Menu
The Smile [UK] klara för Way Out West!

The Smile [UK] klara för Way Out West!

8 dec kl: 10:00

Way Out West, festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 8–10 augusti nästa år, har hittills bekräftat akter som Fred again.., PJ Harvey och Loyle Carner. I dag läggs ytterligare en akt till på listan – The Smile [UK], bandet bestående av Radiohead-medlemmarna Thom Yorke och Jonny Greenwood samt den renommerade jazztrummisen Tom Skinner.

Att sänka insatsen är ett beprövat knep för att frigöra kreativitet, vilket antagligen är ett av skälen till att Radioheads huvudsakliga låtskrivare Thom Yorke och Jonny Greenwood bestämde sig för att bilda The Smile. Och precis som Radiohead så är The Smile en häxbrygd av musikaliska influenser. Indie, punk, progressiv rock, folk, jazz, afrobeat och modern klassisk musik – bara för att nämna ett par. Lägger man dessutom till den renommerade jazztrummisen Tom Skinner, vars resumé rymmer arbete med Sons of Kemet och Floating Points, så uppstår en alldeles särskild spännkraft mellan de rytmiska elementen och de eklektiska kompositionerna. Och ovanför allt svävar Yorkes hemsökta tenorröst och den spegel han håller upp mot en absurd samtid. Att få se Thom Yorke på en scen i Slottsskogen har länge stått högt upp på önskelistan, och i sommar händer det äntligen!

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Ett begränsat antal Early Bird-biljetter till festivalen finns till försäljning i detta nu via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:

Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Loyle Carner [UK]
J Hus [UK]
Kenya Grace [UK]
Yaya Bey [US]

Fler akter tillkommer löpande fram till festival

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad