Menu
Evenemangsnäringens klimatmöte intar Way Out West för andra året i rad – här är hela programmet

Evenemangsnäringens klimatmöte intar Way Out West för andra året i rad – här är hela programmet

4 aug kl: 08:06

Om en vecka startar Way Out West. Men timmarna innan festivalen slår upp entréportarna till Slottsskogen samlas världsledande forskare, prisade artister och aktivister, disruptiva konstnärer och opinionsbildare, och progressiva företagsledare för att diskutera hur festivaler och evenemang kan påskynda beteendeförändringar, systemskiften och klimatomställningen i stort. Nu presenteras programmet för Greentopia i sin helhet.

– Nu vet vi äntligen, med hjälp av helt färsk statistik, att det säljs cirka 20 miljoner evenemangsbiljetter i Sverige varje år. Det gör att evenemangen möter väldigt många människor under ett år och det gör att vi tillsammans med det svenska folket kan driva förändring, säger Joppe Pihlgren som är verksamhetsledare på Svensk Live.

Årets klimatmöte djupdyker i temat evenemang som förändrande kraft. På scen finns bland annat artisterna José Gonzalez och Sara Parkman, konstnären och författaren Simon Stålenhag, opinionsbildare som Gurgin Bakirciouglu och Linnéa Claeson, samt representanter från Spotify, Greenpeace, Roskildefestivalen, Locker Room Talk och Climate Live. Klimatmötet leds av Isabelle McAllister och Andreas Magnusson, samt flera forskare från Stockholm Resilience Centre.

– Varje bransch borde ha ett årligt klimatmöte. Om vi ska åstadkomma den snabba och storskaliga omställningen som forskare menar krävs, så behöver alla delar av samhället vara med. Festivaler och evenemang har en unik plattform och potential att sprida budskap, visualisera olika framtider, och väcka engagemang och krisinsikt hos allmänheten, säger Louise Lindén, innovationschef för LiveGreen och en av arrangörerna av klimatmötet Greentopia.

Greentopia Program 2023:
10 augusti kl 13-16 på Auktionsverket Kulturarena

Klimatet – vad är vägen framåt där alla är med? med forskaren Kevin Noone, Sara-Elvira Kuhmunen (Sáminourra), aktivisten Elleonora Ali Uddman (Fridays For Future) och Mattias Godmann (2030-sekretariatet)

Fantasi – hur kan evenemang gestalta framtiden? med konstnären Simon Stålenhag, forskaren Andrew Merrie, Tove Blomgren (EY Doberman) och klimataktionchefen Hanna Grahn (Spotify).

Framtiden – hur kan evenemang väcka hopp i klimatkrisens tid? med Roskildefestivalens filantropichef Kara Djurhuus.

11 augusti kl 9-16 på Auktionsverket Kulturarena

Motstånd – hur kan evenemang hjälpa oss att lämna det gamla, och träda in i det nya? med Martin Hultman (grundare av världens första institut för studier inom klimatförnekelse på Chalmers), Shanga Aziz (Locker Room Talk) och opinionsbildaren Gurgin Bakirciouglu.

Hållbar & inre utveckling – hur kan en inre och yttre resa hjälpa oss att ställa om evenemangsbranschen? med Jakob Trollbäck och Louise König (New Division, som tagit fram det visuella språket för FN:s Globala Mål)

Rampljuset – hur kan kulturens och idrottens stjärnor inspirera till handling? med artisterna José Gonzalez och Sara Parkman, samt elitidrottarna och aktivisterna Linnéa Claeson och Emil Johansson Kringstad.

Publiken – hur kan evenemang påverka människors beteenden, självbild och egenmakt? med Ida Lemoine (Beteendelabbet), Kata Nylén (Klimatpsykologerna) och forskaren Fredrik Lindencrona.

Aktörerna – hur kan vi skapa win-win-win, för oss, våra partners och planeten? med Gustav Martner (Greenpeace), Fanny Sjödin (SkiStar) och hållbarhetsexperten Linnéa Vågen Svensson.

Omvärlden – hur kan evenemang förändra våra system? med Linda Vermaat (Innofest), Ol Johan Gaup (Sami Easter Festival) och Claudia Kvarnborg (Climate Live)

Om Greentopia
I
Greentopia går evenemangsnäringen samman med ett antal svenska städer för att minska det gemensamma klimatavtrycket, med fokus på de områden som ger mest klimatnytta vid evenemang: transport, mat och dryck samt textil. Anslutna till Greentopia arbetar målmedvetet för att minska de klimatavtryck som evenemangen medför, men ska också arbeta aktivt för att påverka besökare och andra intressenter för att tillsammans bidra till målet om klimatneutrala städer 2030. Klimatmötet arrangeras av Svensk Live, Stockholm Resilience Centre, Föreningen LiveGreen, Göteborg & Co och Way Out West. Läs mer här.

Om Way Out West
Way Out West är musikfestivalen som går av stapeln i Slottsskogen, Göteborg den andra helgen i augusti varje år. Förutom ett hundratal artister presenterar festivalen ett prisbelönt vegetariskt matutbud och ett premiärtätt filmprogram. Hållbarhet har varit en stor del av Way Out Wests DNA sedan starten och festivalen har i många år använt sin plattform för att lyfta viktiga samhällsfrågor, sida vid sida med insatser för att själva sänka sina egna utsläpp.

Kontaktuppgifter:
Way Out West: Liza Nilsson • liza@luger.se • 070-390 95 05
Svensk Live (arrangör): Joppe Pihlgren • joppe@svensklive.se
LiveGreen (arrangör): Louise Lindén • louise@livegreen.se • 073-4427810
Stockholm Resilience Centre (arrangör): Per Olsson: per.olsson@su.se • 073-707 87 97
Frågor om pressackreditering och intervjuer med talare: louise@livegreen.se • 073-4427810

Pressbilder laddas ner här

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad