Menu
Augustine, Markus Krunegård x2, Amaarae och Wednesday – här är dagens släpp till Way Out West!

Augustine, Markus Krunegård x2, Amaarae och Wednesday – här är dagens släpp till Way Out West!

26 feb kl: 14:00

Way Out West är festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 8–10 augusti i sommar. I förra veckan släppte festivalen biljetter för en- och två dagar, och idag släpps ytterligare fem akter till sommarens stora fest. Välkomna Augustine, Barry Can´t Swim [UK], Amaarae [GH / US], Wednesday [US] och Markus Krunegård, som kommer att göra två spelningar på festivalen – en vanlig spelning i Slottsskogen, och en Stay Out West-spelning där han framför hela sitt finskspråkiga album Nokia & Ericsson i sin helhet – till Way Out West!

Jörlandasonen Augustine gjorde i helgen en lika slutsåld som hyllad spelning på Trädgår´n i Göteborg – i sommar fortsätter magin i Slottsskogen. Markus Krunegård är en av landets mest inflytelserika artister och har sedan solodebuten 2008 fört hela Sverige till sång med sina välsvarvade låttexter. Med sitt unika uttryck har han sålt ut turné efter turné och satt en helt egen standard för hur pop på svenska både kan och ska låta. På Way Out West kommer Markus att göra två spelningar, dels en vanlig i Slottsskogen och dels en på Stay Out West där han framför hela sitt första soloalbum på finska, Nokia & Ericsson, från början till slut.

Låtar som kretsar kring väntan på att något stort ska hända har alltid varit ett centralt narrativ inom indierock men få bär stafettpinnen med större finess än Wednesday. De autofiktiva berättelserna utspelar sig i Asheville i North Carolina och är roliga, mörka och tragiska.

Den värme som genomsyrar Barry Can’t Swims musik är av en särskild sort. En somrig, lätt melankolisk energi som binder samman hans lika bekanta som egensinniga mix av organisk house, jazz, stråkarrangemang och afrobeat – inte sällan toppat med själfulla vokala fragment. Ghanansk-amerikanska Amaarae är en modern artist i ordets rätta bemärkelse, och på förra årets Fountain Baby bröt hon både regler och öppnade dörrar. Att albumet belönades med en Best New Music-stämpel och gavs 8.7 på Pitchforks tiogradiga tastemakerskala är självklart ingen slump.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:


Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Big Thief [US]
Sampha [UK]
Barry Can´t Swim [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
Slowdive [UK]
Markus Krunegård
L´Impératrice [FR]
Alvvays [CAN]
Amaarae [GH / US]
Augustine
Wednesday [US]
J Hus [UK]
Kenya Grace [UK]
Tkay Maidza [ZW / AUS]
Yaya Bey [US]

Fler akter tillkommer löpande fram till festival.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad