Hitta evenemang i Stockholm
(Afrikanska Mästerverk)

PRESS
5 mar
kl: 15:24

Inbjudan Till Pressmöte För Folkets Fiende

PRESSMÖTE TORSDAG 12 MARS KL 11 på INTIMAN, Ö Rönneholmsvägen 20 i Malmö

"Vem fan bryr sig om det är farligt eller inte? Det jag gör, det gör jag i sanningens namn och för mitt goda samvetes skull."

Sanningen är viktigare än allt annat för Doktor Stockmann i Henrik Ibsens klassiker Folkets fiende. Det är en intrikat historia om en "whistleblower" och den sköra balansakten mellan civilkurage och fanatism. Henrik Ibsen skrev pjäsen 1882 men den är fortfarande lika högaktuell.

Doktor Stockmann har upptäckt att vattnet i hälsobadet på den lilla kurorten är förorenat av industriellt avfall. Han vill gå ut med sin upptäckt i den lokala tidningen. Plötsligt förvandlas situationen till ett drev mot Doktor Stockmann. Hans fiende är nu hela samhället.

För regin står Dritëro Kasapi och huvudrollen som Doktor Stockmann spelas av Emil Almén (Torka aldrig tårar utan handskar, Fröken Frimans krig, Äkta människor). Övriga roller spelas av Li Brådhe, Fredrik Gunnarson, Mattias Linderoth, Cecilia Lindqvist, Lars-Göran Ragnarsson och Johannes Wanselow.

Skådespelarna och det konstnärliga teamet finns på plats under pressmötet, visar några scener ur föreställningen och ställer upp för intervjuer.

OSA gärna till Carin Hebelius, presskontakt på Malmö Stadsteater, om speciella intervjuönskemål.

Mer information om uppsättningen, citat från regissören och texter om alla medverkande hittar du i bifogat dokument. Folkets fiende har premiär på Intiman 20 mars 2015.

Hjärtligt välkommen!

Carin Hebelius, informatör/press 040-20 86 76, 0702-27 42 38


Malmö Stadsteater spelar nyskriven dramatik varvat med klassiker på tre scener: Hipp, Intiman och Studion som även omfattar Unga Teatern.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Marc Cary Rhodes Ahead på Fasching i Stockholm. Genre: - Musik
mars
18
kl: 20:00
Stockholm, Fasching, Musik /

Jazzpianisten, keyboardisten, kompositören och producenten Marc Cary är rykande het och aktuell med färska skivan Rhodes Ahead. Han förenar det bästa från Washington D.C.'s vibrerande jazzscen med influenser från allt möjligt, från klassisk indisk musik till hiphop. En pianist och improvisatör i toppform gäster Fasching! Marc Cary startade sin karriär som kompmusiker till den legendariska sångerskan Betty Carter. Efter detta följde samarbeten med namn som Roy Hargrove, Dizzy Gillespie, Erykah Badu, Shirley Horn, Stefon Harris, Q-Tip och â?? förstås â?? Abbey Lincoln. Den sistnämnde hyllades på Marc Carys fantastiska solopianoalbum â??For The Love Of Abbeyâ? förra året. På den pinfärska skivan "Rhodes Ahead" är det istället det det elektroniska pianot som står i centrum. Musiken beskrivs som en "extatisk glädjefest" där både afrikanska rytmer, hardbop, brasilianskt och drum 'n bass bidragit till soundet.
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här