Hitta evenemang i Stockholm
(Afrikanska Mästerverk)

PRESS
17 apr
kl: 16:18

Record Store Day!

Bland årets efterlängtade högtidsdagar har älskarna av musik på vinyl sedan några år tillbaka kryssat för i almanackan när det är dags för Record Store Day. Då snurrar hela världen på 45 eller 33 1/3 varv.

I morgon lördag, den 18 april är det dags igen, och som vanligt har Universal bullat upp med ett starkt startfält från när till fjärran, från Oskar Linnros album på vit vinyl med en tidigare outgiven låt till Metallicas kassett "No Life 'til Leather", från Cortexs klassiska album "Spinal Injuries" med bonus-LP till en läcker box med fem singlar med Small Faces. Här finns singlar med The Who, Simple Minds, Dusty Springfield och Monty Python mfl. Här finns LP med Ebba Grön, Frank Sinatra, Scorpion, Sex Pistols, Electric Wizard och massa fler favoriter.

Som vanligt paras det musikaliska innehållet med ursnygga omslag och läckra foton från förr. 


Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Damir Imamovic på Kägelbanan Södra Teatern i Stockholm. Genre: - Övrigt
maj
10
kl: 20:00
Stockholm, Kägelbanan Södra Teatern, Övrigt /

Damir Imamovic är en av Bosniens och Hercegovina främsta sevdah-artister. Damirs traditionella sevdah är en slags bosnisk blues eller fado med ottomanska rötter, korsbefruktad med modern jazz. â?Sevdahâ? betyder kärlek och â?sevdalinkaâ? är ett sätt att beskriva själen. Denna melankoliska sångstil, som är karaktäristiskt för Bosnien och Hercegovina, uttrycker längtan, passion och obesvarad kärlek. Ordet â??Takht" är av persiskt ursprung och betecknar en scen, en tron, eller ett podium. På bosniska, kroatiska och serbiska blev det bevarat som Tahta vilket betecknar ett podium och Tahtali som betyder platt sång. Detta är i vår nutid en av de viktigaste rötterna inom musikgenren Sevdah. Damir Imamovic Sevdah Takht korsar gränserna mellan existerande genrer och hämtar inspiration från olika traditioner. Efter två mycket framgångsrika skivor med Damir Imamovic Trio och ett par soloalbum tar Damir tillsammans med sitt nya band ett nytt steg i den fortsatta utforskningen av Sevdah-genren. Vid sin sida i Sevdah Takht har Damir ImamoviÄ? den här gången:â?¨ Nenad Kovacic (född 1982, Zagreb, Kroatien) - En trumslagare och utforskare av rytmer med bred erfarenhet och inspiration från Balkanmusiken. Hemma i Zagreb driver han en skola som inriktar sig på afrikanska rytmer. Dessutom skriver Nenad musik för teater samt film och är medlem i flera världsmusikband i sin hemstad. Ivan Mihajlovic (född 1980, Kladovo, Serbien) - En av Belgrads mest spännande unga basister! Förutom att han har medverkat i ett flertal band skriver han även musik för film och teater. Missa inte detta unika konsert med â?Själens musikâ?!
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här