Menu
Big Thief [US] och Sampha [UK] klara för Way Out West!

Big Thief [US] och Sampha [UK] klara för Way Out West!

1 feb kl: 10:00

Way Out West, festivalen som intar Slottsskogen i centrala Göteborg mellan den 8–10 augusti, gjorde i förra veckan klart med de amerikanska indierockarna The National. I dag släpps ytterligare två artister, båda av högsta internationella klass i form av ett av folkrockens just nu bästa band, Big Thief, och den högljutt tystlåtna Londonartisten Sampha.

Det existerar fortfarande bra band. Givetvis. Men väldigt kan mäta sig med Big Thief. Sammanlänkade av en nästan telepatisk kommunikation utforskar den amerikanska kvartetten de allra djupaste möjligheterna av att vara ett band på ett sätt som både är sökande, organiskt och djupt intuitivt. När de tillfrågades vad deras hemlighet var hänvisade sångerskan och gitarristen Adrienne Lenker helt enkelt till magi. Övernaturligt eller ej, klart står att ödmjuka Big Thiefs hoppingivande framgångssaga har förvandlat dem till ett av samtidens mest inflytelserika och älskade band.

Samphas mystiska musik har alltid burit på en spirituell kvalité. Meditativ, tidvis plågad, tålmodig och tidlöst vacker letar den sig förbi de mest välbevakade av försvar. Och när Sampha, beväpnad med en av de mest lättigenkännliga rösterna vi har, äntligen släppte sitt debutalbum ’Process’ 2017 så förvandlade den inte bara honom till en global ikon utan den förändrade också den samtida musiken i stort.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Ett begränsat antal Early Bird-biljetter till festivalen finns till försäljning i detta nu via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:


Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Big Thief [US]
Sampha [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
J Hus [UK]
Kenya Grace [UK]
Yaya Bey [US]

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad