. En föreställning för alla från 6 år! Premiär 11 april, Stora Scen. Föreställningen är ca 2 timmar inkl en paus. Pressmottagande:  "... tar både barn och barnkultur på största allvar" GP "...uppfinningsrik, ömsint uppkäftig och underhållande..." SvD "Ta med hela tjocka släkten, boka en hel rad!" BT "...Krister Henriksson briljerar...valet av Nour El Refai är lysande..." SR Kulturnytt "...den stormförtjusta barnpubliken som beredvilligt gastar tillbaka." Expressen Läs fler recensioner på hemsidan.  Av Astrid Lindgren Regi Alexander ÖbergMed Carina Boberg, Nour El Refai, Eric Ericson, Fredrik Evers, Anna Granquist, Krister Henriksson, Adam Lundgren, Minna Tägil och Wilhelm JohanssonScenografi Sören Brunes Kostym Zofi Nilsson Musik Georg Riedel Kapellmästare Peter Tikkanen Musiker Henrik Bengtsson, Michael Edlund, Peter Tikkanen Mask Ingela Collin Ljus Anders Johansson Ljud Jonathan Assarsson, Frej Obenius Dramaturg Sisela Lindblom Priser:Barn upp till och med 17 år: 120 krUngdom 18 till och med 25 år: 140 krPensionär och vuxenstuderande: 230 krOrdinarie pris vuxen: 300 kr     Lokal: Stora Scen
Biljetter/Info

Evenemang: Alcazar - Disco Defenders på RONDO i Göteborg. Genre: Musik Show - Övrigt
april
25
kl: 15:00
Göteborg, RONDO, Övrigt / Musik Show

I vår intas Rondo av discogudarna Alcazar. Uppsättningen Disco Defenders blir en supershow med glitter, glamour och discoklassiker, från dåtid till nutid. Några av världens mest igenkända discolåtar varvas med ALCAZARS fantastiska hitparad. Den storslagna showuppsättningen Disco Defenders blir en festkväll av sällan skådat slag, sprängfylld av humor, drama, mystik och discohits med stadiga beats. Publiken bjuds in till fest i det mest glamorösa av vardagsrum. Och vi garanterar att det kommer att bli svårt att sitta kvar på stolarna. Förutom Alcazar består ensemblen av några av Sveriges absolut bästa dansare och ett band med gräddan av Sveriges musikelit. För regin står Edward af Sillén. Med Disco Defenders förädlas hela krogshowkonceptet på Rondo och gästen bjuds på en totalupplevelse som inte slutar förrän inpå småtimmarna. Direkt efter showen förvandlas Rondo till en modern nattklubb med både dansgolv och barhäng. Välkommen till en helt ny typ av showupplevelse. TIDER OCH ÖVRIG INFORMATION Föreställningen är ca 1 tim och 30 min lång. Efter showen kommer en DJ att spela. Efter showslut kommer stolarna på Parkett dansgolv att plockas bort och ge plats åt ett dansgolv (gäller ej lördag matiné). Showen startar kvällstid kl 21.00. Rondo öppnar kl. 18.30. Matgäster skall vara på plats senast kl. 18.30, övriga gäster kl 20.00. Önskar ni att äta väljer ni något av följande alternativ som ingår i biljettpriset: Matplats: Showbiljett inkl. meny, trerätters meny med kaffe. Barplats nedre våning: Showbiljett inkl. tapaspaket, tapastallrik och ett glas Cava. Matinéföreställningarna på lördagar startar kl 15.00. Rondo öppnar kl 13.00. Matgäster skall vara på plats kl 13.00, övriga gäster kl 14.00. Önskar ni att äta väljer ni något av följande alternativ som ingår i biljettpriset: Matplats: Showbiljett inkl. tapaspaket, tapastallrik, kaffe och kaffegodis. Barplats nedre våning: Showbiljett bar, inkl. tapaspaket, tapastallrik, kaffe och kaffegodis. På matinéföreställningarna i maj har vi även barnpriser för barn mellan 10-16 år. Barnbiljett inkl. meny pannkakor och sylt & glass med chokladsås 390 kr. Barnbiljett show 300 kr. OBS! gäller ej barplatser!   Meny och tapaspaket Biljettalternativ Arenaplan Boende Alcazars hemsida     Lokal: RONDO

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Le Sorelle Macaluso på Folkteatern i Göteborg. Genre: Teater Folk - Övrigt
april
25
kl: 15:00
Göteborg, Folkteatern, Övrigt / Teater Folk

Le sorelle Macaluso (”Systrarna Macaluso”) är som en flock fåglar som deltar både i sina egna och i andras begravningar. De svävar mellan himmel och jord. I osäkerheten mellan livet och döden. Under begravningen av en av systrarna stannar de upp för att minnas, berätta, förebrå, drömma, gråta och skratta över sin egen historia. Inom ramen för det europeiska samarbetet Cities on Stage gästar Teatro Stabile i Neapel nu Folkteatern med en hyllad, både drömsk och distinkt föreställning av italienskan Emma Dante. Så här berättar hon själv om föreställningen: ”Familjen består av sju systrar; Gina, Cetty, Maria, Katia, Lia, Pinuccia och Antonella, som det nu är begravning för. På gränsen mellan här och där, nu och aldrig mer, snart och då, är de döda redo att hämta den döda. De balanserar på en gräns ovanför vilken de fortfarande kämpar, precis som sicilianska marionettdockor, med svärd och sköld i handen. Jag tänker mig ett motljus, mörka kläder och en färdväg. En familj som rör sig in i mörkret och ut igen. Jag ser en ung far som uppenbarar sig för sin femtioåriga dotter, en hustru som klamrar sig fast vid sin make i en evighetslång omfamning, en man som är misslyckad även som död, jag ser drömmar som hänger kvar bland skuggorna och ensamheten och jag ser de utplånade stå frimodigt framför oss. Allt är inspirerat av en liten historia som en vän berättade för mig en gång. En natt yrade hans mormor i sin sjuksäng och ropade på sin dotter. Dottern skyndade fram till sängen och modern frågade henne. ”Hur är det egentligen, lever jag eller är jag död?” Dottern svarade: ”Du lever! Mamma, du lever!” Och då svarade modern hånfullt: ”Lever! Jag är död sen ett bra tag tillbaka, men ni talar inte om det för mig för att inte skrämma mig.” Föreställningen spelas på italienska (dialekt från Palermo), men textas på svenska. Medverkande Serena Barone, Elena Borgogni, Sandro Maria Campagna, Italia Carroccio, Davide Celona, Marcella Colaianni, Alessandra Fazzino, Daniela Macaluso, Leonarda Saffi, Stephanie Taillandier Manus, regi, scenografi och kostym: Emma Dante Ljus: Cristian Zucaro Premiär 22 januari 2014 på Teatro Stabile/Mercadante, Neapel Spelperiod 22-25 april Scen Röda Scenen     Lokal: Röda Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: TEDANS- Storbandet Vikingarna på Frölunda Kulturhus Stora Scen i Göteborg. Genre: Övrig musik - Musik
april
25
kl: 15:00
Göteborg, Frölunda Kulturhus Stora Scen, Musik / Övrig musik

Stora salen. Servering. Storbandet Vikingarna består av 17 hel- och halvgubbar med tillhörande sångfågel. Vi spelar storbandsmusik med rötter i 30-, 40- och 50-talen. Dåtidens storband, som Duke Ellingtons, Count Basies och Glenn Millers spelade ofta till dans. Det gör även vi.
Biljetter/Info

Evenemang: Pang I Bygget på Lorensbergsteatern i Göteborg. Genre: Teater Musikal - Musikal
april
25
kl: 16:00
Göteborg, Lorensbergsteatern, Musikal / Teater Musikal

Pang i Bygget Succén från Fredriksdalsteatern kommer till Göteborg. Pang i bygget. Det vill säga den otroligt roliga brittiska komediserien Fawlty Towers av John Cleese och Connie Booth i översättning och regi av Anders Albien. Året är 1975 och vi har det obestridliga nöjet att hälsa alla modiga resenärer hjärtinnerligen välkomna till Hotell Fawlty Towers - garanterat en upplevelse utan motstycke! På Fawlty Towers är normaltillståndet kaotiskt. Basil Fawlty (Adde Malmberg) är basen på bygget. Åtminstone när hustru Sybil (Eva Rydberg) inte är i omedelbar närhet. Basil är en högst säregen person. Milt uttryckt. Överspänd, dryg oberäknelig, nedlåtande, oförskämd och inte sällan fullkomligt galen. Bugar och kryper och fjäskar för överheten. Slickar uppåt, sparkar nedåt. Vilket inte minst den välmenande men måttligt begåvade spanske kyparen Manuel (Kalle Rydberg) får känna på. Basils liv förpestas av krångliga, krävande, kritiska hotellgäster och hans gnälliga äkta hälft med den vassa tungan. Passionen är ett minne blott och de verbala giftpilarna dominerar numera luftrummet i deras äktenskapliga relation. Som om inte det var nog för upprinnelsen till alla bisarra episoder så dyker den lille snurrige spanjoren från Barcelona ständigt upp. Que? Mitt i händelsernas epicentrum befinner sig också hotellets alltiallo Polly (Birgitta Rydberg). En charmerande ung dam som oftast behåller sitt lugn och bidrar med den i sammanhanget så ovanliga egenskapen sunt förnuft. Sång och dans ramar in den här anrättningen och ytterligare en lång rad karaktärer dyker upp i hotellets environger. Högtryck råder på Fawlty Towers. Skådespelet bygger naturligtvis helt på den kultförklarade och hyllade brittiska komediserien från 70-talets senare hälft, Fawlty Towers av John Cleese och Connie Booth. Sång och dans ramar in anrättningen och ytterligare en lång rad karaktärer dyker upp i hotellets environger. Bakom de maskerna märks bland andra Ewa Roos, Håkan Mohede, Fredrik Dolk, Robert Rydberg, Siw Erixon, Lotta Thorell och Mikael Ahlberg.   John Cleese har odödliggjort Basil Fawlty, den koleriske och hysteriske hotelldirektören på Fawlty Towers. Få rollfigurer har väl haft ett sådant genomslag, om än någon. Att ta sig an den rollen tyder på ett stort mod eller ren dumdristighet från Adde Malmbergs sida. Malmberg är huvudrollsinnehavare i den uppsättning som under sommaren varit mycket framgångsrik på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Stärkta av sommarens framgångar förflyttar man nu uppsättningen till Lorensbergsteatern i Göteborg. Hur Adde Malmberg lyckas i rollen som Basil Fawlty? Jo, enligt en tämligen enig presskår går det vägen med bravur och lite till. Föreställningen blev vid premiären kritikerrosad och herr Malmberg mycket uppskattad. Lokal: Lorensbergsteatern

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Tomas Sista Revy på Lisebergsteatern i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
april
25
kl: 16:00
Göteborg, Lisebergsteatern, Övrigt / Teater Teater

Tomas Sista Revy förlängd i Göteborg! Tomas Sista Revy spelas just nu för utsålda hus på Lisebergsteatern. Efter 60 utsålda föreställningar under våren förlängs föreställningen med ytterligare 3 veckor i Göteborg innan den flyttar vidare till Intiman i Stockholm. Tomas Sista Revy är en föreställning som ingen annan. Med finurliga scenlösningar, humor, musik och sång, kittlande överraskningar och mycket hjärta. Tomas vill som alltid roa på ett djupare plan, så det blir både skratt, tårar och jubel. Vi får möta Tomas och flera av hans älskade figurer, som ”Kyparn”, ”Stintan” och ”Clownen”, men vi får även göra flera nya bekantskaper. Det blir en summering av deras livsresa och en glimt av vad som väntar. För exakt 25 år sedan gjorde Tomas von Brömssen sin allra första revy. Det blev en formidabel succé, som spelades över ett år i Göteborg innan den flyttade vidare till både Stockholm och Oslo. Denna följdes upp av Tomas Revy II & III. Samtliga gjorde Tomas tillsammans med parhästen och regissören Bo Hermansson. Nu har de återförenats och det kommer förstås att bli en helt unik teaterupplevelse - Tomas Sista Revy. Sista för närvarande, ja … Manus: Tomas von Brömssen och Bo Hermansson. Regi: Bo Hermansson. På scen: Tomas von Brömssen, Rudy Addo, Malin Stenbäck och Sven-Eric Dahlbergs orkester. Spelas tom den 16/5 2015 på Lisebergsteatern och efter sommaruppehåll fortsätter den, med nypremiär den 4 september 2015. Föreställningen är ca 2 tim och 15 min inkl paus Arenaplan 2Entertain Liseberg Lokal: Lisebergsteatern

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: ÖIS - IK Oddevold på Gamla Ullevi i Göteborg. Genre: Fotboll - Sport
april
25
kl: 16:00
Göteborg, Gamla Ullevi, Sport / Fotboll

Seriematch div 1 södra - 2015 Det lönar sig alltid att köpa biljetten i förväg. Du slipper kön till biljettkassan på matchdagen. Dessutom köper du alltid din biljett till ett billigare pris om du väljer att köpa den via ticnet.se. För mer info innan ditt besök hittar du här!  
Biljetter/Info

Evenemang: Inspirationsmatlagning på Aveqia - Göteborg i Göteborg. Genre: Specialintressen - Musik
april
25
kl: 17:00
Göteborg, Aveqia - Göteborg, Musik / Specialintressen

Bli stjärnkock för en kväll Laga en fyrarätters avsmakningsmeny tillsammans med AVEQIAs stjärnkockar – sedan njuter du av hela menyn med våra utvalda viner till! Välkommen till AVEQIAs restaurangkoncept! Här får du i några timmar njuta av både mat och matlagning på högsta nivå. Du får laga mat på finaste råvaror och inspireras och lära dig proffsens metoder av AVEQIAs stjärnkockar! Till avsmakningsmenyn kan du köpa ett exklusivt vinpaket speciellt utvalt av AVEQIAs sommelier. Kom ensam, ta med din käraste eller några vänner. Vi garanterar en trevlig och minnesvärd kväll med fantastisk mat – en gemensam upplevelse med inspiration som räcker länge! AVEQIA är en lyxkrog ritad av en av Sveriges främsta arkitekter och utrustad med ett exklusivt hemmakök från Poggenpohl, Siemens och Gaggenau. Vi finns i centrala Stockholm på Tulegatan 11 och Andra Långgatan 46-48 i Göteborg. Så här ser kvällen ut: • Kvällen börjar med bubbel och Amuse Bouche som ger en försmak av kvällens upplevelser. • Efter en gemensam skål presenterar kocken/kockarna kvällen och menyn. • Sällskapet delas upp i fyra grupper som ansvarar för respektive maträtt. • Tillsammans i grupperna lagar vi en fyrarätters avsmakningsmeny. • AVEQIAs kockar vägleder er genom matlagningen och förser er med ekologiska råvaror av högsta kvalitet. • Väl till bords njuter vi av maten tillsammans med fyra kvalitetsviner – noggrant utvalda för varje rätt av vår sommelier. Vad ingår i vår inspirationskväll • Hela matlagningsaktiviteten • AVEQIAs presentförkläde • Amuse Bouche vid ankomst • Fyrarätters exklusiv avsmakningsmeny • Mousserande vid ankomst, vin under matlagningen och vin till alla fyra rätterna kan köpas till i form av ett väldigt förmånligt vinpaket. Evenemanget tar cirka 4,5 timmar. Är ni ett sällskap på över åtta personer kan ni boka en egen privat AVEQIA-kväll, på lördagar, enligt samma koncept. Läs mer på www .aveqia.se. Amuse-bouche är franska för aptitretare och serveras innan maten för att få igång smaklökarna.
Biljetter/Info

Evenemang: Shadowland/ Neverland på GöteborgsOperan i Göteborg. Genre: Övrigt Dans - Dans
april
25
kl: 18:00
Göteborg, GöteborgsOperan, Dans / Övrigt Dans

Shadowland/ Neverland Dansprogram av Michael Keegan Dolan och Alan Lucien Øyen Fantasins ytterområden.  Den irländske koreografen Michael Keegan Dolan bjuder i det grymma Shadowland på vårens mest hisnande Blåkullaresa: häxjakt, trolldom och en önskan om att sudda ut det udda och opassande. Koreografen Alan Lucien Øyen, från Norge, inspireras i Neverland av Peter Pan och Shakespeares En midsommarnattsdröm. Dolans eget kompani har kallats världens mest utmanande och originella. Øyen har vunnit ett flertal internationella priser för sin emotionella och rörande danskonst. Med GöteborgsOperans Danskompani och musiker Ale Möller och skådespelare Kate Strong. Världspremiär 14 mars 2015. Lokal: Stora Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: Ensemble Aleph mo?ter Curious chamber players på Atalante i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 18:00
Evenemang: Spår ( Av Antigone ) på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater - Teater
april
25
kl: 18:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Teater / Teater

SPÅR (AV ANTIGONE) Inte en berättelse om den vite mannen. Flickan rör sig i ett stilla villaområde. Hon aktar sig. Hon är beredd. Beredd på ett övergrepp. Men hon bygger ett motstånd. En obönhörlig röst ekar genom tusentals år: Sluta vara vaksam. Det grekiska dramat om Antigone ligger till grund för en berättelse placerad i nutid och svensk förortsidyll. Christina Ouzounidis fortsätter att ringa in makt, våld och kön med sin enastående känsla för text. Urpremiär 13 februari, Nya Studion Av Christina Ouzounidis Regi Pontus Stenshäll Skådespelare Marie Delleskog, Peter Hildén, Mia Höglund-Melin, Elisa Makarevitch, David Rangborg Scenografi Jenny Ljungberg, Johan Bergman Kostym Jenny Ljungberg Ljus Johan Bergman Ljud Jonathan Assarsson Musik Simon Steensland Mask Sigrid Nathorst-Windahl Dramaturg Joel Nordström Föreställningens längd ca 1 tim och 25 min, ingen paus. Lokal: Nya Studion
Biljetter/Info

Evenemang: Göteborg Rockfest / Lördag på Sticky Fingers i Göteborg. Genre: Musik Heavy Metal - Övrigt
april
25
kl: 18:00
Göteborg, Sticky Fingers, Övrigt / Musik Heavy Metal

Göteborg Rockfest kickar igång mellan den 24:e april och 25:e april! Lokal: Hela Huset
Biljetter/Info

Evenemang: That 80´s show på Park Lane i Göteborg. Genre: Mat & Dryck - Musik
april
25
kl: 18:30
Göteborg, Park Lane, Musik / Mat & Dryck

Park Lane presenterar stolt That 80s show En nostalgisk resa genom 80-talet. Var du syntare, pudelrockare eller yuppie på färgsparkande 80-talet? Då får du inte missa That 80s show här hos oss på Park Lane. Ni kommer att få höra allt ifrån Depeche till Def Leppard, Madonna, Kylie Minogue och inte minst våra svenska storheter som Roxette, Orup, Freestyle och mycket, mycket mer. Det blir en fartfylld show men nostalgi, glädje, närhet och humor, fantastisk kostym och sköna låtar i både originalversion och ny annorlunda tappning. Under kvällen serveras ni en 80-tals inspirerad 3-rättersmeny komponerad av köksmästaren på Elite Park Avenue hotel. Så på med benvärmare och axelvaddar och kom och dansa i neon med oss… Varmt välkomna.
Biljetter/Info

Evenemang: Oakleys Showrestaurang på Oakleys Showrestaurang i Göteborg. Genre: Magiska shower - Show
april
25
kl: 19:00
Göteborg, Oakleys Showrestaurang, Show / Magiska shower

Låt oss vrida tillbaka klockan och slå upp dörrarna mot en blomstrande epok, jazzens storhets tid det glada 20-talet. Världen har precis tagit sig ur kriget och nu är vi alla inställda på att njuta av livet. Dans och musik från då till nu står i centrum denna afton. Här möts ni av en kittlande föreställning med en utmanande ensemble som hämtat inspirationen från denna svunna tid. Flapper girls, charleston, razzle dazzle, dekadens och glamour! Allt detta och mer därtill finner ni på Oakleys showrestaurang. Ni får under kvällen lära känna ett gäng galna karaktärer och ta del av denna härliga fest. Medan ni tittar på en sprakande show som hämtat inspirationen från annees folles (The Great Gatsby, Josephine Baker, Duke Ellington, Al Capone) serveras en fantastisk trerätters meny (kött, fisk eller vegetarisk, som bestäms vid bokning) Såklart har vi en välfylld bar med drycker av alla dess slag. I ensemblen ser ni Pontus Grände, Jennifer Jaarnek Norén och Adriana Pupavac. Varmt välkomna till Oakleys showrestaurang. 18-års gräns
Biljetter/Info

Evenemang: Mats o Morgan Band på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
april
25
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Mats o Morgan Band Nefertiti - Göteborg Lördag 25 april 2015 kl 19.00 Ålder 18 år ”He played unbelievably, just unbelievably. Frank Zappa. Morgan Ågren och Mats Öberg har varit en omtalad duo sedan barnsben. De var fortfarande tonåringar när de i slutet av 80-talet fick självaste Frank Zappa på fall och turnerade med honom i USA under en period precis före hans bortgång. Idag räknas de båda utan tvekan till vår absoluta musikerelit och gruppen har en trogen publik över hela världen. Med stor virtuositet och enorm musikalitet som grund utgör Mats/Morgan Band en samspelt supergrupp på den progressiva jazzrockscenen! Mats Öberg - keyb, mnspl. Morgan Ågren - tr. Gustaf Hielm - b. Stefan Jernståhl - keys, g. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Tribute Festival på Götahof i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 19:00
Göteborg, Götahof, Övrigt /

Välkomna till GötaHof lördagen 25/4 kl. 19:00 då vi firar av 3 stora band inom rockmusiken. Rolling Stones musiken framförs av Rocks Off, Creedence musiken av Midnight Special och Thin Lizzy musiken av Just Lizzy. Biljetter kommer att säljas via tickster.comoch rockevent snabel-a telia punkt com Menybiljetter: Entre + plockbuffé + 1öl/vin = 475:-, kan endast bokas hos rockevent snabel-a telia punkt comeller 0709-439320. Info: www.rock-event.se, 0709-439320.
Biljetter/Info

Evenemang: ADNA på Fängelset i Göteborg. Genre: Rock - Musik
april
25
kl: 19:00
Göteborg, Fängelset, Musik / Rock

Sanningsenligt och Fängelset presenterar: ADNA Fängelset - Härlanda park hus 15 - Kålltorpsg. 2 Lördag 25 april 2015 kl 19.00 På scen c:a 19.30 13 års åldersgräns - alkohol & drogfritt. Premiärspelning för hela nya plattan. Den 18 Mars 2015 släppte den unga göteborgskan Adna sitt andra album, Run, Lucifer. Skivan innehåller nio låtar som bjuder in till det mest ömtåliga, djupaste och melankoliska hörnet av hennes hjärta.  På albumet kombinerar Adna akustiska ljud med elektroniska influenser. Med hennes kraftfulla och känsliga röst vid rodret ges albumet som helhet en innerlig och grandios ljudbild. adna.se www.fangelset.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Club 40 på Brewhouse i Göteborg. Genre: - Dans
april
25
kl: 19:00
Göteborg, Brewhouse, Dans /

Club 40 är kvällarna då du träffar folk du känner och trodde du inte kände. Här kan man släppa lös på dansgolvet till de absolut bästa hitsen från nu och förr. Välkommen till en toppenkväll!
Biljetter/Info

Evenemang: U.d.o. + Support på Trädgårn i Göteborg. Genre: Musik Konsert - Övrigt
april
25
kl: 19:30
Göteborg, Trädgårn, Övrigt / Musik Konsert

U.D.O. TILL SVERIGE Den legendariska tyska hårdrockssångaren Udo Dirkschneider kommer till Sverige i vår med sitt band U.D.O. Datumen är följande: 23 april: Stockholm, Klubben 24 april: Borlänge, Liljan 25 april: Göteborg, Trädgårn 26 april: Malmö, KB Det var 1987 som Udo lämnade Accept och istället bildade bandet U.D.O. Sedan dess har han släppt plattor som ”Animal House” och ”Dominator” som har gjort U.D.O. till ett av hårdrocksvärldens mest stabila och pålitliga band. De har gjort mängder av världsturnéer och besökt Sverige vid ett flertal tillfällen. Bland annat spelade U.D.O. på Sweden Rock Festival tidigare i år. Den 23 januari är det dags för release av den nya plattan som fått namnet ”Decadent”. Lokal: Trädgårn
Biljetter/Info

Evenemang: Kränkt vad det här! Humorshow med Tobias Persson på Draken i Göteborg. Genre: Stand-up - Övrigt
april
25
kl: 19:30
Göteborg, Draken, Övrigt / Stand-up

I vår ger sig den prisbelönte standup-komikern Tobias Persson ut på en Sverigeturné med sin nya show ”Kränkt var det här”. Det är en humorföreställning om hur vi gick från att fråga får man skämta om allt till att undra om man får skämta om något? Tobias Persson tar upp vad som händer med ett samhälle när vi går på tå och håller inne med våra åsikter för att inte kränka andra. Vårpremiären av Kränkt var det här” äger rum den 6 mars i Linköping och spelas sedan i bland annat Uppsala, Gävle och Göteborg. I sin nya standup-show Kränkt var det här” ger Tobias Persson en humoristisk genomgång av hur Sverige kunde gå från att vara “mellanmjölkens land” till att bli de lättkränktas land” och hur tidigare kaxiga proffstyckare plötsligt har tystnat för rädslan av att bli omkullblåsta av twitterstormar och mediedrev. Om Tobias Persson Tobias Persson har ägnat sig åt standup i över tio års tid och är känd för sin improvisationsförmåga och sitt uttrycksfulla kroppsspråk. Han är också en flitigt anlitad manusförfattare till scenshower och har medverkat i många svenska humorprogram så som “SNN News”, “Hårdvinklat”, “Robins”, Extra Extra” och Snacka om nyheter”. 2008 utsågs Tobias till Årets manliga komiker på Standup-galan och han har även vunnit de båda humorutmärkelserna Torparpriset (2007) och Smack-priset (2006). Längd: ca 75 min. Ej paus. Åldersgräns: 13 år Rullstolsplatser bokas via Callcenter 077-170 70 70 eller 0480-421010 OBS! Reserverade eller betalda biljetter kan INTE hämtas ut på arenan! Ev överblivna biljetter säljs i biljettkassan 1 tim före föreställning. Vid köp av mobilbiljett måste HELA sällskapet passera entrén / inpasseringen samtidigt. Alla frågor samt gruppbokningar hänvisas till Kalmar BiljettCentrum tele 0480-421010 eller mail biljettcentrum@kalmarsalen.se
Biljetter/Info

Evenemang: Torsson på Musikens Hus i Göteborg. Genre: Rock - Musik
april
25
kl: 20:00
Göteborg, Musikens Hus, Musik / Rock

Musikens Hus presenterar: Torsson Musikens Hus - Göteborg Lördag 25 april 2015 kl 20.00 Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter. www.musikenshus.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Torsson Ledighetsturnen 2015 - Göteborg på Musikens Hus i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 20:00
Göteborg, Musikens Hus, Övrigt /


Biljetter/Info

Evenemang: Belsepub: Lawgiver + Mister Tom + Payback Sixxty på Henriksberg i Göteborg. Genre: Hårdrock - Musik
april
25
kl: 20:00
Göteborg, Henriksberg, Musik / Hårdrock

Belsepub presenterar: Lawgiver + Mister Tom + Payback Sixxty Henriksberg - Råck Stigbergsliden 7 - Göteborg Lördag 25 april 2015 kl 20.00 På scen c:a 22.00 Ålder 18 år Belsepub Facebook www.henriksberg.se
Biljetter/Info

Evenemang: Tjejgrejer - Josefin Johansson på 2lång kvartersscen i Göteborg. Genre: Show - Övrigt
april
25
kl: 20:00
Göteborg, 2lång kvartersscen, Övrigt / Show

Tjejgrejer är Josefins första soloshow som spelade för utsålda hus under hösten 2014. Det är en föreställning om grejer tjejer gillar, alltså killar och smink. Eller? Barndomsminnen från Stubbabo varvas med sånger från hjärnan. Vi får följa med i resonemang kring utseende, beteende och vikten av kön. Bokstavligen. Kvällen blir som henne själv - rolig, peppig och lite ekivok. Föreställningen är ca 75 min lång. Josefin Johansson är komiker och artist och har arbetat på radio, tv och scen sedan 2006. Hon har medverkat i produktioner som: Intresseklubben, Det Stora Matslaget, Partaj, Robins, Gabba Gabba, Dobidoo, Extra Extra och Morgonpasset i P3. Är just nu aktuell med Helt Sant i P4 och podcasten Crazy Town. 2lång teaterbar har öppet mellan 17.30 - 23.00 där mat & dryck finns att köpa.
Biljetter/Info

Evenemang: Kizomba Addiction på Valand i Göteborg. Genre: Elektronisk - Musik
april
25
kl: 21:00
Göteborg, Valand, Musik / Elektronisk

Elite Productions & Valand presenterar: Kizomba Addiction Live: Jamice (Frankrike) DJ Humberto + DJ William Valand - Vasagatan 41 - Göteborg Lördag 25 april 2015 kl. 21.00 21-22 - Kizomba Workshop, 22-05 Party Öppet till 05.00 Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren. 180kr i förköp på Pusterviks Biljetter med köföreträde, 200kr i dörren. - Tack till alla Kizomba älskare som kom och dansade på premiärkvällen, det blev en succé! Och tack vare er så kan vi göra ännu en fest, välkomna till en upplevelse utöver det vanliga! - JAMICE LIVE ON STAGE Den här kvällen har vi bjudit in Jamice den värlsdberömda zouk och kizombasångaren även kallad latin lover! Han flyger direkt från Paris till Göteborg för första gången bara för att besöka Kizomba Addiction och framträda live för er, Efter att ha turnerat i andra europeiska länder, Afrika och Usa. Det var Jamice som stod för den världskända låten Maravilla och har samarbetat med bl.a Mika mendes G.amado och Nichols och gör så än idag. Maravilla: https://www.youtube.com/watch?v=xHdmhGx70z4 Detta är vad zouk och kizombafolket äntligen har väntat på! Att äntligen få se ett live uppträdande här i Göteborg! - DJ HUMBERTO & DJ WILLIAM Bakom skivspelarna har vi så klart Göteborgs bästa the one and only DJ Humberto och DJ William! Tillsammans kommer killarna att ta er tillbaka till dom härliga klassiska kreolfesterna och till en kväll ni garanterat kommer att minnas! - Kizomba Addiction kommer inte bara ge er den hetaste Kizomba musiken men även blanda upp det med Bachata, Zouk, Kuduro, Afro-Beat,, Soca, & R&B! Allt för att skapa den bästa festupplevelsen! - KIZOMBA WORKSHOP från 21-22 William är tillbaka på lärarfronten och kommer att hålla i en workshop i hans egna stil och anda. vilket kommer att ta er tillbaka till hur man dansade på 90 talet och till dess musik. LIKEA VÅR NYA SIDA Håll dig uppdaterad om kommande fester, Artist bokningar & erbjudande till medlemmar! https://www.facebook.com/kizombaadictiongbg/timeline www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Träd, Gräs & Stenar på Folk i Göteborg. Genre: Rock - Musik
april
25
kl: 21:30
Göteborg, Folk, Musik / Rock

Folk presenterar: Träd, Gräs & Stenar Support: Hills Folk - Folkteatern Olof Palmes Plats - Göteborg Lördag 25 april 2015 kl 21.30 På scen c:a 22.00 Folk öppnar kl. 17.00 med restaurang och bar. Ålder 23 år Bordsbokning till före spelningen görs på: folkgbg.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Terry Dizencio Pres. Cr3Am Sessions på Verde Dining & Drinks i Göteborg. Genre: Nu-Disco, Deep, Funky & Soulful House - Dans
april
25
kl: 22:00
Göteborg, Verde Dining & Drinks, Dans / Nu-Disco, Deep, Funky & Soulful House

Terry Dizencio™ pres. CR3AM Sessions @ Verde Dining & Drinks Saturday 25/4. TERRY DIZENCIO™ will be bringing you the most radiant DJ-set with a variety selection from the world of laid back house music incl: Nu-Disco,Deep,Filter,Soulful,Disco,Funky & Brazil House ??Listen, Enjoy & Feelgood!?? Check out TERRYs profile here: www.terrydizencio.com Listen to his work here: https://www.mixcloud.com/terrydizencio/terry-dizenciotm-pres-secrets-of-house-vol-4-circuitous-sessions-april-2015/ VERDE DINNER & DRINKS https://www.facebook.com/pages/Verde-Dining-Drinks/1413717878929400 https://instagram.com/verde_dinner http://www.restaurangguiden.com/sv/verde Verde Dinner & Drinks • Vasagatan 32, 411 24 Göteborg • 031-701 82 13 • verde.vasa@hotmail.com
Biljetter/Info

Evenemang: Tough Viking Göteborg 2015 på Slottskogen, Göteborg i Göteborg. Genre: - Övrigt
april
25
kl: 22:50
Göteborg, Slottskogen, Göteborg, Övrigt /

Nu ser vi framåt mot ett nytt Race år och många härliga upplevelser och skratt. Vi planerar att göra en repris av förra årets succe vid Tough Viking i Slottskogen och har bokat samma fina väder och efterföljande grill. Vill du vara med så anmäl dig via Tough Viking hemsida. Starttid. 10,50 Lag. Military Fitness BUNKERN. (Viktigt att du skriver exakt med stora och små bokstäver) Mer info kommer
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här