Hitta evenemang i Göteborg
(Jazz)

PRESS
29 maj
kl: 11:33

Lasse Sigfridsson Gör Succé - Etta På Sverigetopplistan!

När Lasse Sigfridsson bestämde sig för att göra slag i saken och spela in sina favoritlåtar från sin tid i Lasse Stefanz hade han målet inställt på en sak, att ta låtarna tillbaks till Nashville i USA och spela in dem på plats, med några av de mest meriterade studiorävarna i countryvärldens huvudstad.

- För det var ofta så när vi satt och valde låtar, att vi lyssnade mycket på låtar från amerikanska countryartister och som vi sedan spelade in, säger Lasse.

Sagt och gjort - under ett par veckor våras spelades albumet in och i förra veckan släpptes det, och ingen kan säga att det var en dum tanke Lasse kommit på. För denna vecka gick albumet "På mitt sätt" rätt upp i toppen på den svenska topplistan!

- Det är helt otroligt. Det är så jag får nypa mig i armen för att se att jag inte drömmer. Visst jag har legat etta på topplistan med Lasse Stefanz och det var såklart kul, men som soloartist, det hade jag aldrig vågat hoppas säger Lasse. Det känns helt underbart!

På skivan samsas countrylåtar från USA som hans gamla band spelat in med ett gäng andra Lasse Stefanz-låtar som Lasse tyckte passade det sound Nashville-killarna kunde erbjuda och resultatet blev precis så bra som han bara vågat drömma om.

- Att få vara på plats och se dessa killar lira på låtar som jag levt med så länge och se när de gjorde dem till något nytt och fräscht var helt fantastiskt. Det ska bli otroligt kul nu är att få ringa till dom och berätta att de ligger etta på den svenska topplistan. För dom är jag Lassie. De tyckte det var kul att jag var döpt efter en hund skrattar Lasse.

Lasses sommar är fullbokad med konserter i alla former. Det är både allsångskvällar, renodlade konserter och som gästartist på olika danskvällar. Bland annat under Dansbandsveckan i Malung.

Lasse Sigfridsson facebookATENZIA RECORDS


Presskontakt: Rickard Werecki Lycknert, pr@werecki.com tfn:0707-178008 

werecki promotion company 

Pressbilder/pressinfo och downloads se: www.werecki.com

Kontakt: Atenzia Records Anneli Yinen via mail: anneli.ylinen@ginza.se

Atenzia Records är ett av Sveriges största oberoende skivbolag med folklighet som sitt motto.Vi startade våren 2011 och vi har släpps över 100 album varav över 40 hamnat på den svenska topplistan och ett tjugotal av dessa på topp 20. Vi har ett flertal grammisnomineringar. Vi har vunnit Manifestpriset tre år i följd och vi fick juryns specialpris på Guldklavengalan 2013. En gala där våra band varit nominerade och vunnit många priser. Atenzia Records ligger mitt i Västergötland i Fåglum (5 km från Nossebro).

Atenzia facebook


werecki promotion company - Promotion mot Press, Radio, Ny media och TV. Projektledning och rådgivning i samband med skivreleaser, teaterpremiärer, konserter, turnéer och krogshower. Promotionturneér, pressdagar med både internationella som nationella artister inom musik, teater och nöjesbranschen.

Besök oss gärna även på: www.werecki.com

Rickard Werecki Lycknert

e-post: pr@werecki.com
telefon: 0707-178008

werecki promotion company - Skivartister, Konserter, Teater, Turnéer och Krogshower.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: Gentlemen & Gangsters på 2lång kvartersscen i Göteborg. Genre: Konsert - Övrigt
juni
03
kl: 20:00
Göteborg, 2lång kvartersscen, Övrigt / Konsert

Speakeasy på 2Lång… ssssh… and all that jazz. Gentlemen & Gangsters bjuder in till Speakeasy-klubb i 20-talsanda på 2Lång. Det blir New Orleans hot jazz med en touch av swing från 20- och 30-talet. Häng med på en resa bakåt i tiden! The Gentlemen & Gangsters play traditional New Orleans hot jazz with a touch of swing. Focusing on authenticity in content and delivery, as well as a solid, driving rhythm, the group strive to play music that moves you and that stays true to the style of jazz giants such as Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Sidney Bechet, Duke Ellington, etc. Playing mainly for the lindy hop community, they perform all over Europe on a regular basis and dancers from all over the world have praised them for their energy, presence, and sensitivity to what matters to a dancing audience. The Gentlemen & Gangsters play jazz music as it was meant to be played: with the flair and sophistication of true gentlemen, yet with the grittiness and brute force of hardened gangsters.  
Biljetter/Info

Evenemang: Brooklyn Lager Bavarian Trio på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juni
05
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Brooklyn Lager Bavarian Trio Nefertiti - Göteborg Fredag 5 juni 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Musik när den är som bäst, jazzen går ett steg längre och punken lever vidare! Det är punk, postmodern jazz, folkmusik från Bayern, improvisation, klassisk musik, Fela Kuti möter Paul Simon i Graceland, ett brett spektrum som landar i en afro-keltisk energibomb. Sean Noonan är trummisen, kompositören, producenten från Brooklyn som beskriver sig själv som en ”irländsk griot”. En som samlar på historier och berättelser under sina resor och möten med människor för att sedan göra om som sina upplevelser till råmaterial som han använder i sin musik. Med inspiration hämtad från dramatikern Samuel Beckett teater av absurdum. Noonan är tidigare känd som trummisen från bandet The HUB som slog igenom på undergroundscenen i Brooklyn 1999, och sedan dess har han medverkat i olika distinkta projekt och samarbetat med artister som Marc Ribot, Susan McKeown, Jamaaladeen Tacuma. Brooklyn Lager Bavarian Trio uppstod av en tillfällighet då Bayernbaserade gitarristen Nobert Burger stötte på Sean Noonan I New York. Mötet resulterade i en god Brooklyn Lager med smak av Bayern! Sean Noonan –tr, storytelling. Norbert Buerger –g. Harry Saltzman –sx www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Lisa Björänge Quintet på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juni
06
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Lisa Björänge Quintet Nefertiti - Göteborg Lördag 6 juni 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Hoob Records presenterar Lisa Björänge Quintet med nysläppta albumet Bang! Lisa Björänge är en jazzvokalist som kommit fram på senare år och kan beskrivas som en av de mest uttrycksfulla rösterna i Sverige. Uppväxt i en jazzmiljö på egna villkor vågar sig Lisa Björänge på en popresa som använder sig av jazzens oändliga möjligheter. Med egna kompositioner och särskilt utvalda poplåtar ur ABBAs och Beatles låtskatter lyckas Lisa lyfta fram texterna samtidigt ge rum för musikerna att växa i. Hon menar att dessa odödligt fina låtar älskar att bli spelade och tål att man tänjer och böjer på dem ordentligt. Tillsammans med de isärplockade ABBA-låtarna samt Beatles favoriten ”Help” varvas de egna alstren. Man kan höra kvintettens alldeles egna sound och attityd. Ett litet paket lekfull musik av bästa märke! Lisa Björänge –s. Klas Toresson –sx. Fabian Kallerdahl –p. Pär-Ola Landin b. Jon Fält –tr. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Vi Drar På Jazzklubb! på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juni
10
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Vi Drar På Jazzklubb! Live: Søndrom + Doglife Nefertiti - Göteborg Onsdag 10 juni 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Vi Drar för sista gången. Ni läste rätt. Den 10 juni är sista omgången av Vi Drar på Jazzklubb! I närmare 4 år har vi i Kartong Inn drivit denna klubb, för en mer jämställd och öppensinnig musikscen i Göteborg. Och i närmare 4 år har vi fått höra och uppleva en enorm mängd fantastisk, nyskapande och totalt hämningslös musik. Tack för det, till alla som gjort denna klubb med oss. Och just för att det är sista gången kan vi inte låta bli att avsluta med ett PANG! En så kallad Grande Finale. Det kommer bli konserter hela kvällen och efter det Avskedsklubben med flera DJ:s och totalhysteri på dansgolvet hela natten lång. Plus en hemlig liveakt. Missa inte finalen av Vi Drar på Jazzklubb! DOGLIFE Doglife spelar fri improviserad musik som rör sig över en högenergisk platå någonstans i frijazzens utmarker och vidare mot en hårdare, mörkare och mer odefinierad terräng. Bandet består av Anna Högberg (Fire! Orchestra, Anna Högberg Attack! och Pombo), Finn Loxbo (Strändernas Svall) och Mårten Magnefors (Dark Horse). Anna Högberg- sax. Finn Loxbo- elbas. Mårten Magnefors- tr. SØNDROM Søndrom är ett relativt nytt tillskott på den Göteborgska pop/ impro-himlen. Med en lite udda sättning skapar trion tillsammans en mäktig och kraftfull ljudbild. Bandmedlemmarna, som har spelat i olika band och konstellationer under flera års tid (Xenia Kriisin, Water Boogie System, Atlantic Driftwood m.fl.) gjorde slag i saken och bildade denna trio förra sommaren. Karin Verbaan- s. synt. Johan Hjalmarsson- tr. Daniel Nordén -basklarinett, g. + Avskedsklubben med dj:s och hemlig livvakt! www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Sisters of Invention på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juni
12
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Sisters of Invention Nefertiti - Göteborg Fredag 12 juni 2015 kl 19.00 Ålder 18 år Ikväll bjuder Sisters of Invention in till releasefest! Systrarna Malin och Karolina Almgren släpper sin andra skiva Navigating! Albumet är inspelat i Svenska Grammofon Studion med Åke Linton bakom mixerbordet. Musiken är skriven, arrangerad och inspelad av systrarna och gästar på två av låtarna gör ingen annan än mästare på saxofon Jonas Kullhammar. Kvällen kommer att bjuda på en fullspäckad jazzkväll. Detta är en kväll ni sent kommer glömma! Det är så totalmusikaliskt och välspelat och proffsigt och spännande och fräscht att man tappar hakan. LIRA#3 Malin Almgren –tr. Karolina Almgren –sx, s. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Mike Stern - Didier Lockwood Band på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juli
07
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Mike Stern - Didier Lockwood Band Nefertiti - Göteborg Tisdag 7 juli 2015 kl 19.00 Ålder 18 år www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Malene Mortensen på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juli
11
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Malene Mortensen Nefertiti - Göteborg Lördag 11 juli 2015 kl 19.00 Ålder 18 år www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Robert Glasper Trio på Nefertiti i Göteborg. Genre: Blues - Musik
juli
31
kl: 19:00
Göteborg, Nefertiti, Musik / Blues

Nefertiti Jazz Club presenterar: Robert Glasper Trio Nefertiti - Göteborg Fredag 31 juli 2015 kl 19.00 Ålder 18 år En supernyhet! Jazzstjärnan Robert Glasper till Nefertiti Med originaltrion Robert Glasper Trio intar han scenen den 31 juli. En sommarkonsert man inte får missa. En fantastisk och grym jazzpianist som samarbetat med artister som Jill Scott, Q-Tip, Kendrick Lamar, Erykah Badu, Mos Def, Norah Jones och många fler. Aktuell med albumet Covered som innehåller instrumentala covers från olika genres. Radiohead, Jhené Aiko, John Legend, Harry Belafonte, Joni Mitchell är några av artisterna vars låtar Glaspers trio tolkar. Han tar jazzen till en ny dimension där han tillsammans med sin hyllade akustiska trio visar vilka råtalanger denna trio är. Robert Glasper –p, keys. Vicente Archer –b. Damion Reid –tr. www.nefertiti.se www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Guitar Festival with Four Styles på Christinae Kyrka i Göteborg. Genre: Övrig musik - Musik
augusti
29
kl: 20:00
Göteborg, Christinae Kyrka, Musik / Övrig musik

Njut av en av de mest populära instrumenten i vår tid i sin underbara mångfald, för när fyra mästare i sin konst träffas är det en garanti för ett förstklassigt konsertupplevelse. Låt ledas genom en värld av akustisk gitarrmusik, höra mångahanda former av uttryck och njuta av ljudet av fyra virtuoser som de skapar - solo och i ensemble bitar - deras musikaliska magi. Under en konsert varje gitarristerna första närvarande utdrag från sin solo repertoarer. Under konserten sedan börjar de utforska olika kombinationer: akustiska finger möter jazz möter flamenco klassisk och så vidare och så vidare, som kulminerade i en mycket unik gitarr kvartett. Fyra starka musikaliska personligheter från fyra musikaliska genrer samman för att presentera en fantastisk spektrum på sitt instrument: gitarr. www.fourstyles.eu Tider Insläpp kl 19.00 Start kl 20.00 Spellängd 2 tim
Biljetter/Info

Evenemang: John Mayall på Pustervik i Göteborg. Genre: Blues - Musik
september
16
kl: 19:00
Göteborg, Pustervik, Musik / Blues

KB West presenterar: John Mayall Pustervik - Stora Klubben - Göteborg Onsdag 16 september 2015 kl 19.00 På scen c:a 20.00 Ålder 18 år Onumrerad ståplats Nu är det klart att en sann blueslegend besöker Sverige hösten 2015. Vi snackar så klart om ingen mindre än engelsmannen John Mayall som kommer till Pustervik i Göteborg den 16 september! Vi har boogie-woogien att tacka för John Mayalls musik. Det tillsammans med uppväxtens ivriga lyssnande på jazz och blues gav inspirationen och begäret till att själv bli musiker. Trots att blues på 40 och 50-talet var ovanligt och att John kände sig som en outsider kunde han inte släppa genren och när Englands första bluesklubb öppnade i början av 60-talet blev han istället en av många anhängare inom den nya bluesboomen. I trettioårsåldern startade han sitt egna bluesband The Bluesbreakers som efter enträget arbete blev alltmer populära. När Eric Clapton anslöt sig i bandet fick gruppen sin största succé med plattan Bluesbreakers från 1966. Sedan Clapton lämnat för att bilda Cream kom Mayalls grupp att bli en ’skola’ för många blivande stora musiker inom blues och bluesorienterad rock såsom Peter Green, John McVie och Mick Taylor. Under tidigt 1970-tal flyttade Mayall till Los Angeles i USA. Under 70-talet gjorde han uppmärksammade inspelningar med musik av blandad jazz, rock och blues tillsammans med välkända musiker som Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor och Harvey Mandel. 1982 startade Mayall om sitt band Bluesbreakers på nytt, tillsammans med Mick Taylor och John McVie. Bandet finns fortfarande, men nu med andra musiker. Med sig på Pusterviks scen har han Rocky Athas – gitarr, Greg Rzab – bas och Jay Davenport – trummor. Missa inte! kulturbolaget.se www.pustervik.nu www.pusterviksbiljetter.com Pusterviks Biljetter Facebook
Biljetter/Info

Evenemang: Melody Gardot på The Theatre – Gothia Towers i Göteborg. Genre: Musik Jazz - Övrigt
november
29
kl: 19:30
Göteborg, The Theatre – Gothia Towers, Övrigt / Musik Jazz

Vi är väldigt glada att meddela att den internationellt bästsäljande sångerskan, låtskrivaren och musikern Melody Gardot äntligen kommer tillbaka till Sverige för en konsert på Gothia Theatre i Göteborg den 29 november! Melody behöver ingen närmare presentation för Sverige. Hon har själv på ett utomordentligt sätt presenterat sig för den svenska publiken under de senaste åren via sina album, TV-program och flera utsålda och hyllade konserter. Med albumet ”My One And Only Thrill” från 2009 vann Melody Gardot svenskarnas hjärtan. Albumet sålde mer än 1,5 miljoner exemplar och gav oss låtar som blivit moderna klassiker. I Sverige blev det årets bäst säljande album och kvalificerade för dubbel platina. Den 29 maj i år släpps nya albumet ”Currency Of Man” och här har Melody återigen samarbetat med den Grammy-vinnande producenten Larry Klein (producent för ”My One And Only Thrill”). Det efterlängtade albumet är en intensivt kreativ milstolpe, som överskrider musikaliska genrer som jazz, blues, R&B och erbjuder en mix av sociala och musikaliska uttalanden. Melody Gardot har en fantastiskt vacker och helt unik röst och en utstrålning som andas både skönhet, styrka och skörhet. Med en naturlig talang och musikalisk finess har Sverige verkligen tagit henne till sitt hjärta. Ett färskt exempel på hennes storhet både som människa och artist är programmet ”Det handlar om livet” som sändes på SVT2 i mars i år, där ALS-sjuke Roberts högsta dröm gick i uppfyllelse då han fick ett långt och gripande möte med Melody efter hennes konsert på Dalhalla 2013. Det är en ära för oss att återigen få hälsa denna stjärna tillbaka till Sverige i höst! Lokal: The Theatre – Gothia Towers
Biljetter/Info

Evenemang: Bo Kaspers Orkester på Draken i Göteborg. Genre: Show - Show
december
03
kl: 19:30
Göteborg, Draken, Show / Show

Singelaktuella Bo Kaspers Orkester på Nordenturné i höst Under två års tid har Bo Kaspers Orkester jobbat med sitt nya material. Nyligen släpptes singeln “Sommaren” och i oktober kommer deras elfte album, inspelat i den legendariska Atlantisstudion. I höst får publiken chansen att höra de nya låtarna live när bandet ger sig ut på en stor Nordenturné. Den 19 november är det Sverigepremiär i Uppsala och därefter spelar Bo Kaspers Orkester även i bland annat Linköping, Malmö, Göteborg, Vara, Örebro, Västerås och Stockholm. Bo Kaspers Orkester har i över 20 år blandat pop, soul, jazz och visor i klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Låt mig komma in”, ”Amerika”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Efter sångaren Bo Sundströms medverkan i “Så mycket bättre” 2013, där artister som Lill Lindfors, Ebbot och Agnes tolkade deras låtar, är nu Bo Kaspers Orkester återigen aktuella med nytt material. Den 17 april släpptes den nya singeln Sommaren” och i höst kommer ett nytt album. Bo Kaspers Orkesters elfte skiva är inspelad i den klassiska Atlantisstudion där även ABBA, Elvis Costello, Monica Zetterlund och Robyn skapat sina låtar. På albumet har Bo Kaspers Orkester gått tillbaka till sina jazziga rötter och återskapat samma närvaro och känsla som när de spelar live. – Nu är det dags att låta Bo Kaspers vara Bo Kaspers, för att travestera tv-serien Vita Huset, hälsar bandet. Den Grammis-belönade orkestern är ett av Nordens mest uppskattade liveband. Under sin senaste turné fick bandet högsta betyg av bland annat DN, som skrev att ”Bo Kaspers Orkester spelar i en klass för sig”. I höst får publiken möjlighet att höra låtarna från den kommande skivan live när bandet ger sig ut på en lång Nordenturné. Höstspelningarna har premiär i Norge den 12 november och kommer till Sverige och Uppsala den 19 november. Redan i sommar gör dock Bo Kaspers Orkester en kort turné i Norge och Sverige. Bo Kaspers Orkester består av Bo Sundström (sång, gitarr), Michael Malmgren (bas), Fredrik Dahl (trummor) och Mats Schubert (klaviatur).
Biljetter/Info

Evenemang: Tower Of Power på Trädgårn i Göteborg. Genre: Musik Jazz - Övrigt
december
07
kl: 20:00
Göteborg, Trädgårn, Övrigt / Musik Jazz

I nästan 50 år har Tower Of Power framfört sin egna typ av soulmusik. De uppträder regelbundet inför utsålda hus över hela världen och senast de var i Sverige spelade de på ett utsålt Nalen i Stockholm hösten 2014. Nu är det klart att den legendariska amerikanska funksoul-gruppen återvänder till Sverige för en konsert på Trädgår´n i Malmö den 7 december! Redan 1968 introducerade de sitt unika musik-varumärke till sina fans. Deras sound kan vara svårt att sätta i ett fack men bandets ledare och grundare, Emilio Castillo, har sagt "What Tower plays is urban soul music". Tower Of Powers rytmsektion skapar ett "groove" som man inte hittar hos något annat band. Den kraftfulla blåssektionen är unik och sättet de närmar sig allt, från att skriva och arrangera låtar till att framföra dem, är helt deras eget. Tillsammans med en enastående sångare är Tower Of Power en av de mest dynamiska grupper som någonsin stått på en scen. Även om de bytt medlemmar genom åren har Tower Of Power alltid varit trogna sig själva, sin musik och dess rötter och de har aldrig misslyckats med att tillfredsställa sin publik. När de kommer till Malmö i december kan vi förvänta oss allt ifrån Philly- och Motown-soul till ljuva ballader, R&B, funk och disco. Det blir en tidlös och klassisk upplevelse som framförs av musiker som varit hängivna sin musik i snart femtio år! Lokal: Trädgårn
Biljetter/Info

Evenemang: Bo Kaspers Orkester på Draken i Göteborg. Genre: Show - Show
december
10
kl: 19:30
Göteborg, Draken, Show / Show

Singelaktuella Bo Kaspers Orkester på Nordenturné i höst Under två års tid har Bo Kaspers Orkester jobbat med sitt nya material. Nyligen släpptes singeln “Sommaren” och i oktober kommer deras elfte album, inspelat i den legendariska Atlantisstudion. I höst får publiken chansen att höra de nya låtarna live när bandet ger sig ut på en stor Nordenturné. Den 19 november är det Sverigepremiär i Uppsala och därefter spelar Bo Kaspers Orkester även i bland annat Linköping, Malmö, Göteborg, Vara, Örebro, Västerås och Stockholm. Bo Kaspers Orkester har i över 20 år blandat pop, soul, jazz och visor i klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Låt mig komma in”, ”Amerika”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Efter sångaren Bo Sundströms medverkan i “Så mycket bättre” 2013, där artister som Lill Lindfors, Ebbot och Agnes tolkade deras låtar, är nu Bo Kaspers Orkester återigen aktuella med nytt material. Den 17 april släpptes den nya singeln Sommaren” och i höst kommer ett nytt album. Bo Kaspers Orkesters elfte skiva är inspelad i den klassiska Atlantisstudion där även ABBA, Elvis Costello, Monica Zetterlund och Robyn skapat sina låtar. På albumet har Bo Kaspers Orkester gått tillbaka till sina jazziga rötter och återskapat samma närvaro och känsla som när de spelar live. – Nu är det dags att låta Bo Kaspers vara Bo Kaspers, för att travestera tv-serien Vita Huset, hälsar bandet. Den Grammis-belönade orkestern är ett av Nordens mest uppskattade liveband. Under sin senaste turné fick bandet högsta betyg av bland annat DN, som skrev att ”Bo Kaspers Orkester spelar i en klass för sig”. I höst får publiken möjlighet att höra låtarna från den kommande skivan live när bandet ger sig ut på en lång Nordenturné. Höstspelningarna har premiär i Norge den 12 november och kommer till Sverige och Uppsala den 19 november. Redan i sommar gör dock Bo Kaspers Orkester en kort turné i Norge och Sverige. Bo Kaspers Orkester består av Bo Sundström (sång, gitarr), Michael Malmgren (bas), Fredrik Dahl (trummor) och Mats Schubert (klaviatur).
Biljetter/Info

Evenemang: Bo Kaspers Orkester på Draken i Göteborg. Genre: Show - Show
december
11
kl: 19:30
Göteborg, Draken, Show / Show

Singelaktuella Bo Kaspers Orkester på Nordenturné i höst Under två års tid har Bo Kaspers Orkester jobbat med sitt nya material. Nyligen släpptes singeln “Sommaren” och i oktober kommer deras elfte album, inspelat i den legendariska Atlantisstudion. I höst får publiken chansen att höra de nya låtarna live när bandet ger sig ut på en stor Nordenturné. Den 19 november är det Sverigepremiär i Uppsala och därefter spelar Bo Kaspers Orkester även i bland annat Linköping, Malmö, Göteborg, Vara, Örebro, Västerås och Stockholm. Bo Kaspers Orkester har i över 20 år blandat pop, soul, jazz och visor i klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Låt mig komma in”, ”Amerika”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”. Efter sångaren Bo Sundströms medverkan i “Så mycket bättre” 2013, där artister som Lill Lindfors, Ebbot och Agnes tolkade deras låtar, är nu Bo Kaspers Orkester återigen aktuella med nytt material. Den 17 april släpptes den nya singeln Sommaren” och i höst kommer ett nytt album. Bo Kaspers Orkesters elfte skiva är inspelad i den klassiska Atlantisstudion där även ABBA, Elvis Costello, Monica Zetterlund och Robyn skapat sina låtar. På albumet har Bo Kaspers Orkester gått tillbaka till sina jazziga rötter och återskapat samma närvaro och känsla som när de spelar live. – Nu är det dags att låta Bo Kaspers vara Bo Kaspers, för att travestera tv-serien Vita Huset, hälsar bandet. Den Grammis-belönade orkestern är ett av Nordens mest uppskattade liveband. Under sin senaste turné fick bandet högsta betyg av bland annat DN, som skrev att ”Bo Kaspers Orkester spelar i en klass för sig”. I höst får publiken möjlighet att höra låtarna från den kommande skivan live när bandet ger sig ut på en lång Nordenturné. Höstspelningarna har premiär i Norge den 12 november och kommer till Sverige och Uppsala den 19 november. Redan i sommar gör dock Bo Kaspers Orkester en kort turné i Norge och Sverige. Bo Kaspers Orkester består av Bo Sundström (sång, gitarr), Michael Malmgren (bas), Fredrik Dahl (trummor) och Mats Schubert (klaviatur).
Biljetter/Info

Hämta fler evenemang

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här