Hitta evenemang i Stockholm
(Afrikanska Mästerverk)

PRESS
30 jan
kl: 21:22

Nya akter klara till Kingsizegalan

Fredagen den 27 februari är det dags för Kingsizegalan 2015 på Annexet i Stockholm.

Sedan tidigare är det klart att ingen mindre än amerikanska rapstjärnan Joey Bada$$ avslutar kvällen med en hel konsert, efter det att Ken Ring avrundat Gala-delen med ett liveframträdande. Joey Bada$$ släppte förra veckan sitt debutalbumt "B4.DA.$$" vilket direkt gick upp i amerikanska Billboardlistans topp.

Nu är samtliga artister för liveuppträdande denna kväll klara. Biljetter finns till försäljning via LiveNation.se.

Nedan följer hela uppställningen för denna grymma kväll.

Live under galan:
Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)
Näääk & Nimo (NY!)
Beldina
LöstFolk med Dani M
Yarah Bravo (NY!)
Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra

Prisutdelning till ett antal av Sveriges främsta artister i ett tjugotal kategorier (Årets Album, Årets Grupp, Årets Video m.m.)

Galan leds av Behrang Miri och kvällen ramas in av DJ Qute bakom skivspelarna.

KONSERT EFTER GALAN: JOEY BADA$$ (US)

Svenska folket avgör vinnarna! Röstning pågår till 6:e februari: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Kingsizegalan 2015
Kingsizegalan arrangeras sedan 2012 årligen av Kingsize Magazine. Det är en gala som prisar urban musik med fokus på svensk hiphop, men också med inslag av soul, r&b och reggae/dancehall. Svensk hiphop, liksom galan och KingsizeMagazine.se, har vuxit de senaste åren och tar nu ytterligare ett stort steg i och med samarbetet med Live Nation och en flytt till Annexet.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Marc Cary Rhodes Ahead på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
mars
18
kl: 20:00
Stockholm, Fasching, Musik /

Jazzpianisten, keyboardisten, kompositören och producenten Marc Cary är rykande het och aktuell med färska skivan Rhodes Ahead. Han förenar det bästa från Washington D.C.'s vibrerande jazzscen med influenser från allt möjligt, från klassisk indisk musik till hiphop. En pianist och improvisatör i toppform gäster Fasching! Marc Cary startade sin karriär som kompmusiker till den legendariska sångerskan Betty Carter. Efter detta följde samarbeten med namn som Roy Hargrove, Dizzy Gillespie, Erykah Badu, Shirley Horn, Stefon Harris, Q-Tip och â?? förstås â?? Abbey Lincoln. Den sistnämnde hyllades på Marc Carys fantastiska solopianoalbum â??For The Love Of Abbeyâ? förra året. På den pinfärska skivan "Rhodes Ahead" är det istället det det elektroniska pianot som står i centrum. Musiken beskrivs som en "extatisk glädjefest" där både afrikanska rytmer, hardbop, brasilianskt och drum 'n bass bidragit till soundet.
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här