Menu
Ytterligare en headliner klar för Way Out West – The National [US]!

Ytterligare en headliner klar för Way Out West – The National [US]!

25 jan kl: 10:00

Way Out West är festivalen som intar Slottsskogen i centrala Göteborg mellan den 8–10 augusti i sommar. Tidigare står det klart att akter som Fred again.., Pulp, The Smile och Queens of the Stone Age kommer till festivalen, och idag fyller man på med ytterligare en huvudakt – indielegendarerna The National [US].

Skaran av band som är lika bra eller bättre än vad de var för 20 år sedan är allt annat än månghövdad. Indierock-legendarerna The National är dock inte bara medlemmar i den exklusiva klubben utan också en av dess huvudsakliga fanbärare. De rika kompositionerna, det osjälviska samspelet, den lågmälda känslomässiga intensiteten tillsammans med croonern Matt Berningerns lika träffsäkra som abstrakta betraktelser har utvecklats till något som är större än rockmusik. Idag tävlar den hyllade kvintetten från USA bara med sig själva.

2023 släppte bandet inte bara en utan två nya skivor. Först den meditativt, lågmälda ’The First Two Pages of Frankenstein’ där bandet även samarbetade med akter som Taylor Swift och Sufjan Stevens men även bonusen ’Laugh Track’ där både Phoebe Bridgers och Bon Iver dyker upp på gästlistan. Det är med stor glädje och stolthet vi välkomnar de ständigt föränderliga legendarerna i The National till Way Out West!

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Ett begränsat antal Early Bird-biljetter till festivalen finns till försäljning i detta nu via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:


Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
J Hus [UK]
Kenya Grace [UK]
Yaya Bey [US]

Fler akter tillkommer löpande fram till festival

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad