Menu

Marie Fredriksson Med Band

Malmö

Malmö Konserthus
fredag, 7 mars 2014 kl:19:30

Presenteras av Kulturbolaget & Live Nation

Marie Fredriksson på efterlängtad turné!

Marie Fredriksson är en av Sveriges största och mest älskade artister och nu är hon tillbaka med nytt album på svenska och solo-turné!

Den 20 november släpptes Marie Fredrikssons album "Nu!" och i februari åker hon ut på en efterlängtad turné.

I september kom första smakprovet från hennes nya album - singeln ”Kom vila hos mig”. Det är Maries första på svenska sedan balladen ”Där du andas” som toppade svenska singellistan för sju år sedan. Senast Marie kom med ett helt nyinspelat album på svenska var 1996, "I en tid som vår". Där fanns förutom titellåten bl.a klassikern "Tro" och vi kan förstås förvänta oss den och flera av Maries stora hits som "Ännu doftar kärlek", "Efter stormen", "Sparvöga" och många fler tillsammans med några av de nya låtarna på turnén.

- Det var år 2000 som jag senast turnerade med mina svenska låtar och jag har längtat! Ser så mycket fram emot denna turné med premiär på "hemmaplan" i Helsingborg!

Albumet ”NU!” som släpptes 20 november och är producerat av Maries man Mikael Bolyos tillsammans med Christoffer Lundquist.

Musikerna på turnén är; Mikael Bolyos –keyboard, Pelle Alsing – trummor, Christoffer Lundquist – gitarr, Surjo Benigh – bas och Jokke Pettersson – gitarr.

År 2000 kom Maries samlingsalbum ”Äntligen” som blev en enorm framgång och sålde 340.000 ex och Marie gjorde den sommaren en stor utomhusturné. Två år senare drabbades hon av en hjärntumör men har på ett alldeles sensationellt sätt återhämtat sig från den svåra tiden. Förutom tre framgångsrika konstutställningar har Marie bl a släppt den engelskspråkiga plattan ”The Change” (2004) och albumet "Min Bäste Vän" (2006) där Marie tolkat sina favoritlåtar. 2007 släpptes samlingen ”Tid för tystnad – Marie Fredrikssons ballader” och dessutom har hon hunnit med två Roxette-album ”Charm School (2011)” och ”Travelling” (2012) samt en världsturné med Roxette som pågick i nästan två år.

Åldersgräns: 13 år

Datum / Tid

fredag, 7 mars 2014 kl: 19:30

Plats

Malmö, Malmö Konserthus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

500 - 590

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad