Menu
Tems [NG] och Jessie Ware [UK] klara för Way Out West!

Tems [NG] och Jessie Ware [UK] klara för Way Out West!

16 apr kl: 10:05

Way Out West är festivalen som går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i Göteborg. Sedan tidigare står det klart att artister som Fred Again.., Queens of the Stone Age, PJ Harvey och Air kommer att stå på festivalens scener. I dag släpps ytterligare två akter till sommarens fest – nigerianska afrobeatsstjärnan Tems [NG] och discodrottningen Jessie Ware [UK].

Trots att ha samarbetat med rojaliteter som Drake, Justin Bieber och Wizkid och den uppmärksamhet som följde, så har Tems förblivit lojal till det unika uttryck som en gång etablerade hennes som ledstjärna för den alternativa scenen i Nigeria. Ett uttryck som kanske bäst beskrivs som en fusion av alt-R&B, afrobeats och nesoul framförd med en förhäxande emotionell intensitet. 2024 kommer Tems efterlängtade debutalbum att släppas och ska man döma av de redan släppa singlarna ’Me & U’ och ’Not An Angel’ så har vi ett mästerverk att vänta.

Historien upprepade sig då behovet av dekadent, livsbejakande kultur exploderade efter en viss pandemi. Såsom disco. Men även om flera av hennes artistkollegor experimenterade med just disco, så var det ingen som gjorde det med samma passion, träffsäkerhet och hängivelse som Jessie Ware. Ja, där andra endast injicerade sin popmusik med element från genren så omfamnade den brittiska singer-songwritern traditionens queera rötter och förvandlade den till något djupt samtida. 2023 års album ´That! Feels Good!´ är hur bra som helst – räkna med att hennes spelning i Slottsskogen blir något liknande.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:

Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Big Thief [US]
Air play Moon Safari [FR]
Sampha [UK]
Barry Can´t Swim [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
Tems [NG]
Slowdive [UK]
Jessie Ware [UK]
André 3000: New Blue Sun Live [US]
Markus Krunegård
L´Impératrice [FR]
Ellen Krauss
Thee Sacred Souls [US]
Alvvays [CAN]
Amaarae [GH / US]
Augustine
Nation of Language [US]
Wednesday [US]
serpentwithfeet [US]
Chase & Status DJ-Set [UK]
Overmono [WLS]
Blondshell [US]
J Hus [UK]
Elmiene [UK]
Kenya Grace [UK]
Karen Nyame KG [UK]
Eris Drew & Octo Octa [US]
Bibi Seck [BE]
Yung Singh [UK]
Muva of Earth [UK]
Tkay Maidza [ZW / AUS]
Glass Beams [AUS]
Yaya Bey [US]

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad