Hitta evenemang i Stockholm
(Afrikanska Mästerverk)

PRESS
31 mar
kl: 14:45

Rolling Stones Mästerverk "sticky Fingers" Återutges 25 Maj

De finns flera album som tävlar om att vara världens bästa rockalbum genom tiderna. Hit hör tveklöst "Sticky Fingers" - Rolling Stones första platta på sitt nystartade skivbolag, med Andy Warhols lika legendariska gylfomslag och tio eviga rockklassiker.

Efter framgångarna med de stilfullt utbyggda och kritikerrosade återutgivningarna av bl a "Exile on Main St" och "Some Girls" ger nu Universal ut en remastrad version av "Sticky Fingers" i flera olika utföranden (DL, CD, vinyl), där Super Deluxe-utgåvan givetvis är extra lockande: förutom tio tidigare outgivna bonusspår, Get Yer Leeds Lungs Out! 13 låtar live från Leeds mars 1971 och en 7"-singel Brown Sugar/Wild Horses" , 120-sidig bok och andra läckerheter innehåller boxen en DVD med bandets mytomspunna spelning på Marquee Club i London i mars 1971.

Allt samlat i en läcker box med ett riktigt blixtlås.


Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Demir Imamovic på Kägelbanan Södra Teatern i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
10
kl: 20:00
Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern, Övrigt /

Damir Imamovic är en av Bosniens och Hercegovina främsta sevdah-artister. Damirs traditionella sevdah är en slags bosnisk blues eller fado med ottomanska rötter, korsbefruktad med modern jazz. â?Sevdahâ? betyder kärlek och â?sevdalinkaâ? är ett sätt att beskriva själen. Denna melankoliska sångstil, som är karaktäristiskt för Bosnien och Hercegovina, uttrycker längtan, passion och obesvarad kärlek. Ordet â??Takht" är av persiskt ursprung och betecknar en scen, en tron, eller ett podium. På bosniska, kroatiska och serbiska blev det bevarat som Tahta vilket betecknar ett podium och Tahtali som betyder platt sång. Detta är i vår nutid en av de viktigaste rötterna inom musikgenren Sevdah. Damir Imamovic Sevdah Takht korsar gränserna mellan existerande genrer och hämtar inspiration från olika traditioner. Efter två mycket framgångsrika skivor med Damir Imamovic Trio och ett par soloalbum tar Damir tillsammans med sitt nya band ett nytt steg i den fortsatta utforskningen av Sevdah-genren. Vid sin sida i Sevdah Takht har Damir ImamoviÄ? den här gången:â?¨ Nenad Kovacic (född 1982, Zagreb, Kroatien) - En trumslagare och utforskare av rytmer med bred erfarenhet och inspiration från Balkanmusiken. Hemma i Zagreb driver han en skola som inriktar sig på afrikanska rytmer. Dessutom skriver Nenad musik för teater samt film och är medlem i flera världsmusikband i sin hemstad. Ivan Mihajlovic (född 1980, Kladovo, Serbien) - En av Belgrads mest spännande unga basister! Förutom att han har medverkat i ett flertal band skriver han även musik för film och teater. Missa inte detta unika konsert med â?Själens musikâ?!
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här