Menu

Midnattsloppet Malmö 5:e Sept 2015

Malmö

Stortorget
lördag, 5 september 2015 kl:21:30

Midnattsloppet är ett 10 km långt löplopp som arrangeras i 4 städer, Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Malmö. Det som gör Midnattsloppen spännande och unikt är den sena starttiden, kringarrangemangen för deltagare och publik och framförallt stämningen och atmosfären som infinner sig en Midnattsloppskväll. Vi lovar att du inte hittar samma känsla på något annat arrangemang.

Stortorget är ett torg belägen i Malmö. Det börjad anläggas 1538 i samband med nedrivandet av Heligandsklostret som med sin kyrkogård upptog ca 70% av det blivande torgets yta. I en notis omtalas platsen 1542 som thet ny torg. Det ståtliga rådhuset, Nordens vid den tiden största i sitt slag, beläget utmed torgets östra sida kunde tas i bruk 1547.

Vid Stortorget ligger bl.a. landshövdingeresidenset, Malmö rådhus, Kockska huset, Hotell Kramer, och Apoteket Lejonet. Mitt på torget står en ryttarstaty av kung Karl X Gustav, skulpterad av John Börjeson och tillkommen i samband med Slöjd- och Industriutställningen i Malmö 1896. Initiativtagare till statyn var framför allt tidningsmannen och politikern Carl Herslow samt historieprofessorn Martin Weibull.

Datum / Tid

lördag, 5 september 2015 kl: 21:30

Plats

Malmö, Stortorget

Karta (Google)

Typ

Sport

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad