Menu

Irving Penn - Timeless Moments

Stockholm

Åmells Konsthandel
fredag, 19 september 2014 kl:00:01

Utställningen pågår mellan 6 – 26 september, 2014

Öppettider:
måndag-fredag 10:00-18:00
lördag 12:00-16:00
söndagar stängt

Om utställningen
Åmells konsthandel är stolta att presentera en stor utställning med den amerikanske fotografen Irving Penn (1917–2009). Samtliga verk i utställningen är framkallade av Irving Penn själv och kommer direkt från konstnärens arkiv genom The Irving Penn Foundation. De har aldrig visats tidigare.

Irving Penn verkade som fotograf i mer än ett halvt sekel och i högre grad än någon annan har hans bilder format synen på fotografi som ett konstnärligt medium.
Irving Penn arbetade under många år för modetidningen Vogue, och hans sätt att avbilda de senaste trenderna har haft ett stort inflytande på modefotografiets utveckling. Samtidigt är han även berömd för sina svartvita porträtt på kulturpersonligheter, och de grafiska, rena bilderna av stilleben och blommor.

Flera av Irving Penns bilder är fotohistoriska nyckelverk och i utställningen visas några av hans mest ikoniska bilder. De svartvita modefotografierna för Vogue med Jean Patchett och Lisa Fonssagrives-Penn visas tillsammans med porträtt av Ingmar Bergman och Robert Rauschenberg. Porträtt från exotiska kulturer ställs mot bilden av Hell’s Angels, och bredvid de starka stilleben med kranium finns bilderna av vissnande blommor.

Viktig information
Då lokalen endast kan hysa ett begränsat antal personer åt gången kan det bildas köer. För att undvika köer kom gärna vid den tid som står utsatt på biljetten.

Om Åmells Konsthandel
Åmells konsthandel grundades 1922 och är idag världsledande inom skandinavisk konst och arbetar med verk från 1700-talet till samtidskonst. Vårt galleri i Stockholm är sedan länge en etablerad mötesplats för den som vill köpa och/eller sälja kvalitetskonst. Kundgruppen är internationell och omfattar såväl privatpersoner som museer och institutioner.

Vi har ett varierat utbud av hög klass och ordnar gärna privata visningar. Till oss kan ni alltid vända er för värderingar och om ni är intresserade av att sälja eller köpa konst och antikviteter.
På galleriet visas regelbundet curerade tematställningar samt vår- och höstutställningar. Åmells producerar även kataloger om verken i utställningarna och böcker om enskilda konstnärer.

Genom Åmells Rent Your Art har företag möjlighet att hyra konst till sitt kontor. Vi har en omfattande samling samtidskonst och klassisk konst som finns till förfogande. För mer information om hur en uthyrning går till, besök www.amells.com

Den 4-24 oktober visar Åmells utställningen ”människan, målaren, myten”, en separatutställning med verk av Nils Dardel. Mer information om utställningen finns på vår hemsida.

Datum / Tid

fredag, 19 september 2014 kl: 00:01

Plats

Stockholm, Åmells Konsthandel

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 80

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad