Menu

Deportees

Jönköping

Jönköpings Teater
onsdag, 1 november 2023 kl:19:00

Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ”People Are A Foreign Country”.
Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans.
”People Are A Foreign Country” är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst.
Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr) och Thomas Hedlund (trummor). Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” samt två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.
Med en av landets mest storslagna och känslostarka låtkataloger i ryggen presenterar man nu en stor Sverige-turné hösten 2023. Turnépremiären är på Jönköpings Teater!
På kvällens föreställning på Jönköpings Teater är Dreaming Wild med som support act!
Gemensamt för nästan all bra musik är förmågan att bygga en värld i världen. Ett självförsörjande kosmos där till och med det mest privata förvandlas till något universellt – en plats där allt hänger ihop. Den debuterande Umeå-duon Dreaming Wild har tilldelats en avundsvärd mängd av denna särskilda kraft. I deras varmt melankoliska ljudvärld skildras gamla älskare, vänner och grusade planer med en sällsynt ärlighet. Spöken – nya som gamla – hemsöker deras atmosfäriska indiefolk och resultatet är uppriktigt, humanistiskt och framför allt fyllt till brädden med hjärta. Gillar man Phoebe Bridgers, Cat Power och Fleetwood Mac är chansen stor att man hittar ett nytt favoritband i Dreaming Wild.
Dreaming Wild består av Kajsa Bergsten (Masshysteri, INVSN, Honungsvägen) och Daniel Berglund (Säkert!, Isolation Years, Honungsvägen).
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
Luger i samarbete med Destination Jönköping
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Support act: 19:00
Deportees: 20:00-21:30 cirka. Exakt sluttid kan ej garanteras.
Paus:
Nej.
Åldersgräns:
13 årsgräns
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300. Telefontid måndagar 09:30-16:30, lunchstängt 12:00-13:00.


Deportees
2024-07-27 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada



Deportees
2024-09-04 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

onsdag, 1 november 2023 kl: 19:00

Plats

Jönköping, Jönköpings Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

365

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad