Detta händer i Göteborg idag

PRESS
26 feb
kl: 17:17

Ny Vd För Folkteatern Göteborg Utsedd

Idag har Folkteaterns styrelse utsett Lotta Lekvall till ny VD för Folkteatern i Göteborg. Lekvall har de senaste tio åren varit VD för Nätverkstan Kultur; en fristående aktör som bedriver utbildning, genomför projekt och erbjuder rådgivning och konsultstöd inom kultursektorn.

- Jag känner mig väldigt hedrad och det känns både jättespännande och roligt att få ta mig an detta uppdrag, säger Lotta Lekvall. Att få vara med och fortsätta göra Folkteatern till en angelägen teater i takt med samtiden ska bli en fantastiskt rolig utmaning!

Folkteaterns styrelseordförande Linda Nygren är mycket nöjd med rekryteringen och rekryteringsprocessen som har innefattat många kompetenta och intressanta kandidater och en gedigen och noggrann urvalsprocess:

- Utgångspunkten har varit att hitta en VD som fortsätta det framgångsrika arbetet med att hålla teaterns ekonomi i balans och samtidigt bedriva verksamheten i enlighet med den ambitiösa programförklaring som teatern tagit fram. Den mångåriga VD-erfarenhet och de spännande nätverk som Lotta Lekvall har, kommer att vara värdefulla för att både hålla samman teatern och för att skapa möjligheter för utveckling och nya sammanhang.

Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl är en av dem som kommer att arbeta närmast den nya VD:n:

- Jag är stolt och glad över att vi har hittat en så stark och kompetent VD. Lotta Lekvalls breda kunskap om kulturens roll i samhället kommer att vara en fantastisk tillgång för Folkteatern.

Utöver sitt uppdrag på Nätverkstan är Lekvall bl a ledamot i styrelsen för Kungliga Operan och har även gjort utredningar för bl a Wermland Opera och Gävle kommun/Gävle konserthus/Gävle Symfoniorkester. Lekvall har tidigare även varit verksamhetsledare för Kulturverkstan, en tvåårig projektledarutbildning inom kulturområdet med Nätverkstan Kultur som huvudman.

Lotta Lekvall tillträder som VD på Folkteatern den 1 juni i år och efterträder då Anna Rosengren som i mars blir ny Kulturchef i Göteborg. Fram till 1 juni kommer Sture Carlsson att vara tillförordnad VD på Folkteatern. Carlsson har tidigare bl a varit chef för Svensk Scenkonst och chef för Göteborgs Konserthus/Göteborgs Symfoniker. 

För mer information och intervjuer, kontakta Karolina Lindblad, pressansvarig Folkteatern, 031-60 75 61, 0735 24 97 20, karolina.lindblad@folkteatern.se eller
Linda Nygren, ordförande i Folkteaterns styrelse, 0736-66 94 01.


Folkteatern skall vara den samtida teatern för den breda publiken. Vi arbetar med kvalitativ scenkonst för vuxna och barn. Vi vill ta tillvara scenkonstens potential att vara en orädd röst i samhället. Våra föreställningar vågar utmana och ifrågasätta normer och strukturer. Med rötter i folkbildningen har vi en unik historia att utveckla. Vi är en normkreativ arbetsplats som prioriterar mångfald.

På Röda Scenen spelar vi ofta nyskriven dramatik och varvar med gästspel för att få en omväxlande repertoar. På Vita Scenen spelas egna föreställningar och gästspel av mindre format för vuxna och barn. Vår Foajé passar utmärkt för samtal, konserter och föreläsningar. Dessutom turnerar vi, främst i Västra Götalandsregionen men även i andra delar av landet.

Folkteatern är en länsteater med anslag och uppdrag från Västra Götalandsregionen. Teatern drivs som en ekonomisk förening med medlemmar från nära 300 olika organisationer och föreningar. Omkring 45 anställda arbetar i lokalerna på Järntorget i Göteborg. Konstnärlig ledare är Frida Röhl och VD är Anna Rosengren.

Namnsdag: Lage

27 februari 1981 – Den svenska stålkoncernen SSAB lägger ner de fyra masugnarna på Domnarvets Jernverk i Borlänge i Dalarna.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: GOTHENBURG HORSE SHOW 2015 på Scandinavium i Göteborg. Genre: Hästsport - Övrigt
februari
27
kl: 10:00
Göteborg, Scandinavium, Övrigt / Hästsport

Nu börjar nedräkningen för 2015-års händelse för alla hästälskare. Var med och upplev Gothenburg Horse Show på plats i Scandinavium, en fantastisk upplevelse för hela familjen. Gothenburg Horse Show 2015, 25 februari – 1 mars. Biljettsläpp 28 augusti, missa det inte! Här kan du läsa mer om 2015 års hästtävlingar på Scandinavium: gothenburghorseshow.com Varmt välkomna Endast direktbetalning på ticnet.se Rullstolsplatser bokas på telefon 031-811020. Ungdomspriser gäller 4-17år.

...fler tillfällen finns denna dag!


Biljetter/Info

Evenemang: Symässan 15, Kviberg (Göteborg) på Pjäshallen, gamla regementet, Övre kaserngården 8 i Göteborg. Genre: - Övrigt
februari
27
kl: 10:00
Göteborg, Pjäshallen, gamla regementet, Övre kaserngården 8, Övrigt /

Välkomna till Symässan i Kviberg! 27 feb - 1 mars Fredag 10-18 Lördag 10-17 Söndag 10-16
Biljetter/Info

Evenemang: Passion För Mat 2015 - Dagsbiljett Fredag på Eriksbergshallen i Göteborg. Genre: Övrigt - Övrigt
februari
27
kl: 10:00
Göteborg, Eriksbergshallen, Övrigt / Övrigt

Välkommen till Passion för Mat, 27 februari - 1 mars 2015 Passion för Mat är mässan för alla som gillar att laga mat! En mässa som är både unik och spännande med tydliga krav på utställarnas produktkvalitet och som håller fram god smak och råvarornas kvalitet. Allt baserat på noga utvalda utställare med stor kunskap. I Köksskolan möter du namnkunniga kockar som bl.a. lär dig mer om matlagning & passande drycker. Välkommen till Passion för Mat 27 februari - 1 mars, 2015 i Eriksbergshallen, Göteborg. OBS! Med förköpt biljett går ni in via mässans VIP-entré. Entrébiljett till mässan går även alltid att köpa i huvudentrén i Eriksbergshallen under de 3 mässdagarna.  
Biljetter/Info

Evenemang: V 9 Zarah Leander på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
februari
27
kl: 12:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Övrigt / Teater Teater

Komplex, kontroversiell, storslagen! I 30-talets Berlin blir Zarah Leander snart den största stjärnan. Joseph Goebbels misstror henne på grund av hennes judiska farföräldrar men hennes popularitet gör henne oumbärlig. En drastiskt rolig föreställning om en kvinna som var både dyrkad och hatad – med sånger som är oförglömliga än i dag. Med Olivia Stevens, Bjarne Löwdin piano Tisdag Vårrullar med grönsaker och kål, dippsås och basmatiris Onsdag Fiskfilé under ett täcke av färskost, sparris och västerbottenost Torsdag Stekt fläsk med rårörda lingon Fredag Rimmad torsk med sandefjordssmör och kokt potatis Lördag Shepherds pie med krispig kålsallad Maten serveras 11.30-12 Lokal: Foajébaren
Biljetter/Info

Evenemang: Ungdomen Är Deras Sjukdom på Backa Teater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
februari
27
kl: 13:00
Göteborg, Backa Teater, Övrigt / Teater Teater

UNGDOMEN ÄR DERAS SJUKDOM -Tristess, njutning och namnlösa begär Sju uttråkade, skoningslösa och sexuellt frustrerade ungdomar söker efter sätt att hantera meningslösheten i livet. De är ett steg ifrån vuxenlivet, men kroppen och själen skriker ändå efter något annat. Destruktiviteten letar sig in bland alla måsten och tar ett grepp om strupen på den ljusnande framtiden. Ungdomen är deras sjukdom och de gör vad de kan för att bli av med den. Efter succén med 5boys.com kommer den serbiska regissören Anja Suša äntligen tillbaka till Backa Teater! Av FERDINAND BRUCKNER i översätterning av STEFAN ÅKESSON Regi ANJA SUSA Scenografi och kostym HELGA BUMSCH Medverkande RASMUS LINDGREN, YLVA OLAISON, RAMTIN PARVANEH, MIA RAY, JONATAN RODRIGUEZ, ULF RÖNNERSTRAND & EMELIE STRÖMBERG Föreställningslängd: ca. 1. 30 (utan paus) Åldersgräns: 15 år   Lokal: Backa Teater
Biljetter/Info

Evenemang: Rieslingprovning Med Johan Lidby Vinhandel på Eriksbergshallens Konferens, vån. 2 i Göteborg. Genre: Övrigt - Övrigt
februari
27
kl: 13:00
Göteborg, Eriksbergshallens Konferens, vån. 2, Övrigt / Övrigt

2011 utsågs Johannes Leitz till Årets Vinmakare i Tyskland. Vår kock Anders Röberg guidar dig genom några av dessa fantastiska Rieslingviner från Rheingau samt tipsar om maten som passar bäst till. OBS! Denna biljett gäller endast till provning EJ som entrébiljett till Passion för Mat. Förköp även din mässentré här på Nortic.
Biljetter/Info

Evenemang: Zacapa- Beyond & Above på Eriksbergshallens Konferens, 1 vån upp i Göteborg. Genre: Övrigt - Övrigt
februari
27
kl: 16:00
Göteborg, Eriksbergshallens Konferens, 1 vån upp, Övrigt / Övrigt

Zacapa - Beyond & Above!   Zacapas historia bygger på Guatemalas fantastiska klimat och miljö. Den bördiga och vulkaniska jorden är en av de mest idealiska platser i världen att odla sockerrör på. Varmt välkomna till en spännande resa i en enastående del av världen där vi kommer att testa Zacapa 23 yo samt XO..   Mikael Lundén, Nordisk Brand Ambassador på Diageo guidar oss på denna tripp. OBS! Denna biljett gäller endast till provning EJ som entrébiljett till Passion för Mat. Förköp även din mässentré här på Nortic.
Biljetter/Info

Evenemang: That 80´s show på Park Lane i Göteborg. Genre: Mat & Dryck - Musik
februari
27
kl: 18:30
Göteborg, Park Lane, Musik / Mat & Dryck

Park Lane presenterar stolt That 80s show En nostalgisk resa genom 80-talet. Var du syntare, pudelrockare eller yuppie på färgsparkande 80-talet? Då får du inte missa That 80s show här hos oss på Park Lane. Ni kommer att få höra allt ifrån Depeche till Def Leppard, Madonna, Kylie Minogue och inte minst våra svenska storheter som Roxette, Orup, Freestyle och mycket, mycket mer. Det blir en fartfylld show men nostalgi, glädje, närhet och humor, fantastisk kostym och sköna låtar i både originalversion och ny annorlunda tappning. Under kvällen serveras ni en 80-tals inspirerad 3-rättersmeny komponerad av köksmästaren på Elite Park Avenue hotel. Så på med benvärmare och axelvaddar och kom och dansa i neon med oss… Varmt välkomna.
Biljetter/Info

Evenemang: Photo Tour Gothenburg by night på Göteborg i Göteborg. Genre: Guidad tur - Övrigt
februari
27
kl: 18:30
Göteborg, Göteborg, Övrigt / Guidad tur

En stad som Göteborg med en historia av sjöfart och vatten är fantastisk om natten. Svepande panoraman, reflektioner i vattnet som avspeglar Göteborgs fantastiska arkitektur. Under kvällen passerar vi kända landmärken som Operan och Feskekörka. Vidare går turen via gränder, kanaler, torg för att sedan vända in mot centrala delarna av staden och vidare ut med vallgraven. Du som deltagare kommer att bli inspirerad av staden nattetid med ljusspår från bilar och spårvagnar. City Photo Tour visar hur du på ett kreativt sätt tar bättre kvällsbilder med hjälp av både ficklampor och naturligt ljus Mötesplats: First Hotel G, Göteborg Adress: Nils Ericsonsplatsen 4 , Göteborg Höjdpunkter: Utforska Göteborg på natten Vill lära dig mer om nattfotografering Gillar nattliga äventyr Gratis vykort med Postify Du kommer se: Panorama över Göteborg Opera huset Gustaf Adolfs torg Avenyn Feskeôrka ( Fiskekyrkan ) Du kommer lära dig: Förstå nattfotografering me praktiska övningar Förstå Slutare, Bländare, Iso Komposition Fokus i svagt ljus Inkluderat: Fotograf och tur guide Ta med: Systemkamera eller Kamera med manuella inställningar ( inte nödvändigt om du bara vill följa med på turen ) Stativ (finns att hyra) Lämplig klädsel för dagen beroende på väder Bra skor Snacks Vatten Ingår ej: Kamera Hämta/ Lämna Hotell Transport Guide språk: Engelska Svenska Tid 3 timmar
Biljetter/Info

Evenemang: Made In China på Kajskjul8 i Göteborg. Genre: Musik - Musik
februari
27
kl: 18:45
Göteborg, Kajskjul8, Musik / Musik

Made in China med Stefan Andersson blev en riktig dundersuccé när den spelades för fullsatta salonger kväll efter kväll i fjol. Den historiska musikshowen som mottog både stående ovationer och strålande recensioner har nypremiär på Kajskjul 8 den 16 januari 2015 – och det bjuds på både nyskrivna historier och nya låtar. Nu har du åter chansen att kliva in genom Kajskjul 8’s saltstänkta dörrar – rätt in i Göteborg under Svenska Ostindiska Companiets storhetstid. Med varm hand lotsar Stefan Andersson dig och övrig publik genom historien med mycket humor, starka känslor och fantastisk musik. Lyssna till de både fängslande och underhållande berättelserna om nioårige Jacob Steffenburg (alias Skeppsråttan), besättningsmannen Magnus Hising och andra intressanta personer. Följ med på deras makalösa resa till Qing-dynastins Kina där några högst osannolika figurer väntar. En resa där sanna händelser blandas med humor, musik, fria tolkningar och rena fantasier. Mellan akterna serveras en välsmakande 3-rättersmeny, komponerad av vår skicklige köksmästare Fredrik Wall. Välkommen på en oförglömlig och saltstänkt helkväll på Kajskjul 8! Medverkande: Stefan Andersson Magnus ”Moffa” Thörnqvist Sebastian Hankers Anders ”Pipistrello” Rönnefors Gunnar Pedersen Josefin Runsteen/Mirjam Simonsson med flera. Manus, musik & regi: Stefan Andersson Producent: Stefan Andersson & Kajskjul 8 MATEN Kajskjul 8 tillagar med varsam hand årstidens finaste råvaror och i största möjliga mån med ekologiskt och närproducerat som bas. Vi har även förmånliga dryckespaket som kan köpas till. 3-RÄTTERSMIDDAG Förrätt Kajskjul 8’s Gumm- & Gubbröra på rågbröd Huvudrätt Mustig Portergryta med timjansrostad småpotatis & rotsaker Dessert Skogsbärskompott toppad med Smuldegscrunch serveras med kanel- & kardemummagrädde Kaffe --------- KÖP TILL NÅGOT AV VÅRA PASSANDE DRYCKESPAKET Stora dryckespaketet 1 Glas mousserande 1 Glas Ruppertsberger, Riesling, Tyskland 2 Glas Santa Ana Opi, Cabernet Sauvignon, Argentina 5 cl Moulin Touchais, Chenin Blanc, Frankrike Pris: 410 kr inkl moms (328 kr exkl moms) Lilla dryckespaketet 1 Glas mousserande 1 Glas Ruppertsberger, Riesling, Tyskland 1 Glas Santa Ana Opi, Cabernet Sauvignon, Argentina Pris: 255 kr inkl moms (204 kr exkl moms) --------- HELKVÄLLENS UPPLÄGG OBS - cirkatider! 18.45   Dörrarna öppnas – Välkommen till Kajskjul 8!             Middagen varvas med underhållning i två akter. 23.30   Musik, baren öppen. 01.00   Tack för ikväll!   Lokal: Kajskjul 8
Biljetter/Info

Evenemang: Kristina Från Duvemåla på GöteborgsOperan i Göteborg. Genre: Musik Musikal - Musikal
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, GöteborgsOperan, Musikal / Musik Musikal

Musikal. Kristina från Duvemåla är en musikal av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson, byggd på Vilhelm Mobergs utvandrarepos. 25 October 2014 - Premiär "De kom från de små stugornas och de stora barnkullarnas land. De var jordens folk och de kom från en släkt, som sedan årtusenden hade brukat den jord de lämnade." Vilhelm Moberg, Utvandrarna Hos en liten skara människor från Ljuders socken i Småland växer sig drömmen om Amerika allt starkare när hungersnöd, förmynderi och religiös förföljelse gör det outhärdligt för dem att stanna kvar i hemorten. Det nya landet har mark till alla och erbjuder den som vågar sig ut på den långa, farliga resan en fristad och en framtid. Det öppnar sig för dem som längtar efter den frihet de förvägras där de nu är. Några få djärva män och kvinnor hörsammar budet och ger sig ut på den riskfyllda färden över Atlanten. Bland dem finns Kristina, Karl Oskar, Robert och Ulrika. Kristina från Duvemåla var den första musikal som spelades på GöteborgsOperan och är den mest framgångsrika i sitt slag som spelats i huset. Urpremiären skedde i Malmö 1995. År 2012 blev Svenska Teatern i Helsingfors den första teatern utanför Sveriges gränser att sätta upp musikalen. Nu har vi nöjet att kunna erbjuda den svenska publiken denna uppsättning. I huvudrollerna ser vi Maria Ylipää, Robert Noack, Birthe Wingren och Oskar Nilsson – samma kvartett som i Helsingfors. Uppsättningen fick lysande recensioner även i svenska medier: ”Världsklass” (SR), ”En magiskt mästerlig musikal” (Aftonbladet), ”Storslaget, enkelt och mycket vackert” (DN) Lokal: Stora Scenen
Biljetter/Info

Evenemang: After Work på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Övrigt / Teater Teater

AFTER WORK Jobba, jobba, jobba, dö Fem kvinnor som jobbar på kontor avslutar arbetsveckan med en After Work. De pratar om fisk i folie, snacks och den osäkra arbetssituationen. En av dem måste bort, men vem? The Office-humor blandas med gåtfullhet och kryddas med lite arbetsmarknadskris. Sofia Fredéns nyskrivna pjäs är både existentiell och humoristisk. Urpremiär i november, Nya Studion. Av Sofia Fredén Regi Nora Nilsson Med Carina Boberg, Anna Granquist, Mia Höglund Melin, Lisa Lindgren, Martina Käll Scenografi och kostym Alex Tarraguel Lokal: Nya Studion
Biljetter/Info

Evenemang: Göteborgs visfestival 2015 - Fredag på Musikens Hus i Göteborg. Genre: Jazzfestival - Musik
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Musikens Hus, Musik / Jazzfestival

Göteborgs visfestival 2015 har temat visan i världen. Under sista veckan i februari kokar hela stan av sång och glädje.Vi hyllar berättarkonsten tillsammans med Thomad Di Leva, Sanna Hogman, Jack Vreeswijk, Naomi Runa, Matti Ollikainen, Sofie Livebrant och många ,många fler! Baren är öppen med spännande internationell meny, väggarna är fulla av konst på temat och en mycket lustig DJ spelar grammofon i kafédelen! För att se alla artister och när de spelar: www.goteborgsvisfestival.se Tider Insläpp kl 18.00 Start kl 19.00 Slut kl 23.00 Åldersgräns 18 år
Biljetter/Info

Evenemang: Tartuffe på Göteborgs Stadsteater i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Göteborgs Stadsteater, Övrigt / Teater Teater

TARTUFFE Hyckleri, hämnd och hushållskrig - En komedi med spets! I rollerna ses Johan Ulveson, Eric Ericson, Tova Magnusson, Carina M Johansson m fl. Pappa Orgon är dränerad på kraft och status. Och snart även på kapital då hans nya, unga och utlevande fru roar sig kungligt med hans vuxna barn och sätter sprätt på tillgångarna. Själv har hans utrymme krympt till ingenting. Ingen lyder, ingen lyssnar, ingen bryr sig om honom. Tills han möter den magnetiske och karismatiske Tartuffe… Som familjefadern Orgon ses Johan Ulveson, Tartuffe görs av Eric Ericson och vi ser även bl a Carina M Johansson och Tova Magnusson i ensemblen. Tobias Theorell regisserar Molières svarta komedi. Premiär 12 december, Stora scen. Av JB Molière Regi Tobias Theorell Med Johan Ulveson, Eric Ericson, Fredrik Evers, Nina Haber, Inger Hayman, Carina M Johansson, Adam Lundgren, Tova Magnusson, Thomas Nystedt, David Rangborg med flera Scenografi Magdalena Åberg Kostym Alex Tarragüel Ljus Ellen Ruge Rollista Orgon Johan Ulveson Tartuffe Eric Ericson Elmire (Orgons fru) Tova Magnusson Dorine (Marianes kammarjungfru) Carina M Johansson Mariane (Orgons dotter) Nina Haber Damis (Orgons son) David Rangborg Cleanthe (Orgons svåger, Elmires bror) Fredrik Evers Valère (Marianes pojkvän) Adam Lundgren Madame Pernelle (Orgons mor) Inger Hayman Loyal (fogde) Thomas Nystedt Polisofficer Thomas Nystedt Lokal: Stora Scen
Biljetter/Info

Evenemang: Oakleys Showrestaurang på Oakleys Showrestaurang i Göteborg. Genre: Magiska shower - Show
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Oakleys Showrestaurang, Show / Magiska shower

Låt oss vrida tillbaka klockan och slå upp dörrarna mot en blomstrande epok, jazzens storhets tid det glada 20-talet. Världen har precis tagit sig ur kriget och nu är vi alla inställda på att njuta av livet. Dans och musik från då till nu står i centrum denna afton. Här möts ni av en kittlande föreställning med en utmanande ensemble som hämtat inspirationen från denna svunna tid. Flapper girls, charleston, razzle dazzle, dekadens och glamour! Allt detta och mer därtill finner ni på Oakleys showrestaurang. Ni får under kvällen lära känna ett gäng galna karaktärer och ta del av denna härliga fest. Medan ni tittar på en sprakande show som hämtat inspirationen från annees folles (The Great Gatsby, Josephine Baker, Duke Ellington, Al Capone) serveras en fantastisk trerätters meny (kött, fisk eller vegetarisk, som bestäms vid bokning) Såklart har vi en välfylld bar med drycker av alla dess slag. I ensemblen ser ni Pontus Grände, Jennifer Jaarnek Norén och Adriana Pupavac. Varmt välkomna till Oakleys showrestaurang. 18-års gräns
Biljetter/Info

Evenemang: Asha Ali på Pustervik i Göteborg. Genre: Rock - Musik
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Pustervik, Musik / Rock

United Stage & Frihamnen Event presenterar: Asha Ali Pustervik - Matsalen - Göteborg Fredag 27 februari 2015 kl 19.00 På scen c:a 20.00 Ålder 18 år Sångerskan och låtskrivaren Asha Ali levererar personlig men samtidigt glittrande popmusik med stora känslor som självrannsakan och hjärtesorg. 2005 slog hon igenom med EP:n Warm Fronts och har sedan dess släppt två album och blivit nominerad till både Grammis och P3 Guld. Den 19 november släppte Asha äntligen sitt tredje album Loud And Out Of Place där hon första gången har skrivit musik tillsammans med andra.Med Peter Morén (Peter, Björn & John), Johannes Berglund (I Break Horses, The Knife), Fredrik Berger (Charli XCX, Icona Pop, Agnes) och Tobias Isaksson (Azure Blue) har det skapats en bländande musikalisk transformation av Ashas redan unika uttryck. I våras släpptes första singeln Stop Talking som nyligen följdes upp med låten Words, båda präglade utav Ashas vackra och säregna stämma, varm popmusik med stråk av soul och pop. ”…[Stop Talking] presenterar en ny Asha – det vackra sköra är kvar men ligger nu bekvämt på en elektronisk bädd.” - PSL ...nya Stop Talking är ett vackert popelektroniskt vykort som visar att sångerskan låter precis lika mycket här och nu som hon brukar. - Joacim Persson, Aftonbladet ”Alis delicate, precise vocals with a juddering synth and some distant strings to create an intoxicating swirl of sadness that peaks in the airy chorus of “You say listen but all I hear are words,just words … all I hear are words”.” Michael Cragg, The Guardian www.pustervik.nu www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Sven Zetterberg Blues Band på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Sven Zetterberg Blues Band Nefertiti - Göteborg Fredag 27 februari 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Den svenska kungen av Blues och Southern Soul, ingen mindre än Sven Zetterberg! Sven Zetterberg är en av Europas främsta sångare, gitarrister och munspelare inom Blues & Southern Soul och han har varit ett namn i svenska blueskretsar sedan åttiotalet. Frontman och gitarrist i bluesbandet Chicago Express, en grupp som helt klart bidrog till att höja nivån på bluesen i Sverige till internationell klass. Mycket tack vare Zetterbergs fenomenala gitarrspel och soulfyllda bluesröst. Bra blues handlar framför allt om känsla och det har Zetterberg. Hans solokarriär med egna skivinspelningar, hårt turnerande i eget namn och fantastiska kostymer har gjort honom till en självklar bluesstjärna. Blå, röda och New Orleans toner med herr Zetterberg och band! Sven Zetterberg -s, g, munspel. Anders Lewen –g. To bbe Eliasson -keyb, sx. Mikael Fahleryd –b. Jim Ingvarsson –tr. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Club Bingo 27 Feb på 2Lång i Göteborg. Genre: Teater - Teater
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, 2Lång, Teater / Teater

Club Bingo 27 feb. 2långs teaterbar är öppen från kl 17.30 - 23.00. Vi serverar mat, öl och vin! Se meny på 2lang.se ”Gud vad kul! När spelar ni igen? Jag vill ha mer!”   Improvisationsteater är ett ögonblickets konst. Ingenting är i förväg planerat eller repeterat. Improverket ger dig en oförglömlig kväll med klassiskt bingospel och fina priser som improviserade scener. En karamell med bar, musik, improvisationer och sifferdramatik. Ingen i publiken behöver komma upp på scenen.
Biljetter/Info

Evenemang: Nadice & Maria på Musikens Hus i Göteborg. Genre: - Övrigt
februari
27
kl: 19:00
Göteborg, Musikens Hus, Övrigt /

Nadice & Maria är väldigt glada att bjuda in er till Göteborgs Visfestival Fredagen den 27e Februari! Nya låtar har skrivits och på scen kommer ni också finna uppbackning av Johan Rask- Trummor och Gustav Bäcklin-Gitarr. Samma kväll spelar även dessa fantastiska: Sara Thuresson Maria Phil Cirkus Miramar Loke Nyberg För mer information om festivalen och program för de andra dagarna besök www.goteborgsvisfestival.se 3
Biljetter/Info

Evenemang: Tomas Sista Revy på Lisebergsteatern i Göteborg. Genre: Teater Teater - Övrigt
februari
27
kl: 19:30
Göteborg, Lisebergsteatern, Övrigt / Teater Teater

Äntligen är han tillbaka – allas vår Tomas von Brömssen! Den 29 januari har han premiär på sin nya revy på Lisebergsteatern. Och det kommer bli en föreställning som ingen annan. Med finurliga scenlösningar, humor, musik och sång, kittlande överraskningar och mycket hjärta. Tomas vill som alltid roa på ett djupare plan, så det blir både skratt och tårar och jubel. Vi får möta Tomas och flera av hans älskade figurer som ”Kyparn”, ”Stintan” och ”Clownen”, men vi får även göra flera nya bekantskaper. Revyn blir en summering av deras livsresa och en glimt av vad som väntar. För exakt 25 år sedan gjorde Tomas von Brömssen sin allra första revy. Det blev en formidabel succé som spelades i över ett år i Göteborg innan den flyttade vidare till både Stockholm och Oslo. Denna följdes upp av Tomas Revy II & III. Samtliga gjorde Tomas tillsammans med parhästen och regissören Bo Hermansson. Nu har de återförenats. Och det kommer förstås att bli en helt unik teaterupplevelse, Tomas Sista Revy. Sista för närvarande, ja … Manus: Tomas von Brömssen och Bo Hermansson. Regi: Bo Hermansson. På scen: Tomas von Brömssen, Rudy Addo, Malin Stenbäck och Sven-Eric Dahlbergs orkester. Föreställningen är ca 2 tim och 15 min inkl paus Arenaplan 2Entertain Liseberg Lokal: Lisebergsteatern
Biljetter/Info

Evenemang: Alcazar - Disco Defenders på RONDO i Göteborg. Genre: Musik Show - Övrigt
februari
27
kl: 21:00
Göteborg, RONDO, Övrigt / Musik Show

I vår intas Rondo av discogudarna Alcazar. Uppsättningen Disco Defenders blir en supershow med glitter, glamour och discoklassiker, från dåtid till nutid. Några av världens mest igenkända discolåtar varvas med ALCAZARS fantastiska hitparad. Den storslagna showuppsättningen Disco Defenders blir en festkväll av sällan skådat slag, sprängfylld av humor, drama, mystik och discohits med stadiga beats. Publiken bjuds in till fest i det mest glamorösa av vardagsrum. Och vi garanterar att det kommer att bli svårt att sitta kvar på stolarna. Förutom Alcazar består ensemblen av några av Sveriges absolut bästa dansare och ett band med gräddan av Sveriges musikelit. För regin står Edward af Sillén. Med Disco Defenders förädlas hela krogshowkonceptet på Rondo och gästen bjuds på en totalupplevelse som inte slutar förrän inpå småtimmarna. Direkt efter showen förvandlas Rondo till en modern nattklubb med både dansgolv och barhäng. Välkommen till en helt ny typ av showupplevelse. TIDER OCH ÖVRIG INFORMATION Föreställningen är ca 1 tim och 30 min lång. Efter showen kommer en DJ att spela. Efter showslut kommer stolarna på Parkett dansgolv att plockas bort och ge plats åt ett dansgolv (gäller ej lördag matiné). Showen startar kvällstid kl 21.00. Rondo öppnar kl. 18.30. Matgäster skall vara på plats senast kl. 18.30, övriga gäster kl 20.00. Önskar ni att äta väljer ni något av följande alternativ som ingår i biljettpriset: Matplats: Showbiljett inkl. meny, trerätters meny med kaffe. Barplats nedre våning: Showbiljett inkl. tapaspaket, tapastallrik och ett glas Cava. Matinéföreställningarna på lördagar startar kl 15.00. Rondo öppnar kl 13.00. Matgäster skall vara på plats kl 13.00, övriga gäster kl 14.00. Önskar ni att äta väljer ni något av följande alternativ som ingår i biljettpriset: Matplats: Showbiljett inkl. tapaspaket, tapastallrik, kaffe och kaffegodis. Barplats nedre våning: Showbiljett bar, inkl. tapaspaket, tapastallrik, kaffe och kaffegodis. Meny och tapaspaket Biljettalternativ Arenaplan Boende Alcazars hemsida     Lokal: RONDO
Biljetter/Info

Evenemang: Vita Bergen + Solen på Pustervik i Göteborg. Genre: Rock - Musik
februari
27
kl: 21:00
Göteborg, Pustervik, Musik / Rock

Instant presenterar: Vita Bergen + Solen Pustervik - Stora Klubben - Göteborg Fredag 27 februari 2015 kl 21.00 Ålder 18 år www.pustervik.nu www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: TJUVJAKT LIVE på Trädgårn i Göteborg. Genre: - Övrigt
februari
27
kl: 22:00
Göteborg, Trädgårn, Övrigt /

Fredagen den 27 februari presenterar fredagsklubben stolt det svenska rap-kollektivet Tjuvjakt LIVE på scen! Rap-kollektivet Tjuvjakt består av; Olle Grafström, Kid Eriksson, Fredrik Woodz, Arvid Lundquist och Jesper Swärd. Alla i kollektivet kommer från olika musikaliska bakgrunder produktionsmässig och alla bidrar på sitt sätt. Vare sig det är visioner, beats, eller texter, så är summan av alla i kollektivet som bidrar till den slutgiltiga produktionen. Tjuvjakt vill göra organiska låtar och musik som dom tycker är kul, och framförallt med glimten i ögat. Inspirationen finns från det mesta i livet och Tjuvjakt har alltid strävat efter att tillföra något nytt till den svenska hiphopscenen. Hitsingeln Tandtråd gick som på räls med hög radiorotation under våren 2014 och har nu sålt Platina. Tjuvjakts låtar har streamats över 8 miljoner ggr. Tjuvjakt lyckas med att fånga en bred publik, överallt och i olika åldrar. Enligt Tjuvjakt har startskottet precis gått och det finns tusen scener till att döda. Mer info: Tjuvjakt - Tandtråd www.youtube.com/watch?v=ooKmEPXaEFs Tjuvjakt - Va händerå? www.youtube.com/watch?v=LZPx1Bkw38M Plats: Trädgårn Göteborg Datum: Fredag 27 Februari Tid: 22-03 Ålder: 18+
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här