ResetMalmö Konserthus - Evenemang i Stockholm. Sök efter Malmö Konserthus eller liknande evenemang i Stockholm

Hitta evenemang i Stockholm
(Malmö Konserthus)

Bild på Sebastian Lingserius
PRESS
4 sep
kl: 17:00

Sebastian Lingserius "mover" 9-10 September

Det finns många movers där ute. Några är släkt till naturen, några driver från plats till plats, och några är från förr. Men det finns andra…

Fyra performers vid en lägereld, ett pussel, en resväska, några tältstolar, och en öppen scen där golvet flyttas runt till synes helt utan motiv, som om det vore någonting annat. En ständig förändring av det som kan anses vara stabilt och fixerat.

Att benämna någon som Mover är att kategorisera, att låsa in den i en språklig återvändsgränd. Därför ämnar verket att beslagta detta begrepp och fabricera ett nytt innehåll för den idag, att skapa ett utrymme för nya möjligheter, ett flow av fysiska och mentala aktiviteter som inte bara vill skifta dansens ideal, utan också prövar ut olika strategier att röra sig mellan olika sociala sammanhang som en spion, kameleont, eller än bättre, en MOVER.

Verket vill angripa idén om essensialism och determinism, genom ett försök till tillblivelse, försöka transformera sina Performers till att bli Movers genom en samling fysiska och mentala praktiker, helt utan skeptism, totalt naiva, fullkomligt underbara.

Koreografen och performern Sebastian Lingserius intresserar sig för hur filosofiska koncept kan användas till att skapa kroppsliga ramar för att tänka om kring socialt beteende. Hans verk betonar ofta olika sätt att undvika återkommande rörelsemönster. Att insistera på kroppens möjlighet att transformeras och att flytta dansens perspektiv.

Koreografi: Sebastian Lingserius. Movers/Performers: Dan Johansson, Allison Ahl, Love Källman and Sanna Söderholm.Välkommen 9 september kl 20.00. Sebastian Lingserius "MOVER" visas på MDT 9-10 september.

Läs mer om "MOVER":

http://mdtsthlm.se/artists/sebastian-lingserius-mover/

För pressbilder "MOVER":

http://www.mynewsdesk.com/se/stories/search/images?utf8=%E2%9C%93¤t_site=se&type_of_medias=Image&query=mdt+%2B+mover&media=&sites%5B%5D=se&locales%5B%5D=en&subject=&g_region=&date_mode=between&date_start=&date_end=&date_on=

Hela höstprogrammet kan ni läsa mer om på vår hemsida: http://mdtsthlm.se

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Hanna Erlman

hanna@mdtsthlm.se

mdtsthlm.se

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.


________
Om Kulturdirekt
Kulturdirekt samlar Stockholms fria kulturliv på webben och i Kulturhuset vid Sergels torg. Som medlemsförening är vårt primära syfte är att underlätta mötet mellan Stockholmsregionens kulturarrangörer och kulturkonsumenter. Vi är det fria kulturlivets demokratiska plattform där alla medlemmar, på lika villkor, ska ha möjlighet att exponeras i ett relevant och kvalitativt forum.

Visa:

15 30 60 120 240
Hittade inga evenemang!
Vet du något som andra inte får missa?Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här