Att göra i Södertälje


PRESS
26 maj
kl: 10:00

Ny Konstnärlig Ledare För Orionteatern

Sally Palmqvist Procopé är från den 1 januari 2016 konstnärlig ledare och VD för Orionteatern. Lars Rudolfsson lämnar efter många år det konstnärliga ledarskapet, men kvarstår i en nära relation till teatern, bland annat som regissör. Lars Rudolfsson har varit konstnärlig ledare för Orionteatern från starten 1983 fram till 1993 och från 2002 till 2015.

-Vi i styrelsen är mycket glada att vi kunnat rekrytera en av våra främsta yngre regissörer som ny ledare för Orionteatern. Sally Palmqvist Procopé arbetar i linje med den konstnärliga tradition som utvecklats på Orionteatern, men vi ser också möjligheter till en spännande utveckling av vår verksamhet framöver, säger Per Sundgren, ordförande i Orionteaterns styrelse.

På Orionteatern har Sally Palmqvist Procopé med stor framgång satt upp Värmlänningarna (2011), Skattjakten (2012) och Orfeus (2012). Hon har under åren 2010-2012 varit konstnärlig ledare för Unga Tur tillsammans med Moa Backman och är idag en mycket eftersökt regissör med ett brett register. År 2009 regisserade hon Leendets Land på Unga Tur och 2010 Lilla Stormen på Dramaten. Under de senaste åren har hon bland annat regisserat Karlsson på taket på Malmö Opera (2011) och på Kungliga Operan (2013). År 2014 har hon regisserat Hans och Greta på Dramaten och 2015 Drottningens juvelsmycke på Örebro Länsteater och nu senast på Dramaten föreställningen Kärleken kommer att skilja oss åt byggd på musik av Joy Division. I höst sätter Sally Palmqvist Procopé på Orionteatern upp Barbro Lindgrens klassiker Loranga med med musik av Stefan Johansson.

Pressbilden ovan: Sally Palmqvist Procopé, foto Petra Huisman. Ladda ner här

Läs mer om Orionteaterns historia här

För mer information:
Sally Palmqvist Procopé, 073-500 82 76, sally@orionteatern.se
Lars Rudolfsson, lars@orionteatern.se
Per Sundgren, 073-7336892

Orionteatern är en scen för konstnärligt kvalificerade teaterarbeten och experiment som ofta inte ryms på de traditionella teaterscenerna. Dess konstnärlige ledare är regissören Lars Rudolfsson vars egna produktioner har varvats med internationella gästspel och samarbeten under åren. Närmast har den prisbelönta Vems Lilla Mössa Flyger, musikalen Hjälp Sökes samt föreställningen Venus uppmärksammat teatern.

Katarina Bangata 77, www.orionteatern.se, info@orionteatern.se, 08-643 88 80


________
Om Kulturdirekt
Kulturdirekt samlar Stockholms fria kulturliv på webben och i Kulturhuset vid Sergels torg. Som medlemsförening är vårt primära syfte är att underlätta mötet mellan Stockholmsregionens kulturarrangörer och kulturkonsumenter. Vi är det fria kulturlivets demokratiska plattform där alla medlemmar, på lika villkor, ska ha möjlighet att exponeras i ett relevant och kvalitativt forum.

Namnsdag: Vilhelmina Vilma

26 maj 1879 – En strejk utbryter vid Haeffners sågverk utanför Sundsvall, då arbetarna protesterar mot att de har fått sänkta löner, till följd av sjunkande trävarupriser, trots att sågverksägarna har fått stödlån på 3 000 000 kronor av Sveriges regering och har ställt till med en stor fest för sig själva, när lånet blev beviljat. Sedan landshövding Curry Treffenberg har hotat arbetarna med fängelse, om de inte återgick till arbetet, avbryts strejken efter åtta dagar, utan att arbetarna har uppnått sina mål. Detta räknas som den första och mest omfattande svenska industristrejken under 1800-talet.

Visa:

15 30 60 120 240
Evenemang: KAPIS på Estrad i Södertälje. Genre: Övrig musik - Musik
maj
28
kl: 19:00
Södertälje, Estrad, Musik / Övrig musik

Konsert med elever från Kulturskolans Avancerade Program I Södertälje. Längd: 1 tim 30 min ingen paus
Biljetter/Info

Evenemang: Täljesymfonikerna – Familjekonsert på Estrad i Södertälje. Genre: Klassisk - Musik
maj
31
kl: 17:00
Södertälje, Estrad, Musik / Klassisk

(SIBELIUS 150 ÅR HAR UTGÅTT OCH DETTA ERSÄTTER) Familjekonsert tillsammans med Kulturskolan Detta är ett härligt samarbete med solister, ensembler och dansare från Kulturskolan tillsammans med Täljesymfonikerna. Vi bjuder på musiktävlingar, dirigentlotteri, stipendieutdelning och inte minst ett trevligt program som riktar sig till barn från 0 till 100 år. Konferencier är barnens favorit från TV: Sara Edwardsson! Medverkande: Täljesymfonikerna Ungdomar från Kulturskolan Konferencier: Sara Edwardsson Dirigent: Niclas Blixt
Biljetter/Info

Evenemang: Basketlandskamp Sverige - Lettland på Täljehallen i Södertälje. Genre: Basket - Musik
juni
04
kl: 19:00
Södertälje, Täljehallen, Musik / Basket

Näst sista chansen att se basketdamerna inför EM i Ungern. Det är genrep inför EM mot erkänt starka Lettland som också deltar i EM i sommar. Se alla stjärnorna och ge dem ett rungande lycka till inför det stora äventyret i Ungern som ni kan följa på TV10! BILJETTER exkl serviceavgift VIP: 200 KR Garanterat bra plats på huvudläktaren plus mat och dryck i halvtid. VUXEN 100 KR Onumrerad plats. 200 platser är ståplats. Först till kvarn. Samma pris för alla. UNGDOM (3-18 år) 50 KR Onumrerad plats. 200 platser är ståplats. Först till kvarn. Samma pris för alla. FÖRENINGSPAKET Kontakta info@basket.se för att beställa ditt föreningspaket. Minst 15 biljetter à 40 kr. Begränsat antal. VAD HÄNDER FÖRE MATCHEN? Insläpp kl 18:00. Möjlighet att köpa supporterartiklar på plats samt kiosk och café. UNDER MATCHEN? Kiosk och café finns under matchen. EFTER MATCHEN? Efter matchen finns möjlighet att få autografer och ta kort med spelarna i damlandslaget. ÖVRIGT Onumrerade varav 200 platser är ståplats.
Biljetter/Info

Evenemang: Södertäljes officiella studentfest 2015 på Telgias Salonger i Södertälje. Genre: Disco - Övrigt
juni
05
kl: 21:00
Södertälje, Telgias Salonger, Övrigt / Disco

Telgias Salonger presenterar Södertäljes officiella studentfest 2015. Vi maximerar kapaciteten i våra lokaler så att så många som möjligt ska få plats. Både 2013 samt 2014 sålde biljetterna slut så boka era platser i tid. 4 barer, 2 dansgolv, 100% party För den optimala festen så rekommenderar vi er att boka er middagssittning. Vi erbjuder vi en fantastisk 2-rätters meny komponerad av vår köksmästare Jamie Holland. Förrätt: Grillad prosciuttolindad mozzarella, med tomat, rucola och basilika Varmrätt Honungsglaserade majskycklingbröst, saltbakad färskpotatis, chilibearnaise och rödvinsky Begränsat antal matbiljetter så först till kvarn! För er som inte får plats till middagen öppnar insläppet från kl: 21:00. Ingen försäljning av biljetter kommer att ske i entrén, utan endast förköp. För mer info:www.telgias.se Följ oss på Facebook: https://www.facebook.com/telgias Vi ses på Berget!
Biljetter/Info

Evenemang: Kulturskolans dansföreställning på Estrad i Södertälje. Genre: Dans - Dans
juni
10
kl: 19:00
Södertälje, Estrad, Dans / Dans

Eleverna till danslärarna Tina Wezelius Grebacken, Eva Dekany och Pernilla Edling gör en dansföreställning i två akter. Längd: 2 tim inkl paus
Biljetter/Info

Evenemang: Bluespicknick på Torekällberget i Södertälje. Genre: Blues - Musik
juni
13
kl: 17:30
Södertälje, Torekällberget, Musik / Blues

Varmt välkommen till årets Bluespicknick på Torekällberget, en musikalisk helkväll under sommarhimmelns valv. Packa en välfylld picknickkorg med mat, dryck, en stor filt och lite varma kläder till sen-kvällen så ser vi till att scenen är fylld med duktiga bluesmusiker av rang. På scen står: Clas Yngström & Big Tex Three Lotta Arvidsson Göran Wiklund Gubbröra Bluesband Julia & the Basement Tapes
Biljetter/Info

Evenemang: Författarsamtal med Martin Schibbye på Luna Kulturhus i Södertälje. Genre: Föredrag - Övrigt
september
02
kl: 19:00
Södertälje, Luna Kulturhus, Övrigt / Föredrag

Välkommen till ett författarsamtal med Martin Schibbye och boken 438 DAGAR Plats: Södertälje stadsbibliotek Tid: 19:00
Biljetter/Info

Evenemang: En dans på rosor på Estrad i Södertälje. Genre: Dans - Dans
september
11
kl: 19:30
Södertälje, Estrad, Dans / Dans

”Vilken show, vilken dans, vilken inlevelse. En stor show med mycket personlighet och värme.” ”Trodde att den skulle vara bra, men den var fantastisk!” ”Detta är den absolut bästa show jag sett! Utomordentligt proffsigt, snyggt och underhållande. Kan inte bli bättre än så här. Världsklass!” Att berätta en story och en handling genom endast musik och dans är mycket imponerande. Högt tempo, snabba klädbyten och galet bra musik genomsyrar hela kvällen. Sveriges nya danskompani Move Your Feet AB presenterar dansikalen En dans på rosor, med Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända från bl.a. Lets Dance. En dans på rosor handlar om när fyra skolungdomar på 50-talet möts och kärlek uppstår. Både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. När vi möter de fyra personerna igen 15 år senare upptäcker de nya sidor hos sig själva och de bevarade hemligheterna avslöjas. Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin. Musiken är till stor del sköna skandinaviska hitlåtar som publiken garanterat känner igen. Dansshowen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, passion och åtrå! Njut, skratta, bli berörd och framförallt, känn dansglädjen! Medverkande Tobias Karlsson, Calle Sterner, Jeanette Karlsson, Björn Törnblom, Sigrid Bernson, Tobias Bader, Alexander Svanberg, Andrea Schirmer, Maria Bild, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Evelina Schönberg Olsén och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson
Biljetter/Info

Evenemang: En dans på rosor på Estrad i Södertälje. Genre: Dans - Dans
september
12
kl: 19:30
Södertälje, Estrad, Dans / Dans

”Vilken show, vilken dans, vilken inlevelse. En stor show med mycket personlighet och värme.” ”Trodde att den skulle vara bra, men den var fantastisk!” ”Detta är den absolut bästa show jag sett! Utomordentligt proffsigt, snyggt och underhållande. Kan inte bli bättre än så här. Världsklass!” Att berätta en story och en handling genom endast musik och dans är mycket imponerande. Högt tempo, snabba klädbyten och galet bra musik genomsyrar hela kvällen. Sveriges nya danskompani Move Your Feet AB presenterar dansikalen En dans på rosor, med Tobias Karlsson i spetsen och några av landets bästa dansare kända från bl.a. Lets Dance. En dans på rosor handlar om när fyra skolungdomar på 50-talet möts och kärlek uppstår. Både besvarad, obesvarad och kanske inte helt ärlig. När vi möter de fyra personerna igen 15 år senare upptäcker de nya sidor hos sig själva och de bevarade hemligheterna avslöjas. Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin. Musiken är till stor del sköna skandinaviska hitlåtar som publiken garanterat känner igen. Dansshowen bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, passion och åtrå! Njut, skratta, bli berörd och framförallt, känn dansglädjen! Medverkande Tobias Karlsson, Calle Sterner, Jeanette Karlsson, Björn Törnblom, Sigrid Bernson, Tobias Bader, Alexander Svanberg, Andrea Schirmer, Maria Bild, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Evelina Schönberg Olsén och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson
Biljetter/Info

Evenemang: Metropolitanoperan ger Trubaduren på Estrad i Södertälje. Genre: Film - Övrigt
oktober
03
kl: 19:00
Södertälje, Estrad, Övrigt / Film

Estrad presenterar i samarbete med Mölnbo Folkets Hus en direktsändning från Met i New York av Verdis ”Trubaduren”. Storstjärnan Anna Netrebko gör huvudrollen i sin mycket emotsedda Met-rolldebut som Leonora, den plågade hjältinnan i operaklassikern ”Trubaduren”, en berättelse om häxbränning, hämnd och bortbytingar. Dirigent: Marco Armiliato. Regi: Sir David McVicar. I rollerna bl a: Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee, Dmitri Hvorostovsky och Štefan Kocán. Ca 3 tim 15 min inkl paus. Svensk text.
Biljetter/Info

Evenemang: Sol Vind & Vatten - en hyllning till Ted Gärdestad på Estrad i Södertälje. Genre: Rock - Musik
oktober
16
kl: 19:30
Södertälje, Estrad, Musik / Rock

SOL VIND & VATTEN Den bejublade hyllningen till Ted Gärdestad, hans musik, livet och kärleken! Medverkande är Janne Schaffer, Sonja Aldén, Johan Boding och Kristin Amparo. Välkomna till en show fylld av glädje o kärlek, där sången, musiken och artisteriet gör föreställningen till en enda stor fest! En rad kända artister, uppbackade av kapellmästaren Peter Ljung och några av Sveriges bästa musiker. Janne Schaffer, svensk gitarrgigant i världsklass, som har spelat med de flesta världsartister. Han arbetade tillsammans med Ted under många år och är en av få som kom Ted riktigt nära. Janne är solist och konferencier under föreställningen. Sonja Aldén, fantastisk sångerska och älskad artist. Hon kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Oförställd enkelhet och musikalisk skönhet hör till hennes artistiska kvaliteter. Johan Boding, en av Sveriges bästa sångare med en röst som är väldigt lik Teds. Turnérar under våren med Rhapsody in Rock och är även känd från Queenföreställningen Night of Queen. Kristin Amparo , tillsammans med nya stjärnskottet Albin gjorde hon hitlåten ”Din Soldat” och har även jobbat med artister som Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Nina Persson. I år gick Kristin till Andra chansen i Melodifestivalen med låten ”I See You”. Kom och upplev känslan av sommar, sol och värme! Se mer info på: www.jerkules.se speltid: 2 tim 30 min inkl paus
Biljetter/Info

Evenemang: Metropolitanoperan ger Otello på Estrad i Södertälje. Genre: Film - Övrigt
oktober
17
kl: 19:00
Södertälje, Estrad, Övrigt / Film

Estrad presenterar i samarbete med Mölnbo Folkets Hus en direktsändning från Met i New York av Verdis ”Otello” efter Shakespeares klassiska drama om svartsjuka och svek. Dirigent: Yannick Nézet-Séguin. Regi: Bartlett Sher. I rollerna bl a: Aleksandrs Antonenko, Sonya Yoncheva, Dimitri Pittas, Željko Lucic och Günther Groissböck. Ca 3 tim 30 min inkl paus. Svensktextad.
Biljetter/Info

Evenemang: Metropolitanoperan ger Tannhäuser på Estrad i Södertälje. Genre: Film - Övrigt
oktober
31
kl: 17:00
Södertälje, Estrad, Övrigt / Film

Estrad presenterar i samarbete med Mölnbo Folkets Hus en direktsändning från Met i New York av Wagners ”Tannhäuser”. Riddaren Tannhäuser lever i vällust hos Venus i Venusberget, men drabbas av ånger och vallfärdar till Rom för bikt och botgöring. Påven är dock avvisande. Dirigent: James Levine. Regi: Otto Schenk. I rollerna bl a: Johan Botha, Eva-Maria Westbroek, Michelle DeYong, Peter Mattei, Günther Groissböck. Ca 4 tim 30 min inkl paus. Svensk text.
Biljetter/Info

Evenemang: A Touch Of Vegas – Elvis-kväll på Estrad i Södertälje. Genre: Rock - Musik
november
06
kl: 19:00
Södertälje, Estrad, Musik / Rock

Gary Lee Taylor är tillbaka – Nu med liveband! Efter publiksuccéerna med de tidigare showerna, är nu Gary tillbaka med sin nya show ”A Touch Of Vegas”. Showen bjuder på en ca två timmar lång fartfylld kavalkad, med såväl de gigantiska megahitsen som mindre kända pärlor ur Elvis fantastiska musikskatt. GLT Band: Peter J. Lenz, gitarr & sång, Sven Bornemark, bas & sång, Mattias Samuelsson, trummor, Gustav Brandt, keyboard & sång och Tanita Taylor, sång. Ca 2 tim 15 min inkl paus.
Biljetter/Info

Evenemang: Metropolitanoperan ger Lulu på Estrad i Södertälje. Genre: Film - Övrigt
november
21
kl: 18:30
Södertälje, Estrad, Övrigt / Film

Estrad presenterar i samarbete med Mölnbo Folkets Hus en direktsändning från Met I New York av Bergs ”Lulu”. Ett chockerande mästerverk om en oemotståndlig ung kvinna. Hennes hänsynslösa beteende leder till älskarens undergång. Dirigent: James Levine. Regi: William Kentridge. I rollerna bl a: Marlis Petersen, Susan Graham, Daniel Brenna, Paul Groves, Johan Reuter och Franz Grundheber. Ca 4 tim 30 min inkl paus. Svensk text.
Biljetter/Info

Hjälp oss hjälpa andra!

Stora evenemang i all ära men vad vi på StadsEvent verkligen önskar oss mer utav är de små händelserna som gör livet så mycket trevligare. Ska du eller någon bekant spela på den lokala restaurangen, läsa poesi runt hörnet eller jonglera i parken? Tveka inte att tipsa oss!

Lägg till evenemang här